iPhone 5C og forklaringen på fejlen

  iPhone 5C a fost lansat in cursul acestei toamne de catre compania Apple si in ciuda faptului ca dispozitivul trebuia sa atrag un nou segment de utilizatori, in final el a reusit doar sa redirectioneze o buna parte dintre clientii Apple catre iPhone 5S. Intr-o incercare de a explica esecul iPhone 5C, unul dintre fostii oameni care concepea campaniile publicitare pentru Apple siger utilizarea unei carcase din plastic pentru dispozitiv a fost in final marea problema care a indepartat utilizatorii.

First, Steve Jobs was right. Apple is a company that doesn’t do “cheap.” It makes products for people who care about design, simplicity, quality and a great experience — and are willing to pay more for these things. Clearly plastic was a big part of the iPhone 5c strategy. The launch ad was entitledPlastic Perfected. The launch video featured Jony Ive explaining that iPhone 5c was “unapologetically plastic.” Unfortunately for Apple, creativity can be a double-edged sword. The “unapologetically plastic” line in the product video was so interesting and memorable, it got played back over and over in articles about the lackluster demand for iPhone 5c. Not exactly what Apple intended.

  Utilizarea plasticului in iPhone 5C si prezentarea sa ca fiind un terminal “perfect”, dupa ani de zile de criticare a terminalelor Samsung fabricate din plastic, nu a ajutat in vreun fel la popularizarea acestui dispozitiv. Era perfect normal ca utilizatorii sa nu-si mai doreasca iPhone-uri din plastic din moment ce Apple a implementat in gandirea tuturor faptul ca smartphone-uri cu carcase din plastic nu sunt “grozave”, asa ca de ce ar fi avut succes un iPhone 5C fabricat din acelasi material?

  Ca sa fiu sincer, iPhone 5C este un terminal foarte interesant si privindu-l doar prin poze nu vei avea dorinta de a il achizitiona, insa utilizandu-l pentru cateva minute iti vei schimba instant parerea, dar multi nu au ajuns in acest punct. In final plasticul a ucis iPhone 5C, iar Apple intentioneaza sa il “pensioneze” in toamna.