iOS har brug for dette meddelelsessystem (koncept)

  I iOS 5 lavede Apple den største ændring for notifikationssystemet i iOS, og erstattede de klassiske advarselsmeddelelser med bannere, der vises øverst på skærmen og omdirigerer brugere til applikationer ved blot at klikke på dem. Desværre, i iOS 6 Apple ikke forbedre systemet, men dem fra The Verge Jeg foreslår et koncept, der ville være yderst nyttigt i iOS. De foreslår ideen om at implementere et hurtigt svar-system i meddelelsesbannerne, så vi kan reagere hurtigt på meddelelser, for eksempel, uanset hvor vi er i iOS og uden at åbne applikationen Beskeder.

  I forlængelse af deres idé viser folkene fra The Verge os en meget enkel metode, hvorved de forskellige iOS-advarsler kan vises i enhver applikation uden at lukke dem, når vi bruger dem. Konceptet er ekstremt interessant, det ville ikke være svært for Apple at implementere ideerne fra dem, det skal ses om det vil gøre det.

13 KOMMENTARER

  1. Ar fi util si un buton de BACK, sa nu ne mai stricam butoanele de home in 3 luni si sa nu mai putem folosi telefonul

  2. Am avut i4s un an si nu a avut nimic butonu de home si l am vandut unui prieten si merge brici…iar acuma am i5 si sper sa nu apară probleme….

  3. Ideea este foarte simpla. Apple nu vrea sa isi incarce sistemul de operare cu prea multe tweak-uri si widget-uri pentru ca asta ar reduce mult din performantele mult laudate ale terminalelor. Apple tine sub control toate aceste lucruri. Fiecare aplicatie de genul asta reduce performanta telefonului. Asta este pretul platit pentru performanta. Ca sa pot sa fac switch rapid intre 3g si 2g asa cum se poate face in android, a trebuit sa instalez sbsettings care in mod evident imi reduce memoria ram.
    Cu fiecare aplicatie instalata din cydia, ti se mai reduce putin din performante. Este evident ca apple ar putea sa le faca mai bine, dar tot ar manca procesor si ram.
    Din cauza asta eu cand fac comparatia intre sistemele de operare fac distinctie intre iOS si iOS+cydia. iOS+cydia inseamna un sistem de operare cu foarte multe imbunatatiri, dar cu performante reduse si crash-uri mai multe ca la android. Asta in conditiile in care stiu foarte exact ce instalez din cydia si nu orice balarii. Daca ar fi sa aleg intre ios, ios+cydia si android as alege oricand ios+cydia, iar ios-ul original l-as pune fara discutii pe ultimul loc, mult sub android. Daca nu ar fi existat tweak-urile din cydia as fi renuntat de multa vreme la ios, care oricat de stabil ar fi, nu este atat de functional ca android-ul. Un exemplu: am vazut o gramada de fete care vin si se plang ca nu le tine bateria pe iphone. Cand le spun sa inchida 3g-ul daca nu mai folosesc datele, imi raspund ca stiu asta, dar e prea complicat sau ca habar n-au de unde se poate inchide 3g-ul. In ios+cydia si in android chestia asta se face din 2 “click-uri”, pe cand in ios se face din 5 (asta incluzand si un scroll pe ecranele de 3.5″ ca sa dai de “general”)

  4. Un exemplu: am vazut o gramada de fete care vin si se plang ca nu le tine bateria pe iphone. Cand le spun sa inchida 3g-ul daca nu mai folosesc datele, imi raspund ca stiu asta, dar e prea complicat sau ca habar n-au de unde se poate inchide 3g-ul. In ios+cydia si in android chestia asta se face din 2 “click-uri”, pe cand in ios se face din 5 (asta incluzand si un scroll pe ecranele de 3.5″ ca sa dai de “general”)

  5. nu știu ce să zic.. eu am avut de la 2g până la 4s cu jailbreak. întotdeauna cu jailbreak, pentru tweak-uri.

    și în afară de boot n-a durat mai mult niciodată să încarc o aplicație. da, am instalat tot ce aveam nevoie, dar nu am exagerat cu tweak-urile

  6. daca iti instalezi o aplicatie de monitorizare a ram-ului, o sa observi ca dupa fiecare install din cydia, ram-ul mai scade putin

  7. Si eu care credeam ca sunt singurul care a observat chestia cu RAM-ul.. In fine, revenind la ideea notificarilor, ar fi ceva foarte smecher daca Apple ar face asa ceva. Pentru mine cel putin, e enervant sa inchid aplicatia cand am vreo alerta. Stiu, nu sunt obligat sa fac asta, dar sun o fire curioasa, si vreau sa vad imediat daca e mesaj sau altceva.

  8. @click,ai punctat f bine chiar daca esti probabil fan Apple.Androidul ofera nativ exact acest tip de notificari,avand posibilitatea din orice aplicatie sa tragi bara de notificari si sa raspunzi la sms,mail,sa suni sau sa vezi o postare aparuta pe facebook de exemplu.Si multe altele….
    Asta mananca resurse.Dar exista si foarte multi dintre voi le doresc implementate si in IOS.Asa ca o comparatie intre iphone si un tel android ar trebui sa tina mereu cont de ceea ce se poate face de pe un android fata de iphone,cand vine vorba de fluiditate si rezultatele artificiale din benchmarkuri.

  9. @John, exact asta e motivul pentru care am si spus ca intre ios si android, as alege androidul fara discutii. Pentru mine e clar, ios ul nu are nimic in plus fata de android, in schimb androidul are multe lucruri pe care ios ul nu le are. Au fost perioade in care am stat fara jailbreak si m-am enervat atat de tare pe ios, incat incepusem sa caut ce telefon cu android sa imi cumpar. Eu nu sunt fan la nimic. Nici android nici apple. Cand dau o caruta de bani pe ceva nu ii dau doar ca este produs de apple sau bmw. As cumpara si telefon facut de gica srl daca as sti ca imi ofera ce am nevoie. Multi habar nu au ce poate face un smartphone care este un adevarat computer si dau o caruta de bani pe un iphone, dar nu folosesc nici 20% din capacitatea lui. Ca sa iti iei trei mailuri, sa verifici vremea si sa postezi ceva pe facebook, nu trebuie sa dai 600-700 de euro pe un iphone sau sg3. Am prieteni care sunt fani apple si fac nimic cu iphone ul, in schimb vin sa-mi povesteasca cat de prost e androidul doar pe motiv ca nu ii duce capul sa se obisnuiasca cu niste meniuri noi.

  10. @click,mi-ai citit gandurile.Si eu gandesc la fel si am aceiasi prieteni cu iphone-uri care nu stiu absolut nimic despre tel(nici n-au auzit de jailbreak),nu au platit si poate nici descarcat vreodata vreo aplicatie si imi spun ca iphone-ul e cel mai tare si atat.Tot ce fac ei cu iphone-ul e ce ai spus si tu mai sus,sa sune,sa dea mesaje si browsing pe net…atat…dar pt asta e mai tare ca orice alt tel de pe planeta.Probabil ei nici nu stiau ca in ziua de azi toate tel fac asta si mult mai multe.Am inceput sa le dau exemple de ceea ce poate face tel meu android si iphone-ul lor nu poate,dar au continuat cu zambitul ala ironic si cu subinteles..
    Cei drept,au iphone 4 si 4S si pt ei ala e apogeul tehnologiei.