Undersøgelse: Hvor ofte skifter du din mobiltelefon?

  I de senere år har producenter af mobilterminaler forsøgt at tvinge brugere til at skifte mobilterminal meget ofte og frigivet opdaterede versioner af de vigtigste smartphones med måneders mellemrum. Apple har en årlig opgraderingscyklus til iPhones, andre store producenter har overbevist forbrugerne om, at de skal ind i det, og nu er de fleste endt med at købe nye smartphones hvert år. Selvom opdateringerne er små og prisen høj, køber brugerne hvert år nye mobilterminaler, og generelt er de respektive enheder købt for kun få måneder siden.

   Fra mit synspunkt har en mobilterminal en levetid på maksimalt 2 år, efter dens bortgang, den bæres både fra et moralsk synspunkt og fra et fysisk synspunkt. Producenterne af mobilterminaler forsøger at overbevise os om det samme, og i dette tilfælde siger jeg, at de har ret, for på 2 år er teknologien i en mobilterminal let overgået fra alle synspunkter. Jeg skifter iPhone-terminaler hvert år på grund af denne blog, men hvis den ikke eksisterede, så ville jeg nok skifte terminalerne en gang hvert andet år, da dette er den mest logiske opdateringsperiode for produkter af denne art.

  Hvor ofte skifter du mobiltelefon?


38 KOMMENTARER

  1. am iphone 5,si am probleme cu linii orizontale pe tastatura… imi trimit altul nou,dar asta cu greu,ca cica au trecut cele 14 zile de la cumparare,eu luandu-l de pe apple.de .sper ca cel nou ce ajunge in 8 zile sa nu mai aibe probleme cu linii

  2. zaone… am si eu o curiozitate… si tu cred ca ai putea sa ma luminezi. Sunt curios cum ar merge in ziua de azi un IPH 4 cu ios 4.0 vs IPH4S ios 5.0 si Iph5 ios6 .0….. Eu cred cu tarie ca toate companiile ingreuneaza intentionat telefoanele cu versiuinile de software… tu ce zici…. ai putea face un test de genu? cred ca ar fi foarte interesant 🙂

  3. Eu schimb in fiecare 2 ani.Iar toate telefoanele mele pe care le-am avut sunt/au fost in stare impecabila din toate punctele de vedere.Eu am deosebita grija de el.

    Am ales perioada de 2 ani,pentru ca observand ca toate telefoanele cu S sunt cele mai bine vandute,si se merita mai bine.

  4. Eu il schimb odata pe an si asta pentru-ca ma plictisesc de ele. Oricum sunt mereu cu o generatie in urma pentru-ca nu vad rostu sa cumperi un telefon la suprapret doar ca sa fi la zi ca apoi in 6 luni sa expire si pretu sa scada.

  5. In mod maxim eu il schimb odata la 1 an…dar daca intre timp chiar si dupa 2 luni apare un model ce imi place nu ezit sa il achizitionez eu fiind genul ce prefera designul in dauna performanetelor.
    Din pacate seria 8800 de la nokia a ramas data uitarii..eram extrem de multumit

  6. Pana acum schimbam telefonul la mai putin de 3 luni. Incet, incet, trec la 6 luni si sper sa ajung la 1 an. E un fel de obsesie pentru mine :)!

  7. De obicei il schimb la an su mai repede.Luna viitoare face un an 4S-ul pe care il am,dar cred ca nu il voi schimba pana la 5S.Astept sa vad si cum va arata noul Nexus.

  8. Fac apel la toti bisnitarii, sa se abtina de la vot! Multumesc. 1-2 ani, depinde de mai multi factori. Am avit de toate, ultimele au fost nokia, pe urma iPhone 3G si acum 4S. Sunt extrem de multumit de el si nu vad rostul lui 5. Poate daca aveam 3GS sau 4. Astept urmatorul model, pana atunci, 4S imi indeplineste cerintele.

  9. Eu am schimbat la viata mea muuulte telefoane pana sa ajung la seria iphone! Nu le-am cumparat noi, le luam second cu garantie, si doar o singura data am facut un abonament si mi-am luat nou un iphone 4 , pe care l-am pierdut! De la Apple le-am avut pe toate in afara de 3gs, dar nu cred ca o sa trec la 5, oricum pana imi expira abonamentul apare 5s!

  10. @CosminR: Eu am spus de multe ori ca Apple reduce performantele, multi au inceput sa comenteze aiurea ca sunt prost si nu am dreptate, ca terminalele lor sunt cele mai tari. De ce sa-mi obosesc gura in fata unora care limitati de gandire nu vor sa inteleaga strategia de business a tuturor firmelor?

  11. eu am nokia e71 din 2009 ai pana acum nu i-am schimbat decat bareria si am facut upgrade la soft merge perfect .Care mai aveti iphoane din anul ala si nu a schimbat piese la el?

  12. strategia corporatiilor sa vanda cat mai mult
    iasa din garantie (numai este problema lor)
    schimbatl telefonului >>1 an ,1 an jumatate sau 2 ani cam asta este media

  13. i love iphone le schimb in fiecare an din 2007 si mereu il iau in ziua cand apare si 5 lam luat fara sa stau zile intregi la coada asa fac si cu ipad si celalalte produse apple

  14. Off topic asa….da’ nu ma pot abtine..Astia 3% care schimba telefoanele o data pe luna, cam cum faceti mai exact?..Care plm de 12 telefoane le schimabti voi intrun an? Si in urmatorul ?….Ce penibili estem….incredibil.

