Samsung angriber iPhone 5 med en ny reklamekampagne

  iPhone 5 blev lanceret, faldt Samsung ud af rampelyset og kunne kun vende tilbage dertil med et angreb lavet mod den nye terminal. Dem fra Samsung lavede et reklamemateriale, hvor de "sammenligner" iPhone 5 og Samsung Galaxy S III, men de sætter selvfølgelig deres egen enhed i et meget bedre lys. Terminalerne sammenlignes i første omgang ud fra et hardwaresynspunkt, og derefter begynder dem fra Samsung at opremse de "innovative" funktioner i S III, men angiver ikke noget for iPhone 5.

  Virkeligheden er, at de funktioner, der er angivet af Samsung som vigtige, ikke er særlig nyttige, nogle af dem er tilgængelige i andre terminaler, inklusive i iOS ved hjælp af tweaks.

59 KOMMENTARER

  1. Idioti astia de la samsung au vazut ca au facut un terminal de kkt si acum ataca ceva ce le-ar putea aduce o scadere majora a vanzari la plasticul acela praf si la ecranul paletei de tenos

  2. Sincer eu cred ca cei de la samsung ar trebui sa faca daca pot un telefon cu adevarat frumos nu palete pe care nu le poti tine in buzunar si cu atat mai putin sa ii pui onhusa si sa il ti in buzunar

  3. Samsung, doar asta stiu sa faca. In loc sa-si promoveze produs, il comparara cu altele. Eu raman la iPhone si deisgur iOS, pentru ca mi-am facut o parere despre ce poate Samsung si androidul si nu e tocmai buna.

  4. Trebuie sa recunoasteti ca ambele terminale sunt de top. Si ca tare bine ar fi sa nu mai folosim tweak-uri pt. diverse functii simple ci sa le avem gata incorporate in iOS.

  5. stati un pic, bateria la iphone 5 nu se scoate?
    samsung galaxy s3….

    1) turn over to mute: la ip 5 doar dat pe butonul lock si e slention si casa-l dai de tot are un buton:))
    2) shake to update? 😐 ??? –.. foarte ciudat, nuj la ce ajuta
    3) ecran can camionu…??? din nou nuj la ce ajuta un ecran la telefon cat unul de talbela:))

    mda si astea

  6. Dragilor, e perfect normal ce face Samsung. Pe o piata in care un individ e considerat ciudat, sau excentric sa zicem ca nu are iPhone sau Blackberry (asta cu Blackberry era acum cativa ani pt. oamenii de afaceri, mai nou si ei tot iPhone au) si Samsung trebuie sa supravietuiasca cumva. In America asa se traieste, reclama agresiva este libera, pana si la TV ai voie intr-o reclama sa spui de ex. “Vodafone este mai bun ca Orange” atata timp cat Vodafone are un motiv bun sa scrie asta (un abonament cu minute mai multe si pret mai bun ca la Orange). In Europa si Asia treaba sta altfel, Samsung este mult mai bine vandut decat Apple. Dar revenind, de ce sa nu-i dai o alternativa (ca daca zic ca-i deschizi ochii sariti pe mine) americanului, care dupa 5 ani poate s-a saturat de iPhone? Au dat o lista cu avantaje perfect normala si din punctul meu de vedere destul de adevarata.

  7. De când este un avantaj faptul că bateria se poate scoate?? :)) :)) și de ce nu trecut ca avantaj carcasa de plastic? :)) ..și au omis faptul că ai nevoie de un buzunar foarte mare pentru el? Sau dacă vrei să-l iei cu tine la plajă trebuie să ai o borsetă? :))

  8. Vorbim de 2 sisteme diferite de operare. Pt unii android este de neinlocuit la fel cum e si ios. Sincer am fost fan android , dupa aia bb si de un an folosesc ios si nu l-as mai schimba. Daca este sa vb doar de finisaje si calitatea aparatului iphone castiga de departe cu orice device.

  9. Degeaba sariti in sus, cei de la Samsung au pe undeva dreptate. Multe functii sunt inutile, intr-adevar, dar turn-to-mute, smart alertul, ca sa citez doar doua, sunt chiar utile. Telefonul sta chiar bine in buzunar, nu va faceti griji. Ecranul face iarasi tioi banii, e greu sa te mai intorci la 4 inchi dupa ce il folosesti. Fireste, iphone-ul are si el parti ma tari probabil, dar ar fi culmea ca ele sa fie prezentate intr-o reclama samsung.
    Ios vs android e o discutie mai ampla, mie personal imi pare mai bine gandit pentru telefoane rabotelul verde, chiar dacae pe alocuri laggy, iti ofera o flexibilitate ceva mai mare, si asta e pretul platit. La tablete in schimb situatia e inversa, nu as putea concepe sa imi schimb ipadul pe nici una din tabletele android.

