Apple tiltrak 3 gange flere kunder fra Samsung end omvendt

  Astazi cei de la CIRP de udgav un nou studiu in legatura cu modul in care Apple si Samsung si-au obtinut clientii in ultimul an, iar lucrurile sunt destul de interesante. Conform studiului, 20% dintre clientii atrasi de catre Apple in ultimul an au detinut un terminal Android, in timp ce in cazul Samsung doar 7% dintre clientii atrasi in ultimul an au detinut un iPhone . 42% dintre clientii Apple atrasi in aceeasi perioada au facut un upgrade de la un alt model al iPhone, iar in cazul Samsung 43% dintre clientii noi au facut upgrade de la un terminal Android, dar nu neaparat produs de catre ei.

  • 42% of Apple’s customers between July 2012 and June 2013 were upgrading from another iPhone
  • 43% of Samsung’s customers had previously owned an Android phone, but not necessarily one made by Samsung
  • Samsung drew more first-time smartphone buyers upgrading from so-called feature phones (37%) than Apple did (26%)
  • Among buyers who switched brands, Apple took three times as many from Samsung (33%) as Samsung took from Apple (11%)
  • Among switchers, Samsung drew more customers from HTC, Motorola, and Nokia (NOK), while Apple drew more from Blackberry

  Cand vine vorba de “furtul” reciproc de clienti, Apple iese in castig, reusind sa atraga de 3 ori mai multi cleinti Samsung, decat a reusit Samsung sa atraga clienti Apple. In final ramane statistica “furtului” de la alti competitori, Samsung atragand cei mai multi clienti de la Nokia, HTC sau Motorola, in timp ce la Apple s-au uitat in principal fostii clienti ai celor de la Blackberry. Practic Apple atrage oameni axati in principal pe mediul business, reuseste sa convinga mai multi clienti decat concurenta si probabil vinde mai multe smartphone-uri high-end per total.