  15. am inteles…. cu toate astea… sa stii ca mi s-ar parea un articol ff bun…. daca ai posibilitatea eu zic sa incerci 🙂

  16. Eu le schimb cam la 3 ani…. In 2010 am luat iphone 4 de la emag.Anul viitor voi lua cred 5s daca se va numi asa.Intre timp imi strang banutii ca vreau si ipad 4 cand se va lansa.Cam atat! :))

  17. imi cer scuze pt cei care cred ca ma laud dar sa fiu sincer cu voi nu traesc in romania si cu ocazia asta imi permit tot ce vreau ieu daca eram in romania poate nu aveam dupa ce sa beau apa …..sunt in anglia de aproape 12 ani si am fost doar o singura data in romania…..si iubesc tara asta mai mult ca romania pt ca mia oferit mai mult decat ma asteptam de la romania respect toti fani apple si sper cati mai multi dintre voi sa va puteti permite sa va luati un produs apple sa ii dam peste cap pe cei de la android….

  18. Schimbam teleefoane cu Windows mobile la 6 luni, iPhone, iPhone 3G, 3GS, 4, la un an. Acum am IPhone 4 de 2 ani si nu il schimb pentru ca nu-mi trebuie mai mult. Nu ma uit la filme HD pe telefon, nu joc jocuri 3D, browser-ul poate ca incarca cu o secunda mai repede pe iPhone 4s sau 5, dar deocamdata am cateva secunde la dispozitie cand caut ceva.

  19. 27. Cosmin MKRKKK sa stii ca am direct debit de vro 4 anii platesc o suma in fiecare luna la un charity asa ca,commentul tau ar trebui sa til retragi

  20. Nu foarte des… pana in ultima vreme.
    Acum 2 luni am pus ptr prima oara mana pe un iphone 2G. Se misca senzational de bine fata de telefonul anterior. Am strans niste bani, si mi-am luat un 2G, acelasi despre care spuneam mai sus. Dupa si-a luat un prieten iphone 3GS 32gb. Iar diferenta enorma. Am mai pus bani si l-am combinat cu 3G 8 gb. Nu se misca la fel, asa ca l-am vandut, si mi-am luat 3GS 16g. Fericit, ca am si eu am inceput sa-l incarc cu diferite aplicatii. Nu-mi mai ajungea spatiul, asa ca l-am vandut am mai pus o diferenta si mi-am luat 3gs 32gb. Apoi, cum se intampla mereu, au aparut pe la prieteni iphone 4-urile. Diferenta enorma, iar! Am vandut 3gs-ul am mai pus bani si mi-am luat iphone 4 16 gb cu gevey. Bineinteles ca i-am facut update imediat ce am ajuns acasa si m-am ales cu o jucarie foarte scumpa. L-am vandut la mai putin de jumatate de pretul pe car l-am dat, iar am mai pus bani si mi-am luat un neverlock nou nout, cu asigurare si garantie… o carca de bani. Apoi la cateva zile, apare-n cartier 4S. va dati seama ce-a urmat… Mi-am luat si eu, ca deh !!!
    Acum il folosesc pe asta din urma, ca doar l-am achizitionat pe 5 septembrie. La o saptamana dupa ce am cumparat s-ul… stiti si voi… iPhone 5 !!!

    Acum, ca idee, nu ca v-ar interesa Vand iPhone 4s…. :))

  21. nu prea ai cum sa ti pasul cu ei , sa dai cate 1000 de euro in fiecare an pe un telefon , toti care il cumpara in primele zile dupa lansare isi iau teapa , apple mereu a avut probleme cu primul lot

  22. La inceput ma tinut 2 ani si ceva un Nokia 6310i un super telefon. Apoi un Sharp GX30 tot vreo 2 ani si ceva un BB un an si …si de cand am dat de Iphone am peste 2 ani si S multumit, deacea nu stiu cand il voi schimba…intre timp au fost si la 3-4 luni dar…

  23. Vad ca a mai aparut un John pe aici,dar cu probleme grave la lb romana.Sper ca in engleza scrie mai bine….
    @symplu,sa inteleg ca acum 2 luni ai descoperit primul telefon smart si l-ai schimbat de atunci la saptamana si acum vrei Iphone 5?Esti sigur ca apuci sa te folosesti de vreunul din ele?
    Daca te intreb ce telefon ai avut inainte de 2G,cred ca pot sa intuiesc raspunsul….

  24. eu am tinut un k800 5 ani de zile … acum incerc sa le schimb mai des , un an sau 2 ani si nu pt ca nu ar mai fi bun ci pt ca ma plictisesc sau eu fiind pasionat de gadgeturi si tehnologie ma atrage intotdeauna ceva nou , doar ca nu mi-l permit de obicei asa ca imi iau tel din generatia anterioara nu pe cel de anul curent

  25. Din pacate Iphone fara jailbreak e prea banal, nu il schimb si nu fac update pana nu e sgura solutia care apare tot mai greu si cu probleme. Asa ca la un an schimb Iphonul si cam la 3 luni restul…

  26. eu imi schimb telefonul pana functioneaza :D, am avut un Sony Ericsson K500 m-a tinut 5 ani de zile 😛 iar in monetul de fata am un Nokia E51 de 4 ani 😛 dar ma bata gandul tare de tot sa ma aliniez si eu in randul celor cu iphone 😀