    Lol@faza cu excentricii care nu au iphoane. Get real, mate, e o chestiune de optiune a fiecaruia, respect-o.
    cum zicea cineva, sunt doua terminale de top, cu doua sisteme de operare asemenea,si fiecare are plusurile si minusurile lui. Fireste ca e o campanie normala in state, fiecare are grija de buzunarul propriu cum poate. Nu cereti etica in afaceri de la nici una din cele doua companii, nu o sa gasitii asa ceva. Folositi produsul care vi se potriveste mai bine, si lasati la o parte loialitatea asta fata de brand dusa la extrem.
    Aici e balacarit samsungul si androidul, pe alte forumuri situatia e fix inversa. Adevarul e undeva la mijloc, si nu necesita de fapt polemici. It’s just bussiness. Simarketting agresiv, care cum nu esti un pic atent, cum te-a spalat pe creier.

  10. ambele telefoane sunt de top. Personal as opta pentru ambele terminale.
    Avantaje iPhone: finisarea incredibila, precum o bijuterie tehnologica si ios
    avantaje Samsung: marimea terminalului, ecranul de top si hardware de pc.

  11. iar incepe circul :)) bree luati-va samsung! chiar va rog. in momentul in care o sa inceapa aplicatiile sa crape din senin, sa se restarteze telefonul cand are chef si multe asemenea o sa aveti cu ce compara. de acord ca S3 are un hardware misto. da hai sa facem o comparatie. te-ai insura cu una superba dar retardata? eu cel putin nu .. adica da arata bine sutele de giga de ram … doar ca telefonul nu merge cu specificatiile tehnice de pe foaie ci cu android care e misto ca-l poti seta in multe feluri dar face o gramada de figuri pe care eu nu le-am vazut in ios.

    ps: prostia aia cu bateria samsung care tine mai mult e o marlanie. vine pe fondul unui ecran care are maximum de luminozitate cam cat are iphone la jumatate. lumina = baterie care se descarca mai repede.

    ps2: pe vremuri, cand abia aparusera casetofoanele .. erau multe no nameuri care aveau mii de beculete 1000 de mii de functii .. aratau mai bine pe foaie decat JVC sau alte asemenea. aparatele nu merg cu foaia. nu dai telefoane de pe foaie.

  12. Samsung face asta doar pt ca sunt invidiosi ca produsele apple se vand mai bine si nu stiu cum altcumva sa isi scoata in evidenta telefoanele.

  13. Ceea ce nu inteleg bajetzi astia de la Samsang, este faptul ca degeaba vii cu specificatii de tot felul daca nu sunt frumos ambalate si nu ofera acea satisfactie a utilizatorului… precum iDevice-urile! Mai au multe de invatzat! Dar hei, si Apple avea campaniile Mac vs PC, insa erau mult mai funny si mai bine gandite… 🙂

  14. @zaone te anunț că Samsung Galaxy S III rulează Android, sistem de operare al celor de la Google, iar în România serviciile Google sunt cu mult peste cele oferite de Apple – ia folosește tu Google Voice Search în română și apoi încearcă cu Siri, poate găsește România =)) Google Maps mai detaliat + multe alte servicii Google precum Docs, etc – ai internet și acces la serviciile Google atunci poți face cam orice. Apreciez Apple pentru produsele premium dar tocmai mi-am dat MacBook-ul Pro pe un Alienware M14x, uhhuuu :))

  15. @Vlad Gheorghiu-Ichimescu: Alienware-ul e alta clasa, MacBook-ul e alta clasa. In rest, da, intotdeauna merg pe strada si vorbesc la telefon punandu-l sa caute prostii. Google Maps-ul e foarte util, restul are si Apple, si functioneaza mai bine decat la Google unde esti obligat sa le dai tot sau sa renunti. Eu am renuntat. Nu mai vorbesc de aplicatiile de email native din Android ca ma ia iar durerea de cap.

  16. @Bubu: Siri face pipi pe S Voice. In rest, eu nu as compara functii de genul celorlalte pentru niciunul dintre dispozitive deoarece sunt inutile.
    @Ciobi: Am patit asta in metrou o data.

