En Apple-partner er ved at forberede lanceringen af ​​skærme med 1440p opløsning

  Japan Display, unul dintre principalii furnizori de panouri tactile si alte componente pentru ecranele iDevice-urilor, pregateste lansarea de ecrane 1440p opløsning  2560 x 1440 si 543 pixeli per inch. Ecranele japonezilor au o diagonala de 5.4 inch si o rezolutie mai mult decat dubla fata de cea implementata in Retina Display-urile de 4 inch disponibile in actualele iPhone-uri, acestea avand 1136 x 640 pixli si doar 326 pixeli per inch. Compania deocamdata nu a finalizat planul pentru procesul de productie a terminalelor, insa tehnologia in sine este aproape pregatita pentru lansarea oficiala.

A new report published today in Asia states that Japan Display has just finished their work on a 5.4 inch smartphone display with a resolution of 1440 x 2560 pixel along with 543ppi. Apple’s current iPhone 5S offers 640 x 1136 resolution with 326ppi. In perspective, the Galaxy S4 with a 5″ display only offers 1920 x 1080 resolution with 441ppi. Japan Display’s smartphone display is a TFT LCD screen and comes with a 1500:1 contrast ratio, along with 160 degree viewing angle. Japan Display has also revealed a 12 inch tablet sized 4K display as well as a 6.2 phablet with the same resolution as the 5.4 inch smartphone display.

  Separat de rezolutie mare si multi pixeli per inch, ecranele TFT LCD ar avea un contrast de 1500:1 si unghi de vizibilitate de 160 de grade, compania pregatind un ecran cu rezolutie asemanatore pentru tablete. Desi acesta nu este primul ecran cu o asemenea rezolutie pentru terminale mobile, el este primul produs de catre o companie capabila sa furnizeze pentru Apple indeajuns de multe componente pentru implementarea in iPhone-uri, partea proasta fiind ca ele ar urma sa fie disponibile cel mai devreme in a doua jumatate a anului 2014.

13 KOMMENTARER

  1. Pai si ce faceti voi cu rezolutia asta? va dati seama cum ar merge jocurile? Ce performanta ar trebui pt placa video, pt procesor – chiar si pt browsing! Fiti ma seriosi

  2. Ecranele Igzo de la sharp sint cele mai bune la ora asta si au anuntat ca deja sint gata pentru productie de masa pentru telefoane mobile

  3. Nu e necesara o rezolutie asa de mare pe un telefon…consumul va fi enorm,avand in vedere ca Apple se gandeste la baterie in primul rand,acel tip de ecran nu va aparea curand pe iDeviceuri.Atata timp cat ajunge la Retina Display,ce e peste 400 ppi e marketing.

  4. Voi realizati că Apple nu face lucrurile doar de dragul de a fi făcute și a demnostra că se poate. Sunt multe lipsuri în iDevice-uri, pe care alte dispozitive le au de foarte mult timp. Eu mizez pe o rezoluție 1920×1080(16:9 ratio) și un ecran de maxim 5 inch. În paralel Apple ar putea lansa iPhone 6C cu hardware-ul din 5S. Astfel am putea avea două iPhone-uri, unul cu display de 4 inch și unul cu display mai mare de 4 inch.

  5. Am spus-o si ti-o repet Z: nu exista rezolutie XXXXp ! Acel “p” vine de la progresiv cum “i” vine de la intercalat. Atribute ale transimisiei video, nu ale rezolutiei.

  6. Daca e vorba de un partener Apple , toti credeti ca or sa faca special pt iPhone nu stiu ce ecrane la diagonala pe care o vreti voi . Nu ati inteles ca e vorba de ecrane de 5,4 inchi ?
    Nu se taie din ala sa faca ecran de diagonala la care visati voi .

  7. dacă aș fi în locul Apple, aș dubla din nou rezoluția (de la 1136*640 la 2272*1280) și aș mări diagonala la 4.7″, astfel aș obține cel mai mare PPI de pe piață (~554), aș păstra aspectul ecranului și, în același timp, aș ușura și munca dezvoltatorilor. n-ar strica și un nou brand, Retina 2. 🙂 n-ar fi un pas inovator din partea Apple, ci unul necesar.