Den billige iPhone ville have halv pris af iPhone 5

  Lancering af en Billigere iPhone in cursul acestei veri pare tot mai sigura, insa deocamdata nimeni nu a dat o “definitie” corecta sintagmei “ieftin” din moment ce vorbim despre un iPhone , adica un produs care in general este scump. Cei de la Credit Suisse forsøge at lamureasca lucrurile spunand ca iPhone-ul ieftin al celor de la Apple ar urma sa aiba jumatate din pretul iPhone 5, adica in jur de 329$, daca luam in calcul faptul ca iPhone 5 are un pret de pornire de 650$ in SUA.

How much money could Apple make from a cheap iPhone? Credit Suisse believes that Apple can make a lot of money. Based upon a teardown analysis, lower priced phones could have margins lower than the current iPhone but in line with corporate gross margins at 38 percent. At $329 retail ASP, CS believes a low end iPhone (3G device, 8GB of memory and same form factor as the iPhone 5) would be competitive versus rival products.

  La un pret atat de mic, multi se intreaba cum si-ar putea scoate Apple profitul, insa cei de la Credit Suisse considera ca Apple poate obtine o marja bruta de 38% la vanzarea fiecarui Billigere iPhone, adica putin peste 100$. 329$ este un pret mic pentru SUA, daca il raportam la Europa si il transformam in euro, principiul ramane acelasi, insa e greu de crezut ca in Romania, de exemplu, terminalul ar putea fi mai ieftin de 400€.

  Partea buna este ca multi operatori vor putea oferi terminalul gratuit cu unele abonamente, sau il vor vinde la preturi foarte mici cu altele, deci mult mai multa lume va avea acces la iPhone-uri.