  17. un lucru e sigur,bateria intradevar tine mult la Samsung S3 in comparatie cu cea de la iphone 4S,dupa cum vad nici 5-ul nu pare a avea o baterie mai grozava

  18. Culmea, nene! Cu toate aceste facilitati si tot nu vinde Samsung intr-un an cat vinde Apple intr-o luna. Cand vorbim de duelul acestor doua telefoane, comparatia specificatiilor tehnice devine efemera. Tot ce vorbeste sunt cifrele vanzarilor. Ele sunt tot ce e real in disputa asta, ele sunt tot ce conteaza. Restul e cancan. Si chiar nu inteleg treaba aia cu marketingul agresiv pe care o latra toti in nestire. Eu vad reclama Samsung de 4-5 ori pe zi, in prime time. Cand ati vazut ultima oara o reclama iPhone la tv? (ma refer la una platita de Apple, nu cele de la Ora ge sau Cosmote). Aici e diferenta uriasa si aici se vede modul comet diferit in care vad cele doua companii acest business. Marketingul Apple este calitatea produselor lor, pe cand marketingul Samsung este copierea produselor Apple si apoi ponegrirea lor. Asemenea tehnici merg, nu zic. Doar daca clientii tai sun elevi in scoala primara. Cand te astepti sa te cumpere oamenii mari care vor ceva de la viata, nu poti sa vii cu aceste copilarii. Samsung baga bani grei in promovare. In cealalta parte, Apple nu plateste ca sa apara in filme, reviste sau alte medii. Poate va arata Zaone. Tocmai el a scris un articol pe tema asta in urma cu vreo doua luni.

  19. @Vlad Gheorghiu-Ichimescu: “Apreciez Apple pentru produsele premium dar tocmai mi-am dat MacBook-ul Pro pe un Alienware M14x”

    Bai cumetre nu stiu cum sa iti zic… dar compari niste chestii personalizate ale unei filiere Dell care nu fac altceva decat niste carcase personalizare (Alienware) in rest totul din el este Dell, plus de asta M14x in afara de i5-ul sau i7-ele care le au pe ele si cu placa video nVidia, nu este nimic altceva de capul lor… aaa mai are niste amarati de 4GB ram in DDR3, aaa si se mai aprinde zici ca ti-ai luat jocuri de lumini (pai ori e laptop ori e aparatura de disco…), este misto tare si pe langa asta nici nu e asa gros si greu… Hai sa fim seriosi, eu unul cred ca iti pare si tie rau de ce prostie ai facut… depinde acum si ce MacBook Pro aveai… dar Apple e Apple boss-ule, nu mai comparati sticla (iPhone) cu plasticul (Samsung) si nici MacBook cu orice alt model de laptop… ca nu face… (cum nici Duster nu este Range Rover daca intelegi ideea…)

  20. Nu va faceti griji ca samsung o duce prost, ca nu vinde sau ca isi baga unghia in gat, stati linistit nu va faceti griji ca si samsung o duce bine, mai ales ca are o divizie imensa (tv, laptop, electrocasnice, telefoane…) Doar ca samsung are strategii de marketing mai idioate. Pun pariu ca la segmentul middle si low samsung vinde bine telefoane.
    La telefoanele iphone e ceva mai complex se vand bine si din alt motiv dupa parerea mea, ca sunt de fite si arata bine, iti da o anume imagine, arati altfel in fata altora. Acum sa-mi spuneti sincer cand oameni isi cumpara iphone pentru IOS stabilitate, securitate, varietate de functii de servici si aplicatii? Vreti sa-mi spuneti mie ca pitipoance din Dorobanti isi cumpara iphone pentru aplicatii ? pun pariu ca nici cont de Itunes multi nu au. Sau cocalarii din tramvai sau mosi la 60 de ani? Am vazut in jurul meu foarte foarte multi poserori de iphone care dupa un an aveau tot aplicatiile stoc sau maxim un facebook si un messenger.
    Multi iau iphone doar ca e la moda.

  21. @Boogie avantajul ca poți scoate bateria e important pentru ca dacă tu treci de 400 de cicluri ai 80% pe când se dacă s3 trece pune alta baterie ca 30 de lei nu e o avere…..

  22. @ Zaone Siri face pipi pe S Voice asa cum face pipi Google Voice Search pe Siri. Mai au mult de mancat sa ii ajunga cei de la Siri si cum cei doi ceo au plecat va fi cam greu.

  23. Tare, foarte tare nu spune de Funcțiile iphoneului si mai ales se ia de ecran, de rezoluție, memoria extensibila dar nu compara procesoarele :)))))) pentru ca știu ca sunt in inferioritate fata de Apple

  24. crixalis, ce varsta ai si in ce tara traiesti? e dreptul meu sa cumpar ce-mi doresc! da, beau cafea in dorobanti, dimineata! altceva? nu ma intereseaza ce are vecinul, cu cine reguleaza si de ce nevasta e asa urata, e dreptul lui sa aleaga. cand o sa inveti ca am drepturi, atunci o sa intelegi ca nu e treaba ta ce isi cumpara sau instaleaza lumea, ca doar nu le platesti tu abonamentul. mai termina cu mentalitatea asta de caprar, ca a mea capra e bine merci!

  25. Prefer plasticul pt ca nu-mi da senzatia de rece. Sunt curios cum se va misca ios-ul in caţiva ani, cand vor fii obligati de concurenta sa introduca mai multe functii in sistemul de operare.

  26. super tare faza 🙂 dar nu Samsung trebuia sa faca o comparatie de genul asta, ci Nokia. Nokia Lumia de exemplu are mult mai multa finete decat orice terminal Samsung, plus ca windows mobile este parfum pe langa android. M-am jucat cu un Nokia Lumia 900 si am ramas placut impresionat, cat de mult au recuperat cei de la Nokia. Samsung nu ar trebui sa isi faca probleme de iphone5, este doar un telefon scump pe care lumea o sa-l cumpere in draci oricat de mult s-ar da ei peste cap. Problema Samsung acum va fi pe clasa mijlocie si mica de telefoane.

  27. Asta cum ca bateria tine mai mult la s3 decat la ip 4 e o mare vrajala.am avut vreo 2 sapt un s3 si nu zic se misca bine,are ecran frumos dar seara trebuie pus la incarcat.in schimb ip 4 ma tine pana a doua zi seara.

  28. Zaone, concluzia generala care se desprinde din articol este aceea ca Samsung are o atitudine imorala atacand Apple. Dar va aduceti cu totii aminte despre faptul ca la ORICE prezentare de produse Apple, Steve Jobs facea mishto de produsele concurente? Strategia asta a fost preluata si de insipidul tim cuc, care a facut mishto de aplicatiile Android care arata pe tablete de ca si cum ar fi pe un telefon explodat.
    Samsung nu are nicio problema cu produsele Apple, iar S3 este cel mai de succes produs cu OS Android. S-a vandut in 20 milioane exemplare in 100 zile, si se va vinde cu siguranta in 30 milioane exemplare pana la sfarsitul anului.
    Comparatia intre cele doua telefoane este super decenta, nu vad nicio problema in asta.

  29. Hardware, hardware, quad core, 2 gb ram, zeci de functii si aplicatii native nefolositoare care nu fac decat sa ne complice viata… la ce ne trebuie atatea?
    Nu toti vor complicaciuni! Cineva comenta mai devreme ca are cunostinte care detin iPhone si nici macar cont de iTunes nu au. Cunosc si eu o gramada! Dar au iPhone!
    Majoritatea vor lucruri frumoase si usor folosit! Putini sunt acei care vor sa-si personalizeze OS-ul si Apple stie asta. Daca ar fi avut si preturi mai mici, nu mai respira nimeni!

  30. Bhei Samsuge copy-paste, mai lasa-ne, n-am nevoie de 21321GB de RAM si nici de 347223Ghz….serios acu,
    Removable battery lol,
    shake to update-useless,
    turn over mute(exista alternativa la iphoine la fel de accesibila)
    PIP-pentru ce???..nu mai continui, astea nu sunt feature-uri de TOP….

    How about ultrafast wifi?
    How about Pixel Density daca e sa suferim(326 vs 306)?
    How about 7.6mm thick vs 8.6mm thick and 112g vs 133g?
    How about metal casing vs plastic casing?

  31. How about feeling using your iphone vs feeling using your plastic phone 🙂
    Pana la urma conteaza placerea de a-l utiliza si dupa aceea functiile…iar aici i5 cam castiga detasat

  32. @bau:

    Cand simti nevoia sa te compari cu originalul, ai o problema de autenticitate.
    Samsung nu poate scapa de complexul Apple, la fel cum USL nu a putut scapa de complexul Traian Basescu.

    In plus, reclama asta mi-aduce aminte de campania:

    “Vreau demiterea pentru ca mi-a furat pensia!”,
    “Vreau demiterea pentru ca mi-a furat sanatatea!”,
    “Vreau demiterea pentru ca mi-a furat ajutorul social!” sau
    “Vreau demiterea pentru ca mi-a umilit familia”

    Indiferent de cine avea dreptate, finalul il stim cu totii.

  33. Acum cateva zile mi-a aratat un prieten telefonul cu android pe care tocmail si-l luase foarte ieftin (undeva la vreo 20 eur aparatul, la abonament); nu asta e important. Imi spunea ca pentru banii astia este foarte multumit de aparat si-mi arata ce poate sistemul. Chiar mi-a aratat cum pe tastatura daca tragi in jos este la fel ca si cum ai tasta cu shift apasat. Foarte misto, super, no comment. Peste vreo 5 min am vrut sa intru pe net pe o adresa care avea tilda (~) in nume. Am cautat vreo 2-3 min, nimic. I l-am dat lui sa tasteze. Nici dupa 5 min nu gasise tilda (~) pe tastatura 🙂