Touch ID-sensoren kan høres under drift

iPhone 6 touch-id

  Apple implementeret en fingeraftrykslæser i iPhone 5S i løbet af 2013, hvilket giver brugerne mulighed for at sikre deres iPhone-terminaler både til oplåsning og til køb af applikationer fra App Store. Hvis du ejer en terminal med fingeraftrykslæser, røre ID, og har du nogensinde spekuleret på, om han kan høres, mens du løber, jamen det ser ud til, at dette er muligt. Ifølge nogle brugere med meget tid til deres rådighed, kan fingeraftrykslæseren på iPhone 5S høres under drift, mere præcist når vi lægger fingeren på den til scanning.

  For at kunne lytte til din sensor røre ID Jeg skal at gå til et sted, hvor der absolut ingen støj kan høres og bringe døren til fængslet med fingeraftrykslæseren tættere på øret. Dernæst skal du placere din finger på Hjem-knappen, efter at terminalen er blevet låst op, og scanningshandlingerne af dit fingeraftryk skulle generere en række meget svage lyde. For at alt skal fungere har du brug for fuldstændig stilhed og rene ører, men forvent ikke at høre andet end en række ekstremt hurtige klik, når du placerer fingeren på læseren.

  Ideen i sig selv er ikke en ekstraordinær, og du vil bestemt ikke forbløffe nogen, hvis du fortæller, at du lyttede til Touch ID, mens det virkede, men du ved i det mindste, at det nu er muligt.

36 KOMMENTARER

  1. Oare cate surprize si lucruri noi vom mai afla de la utilizatori? Gen cum am patit eu la iPhone 5s neverlock gold…pe marginile displayului de jur imprejur culoarea afisata de display este cu tenta verzuie cam 3mm fata de margini. Oare de ce?

  2. Am încercat din curiozitate sa fac faza descrisă in articol… Din păcate n-am reușit sa aud “clickurile” in timp ce foloseam touch id-ul… in schimb se aude un fâsâit in speaker-ul telefonului… Daca blochez telefonul nu se mai aude… Cum deblochez telefonul începe sa fâsâie de parca ar avea un ventilator înăuntru… Daca dau drumul la o melodie sau un film se aude ok ( fără distorsiuni)… habar n-am ce sa spun.
    Zaone… Tu ai iPhone 6 plus… Te rog poți sa verifici daca si la tine se aude vreun sunet in speaker?

  3. La mine se aude un vajait .. Foarte incet. Chiar si dupa ce blochez telefonul. Se aude fosrte incet. Oare de ce ? Se mai aude la cineva ?

  4. Propun pentru zaone sa faca un top al noutatilor identificate de catre utilizatori. De ex. am mai descoperit ca in timpul apelului daca ma uit la senzorul de lumina se vede foarte discret cum lumineaza rosu.

  5. Cand intru in aplicatia fb. Se aude un vajait mic in difuzor. Este doar la mine ? In alte aplicatii nu se aude. Doar la fb. Si cand este deschisa. Daca inchid aplicatia. Se opreste. Se aude atunci cand tin difuzorul la ureche. Poate incerca cineva si sa mi spuna daca si la el se aude ? Multumesc.

  6. Stire bomba de mine.Un turc a fost electrocutat cand a incercat sa deblocheze telefonul cu touch id-ul pentru ca era umed pe deget.In urma acestui incident , necesita ingrijiri medicale timp de 60 zile.

  7. Asa si cu asta.Cica ce face maimuta cand nu are ce face?Asculta touch id-ul la intuneric sa auda fasaiturile si click-urile. =))))

  8. adezivul dintre sticla si touch de proasta calitate si tu l-ai folosit intensiv pana s-a incalzit binisor si atunci a avut loc reactia chimica a LOCA (Local Optical Clear Adesive).

  9. daca ai folosit cumva castile e posibil ca la introducerea mufei castilor sa fi atins plusul sau minusul microfonului de unul din plusurile castilor si a transmis un impuls (denumit si parazit) nu tocmai curat in modulul de speaker. Insa poti avea norocul sa se fi slabita doar membrana la speaker in urma acelui impuls. Ar mai fi si o alta posibilitate in zonele unde interfereaza semnalul (gen fier-betoane, etc…)

  10. vrei sa zici tot modulul cu senzorul de proximitate? Ei acolo e normal sa fie impulsuri luminoase carea sa se loveasca in preajma urechii tale ca apoi sa ajunga in receptor sa dea comanda de stingere a ecranului, etc… . Aici vorbim deja de partea interna – electronica de fapt

  11. e posibil ca cineva sa iti intercepteze tot ceea ce faci cand ai deschis fb adica si din mediul ambiant , vezi ce anturaj ai sau ce ai facut sau cine ti-a pus gand rau, acel vajait apare de la reactia electromagnetica creata intre microfon si difuzor de obicei cand se opteaza pentru captarea semnalului cat mai curat in microfon.

  12. Te asculta SPP , SRI , FBI ,CIA , etc.Chiar se da in altele.Acel vajait este de la ecrnajul din jurul amplificatorului la sunete.El este normal in standby iar cand deschizi o aplicatie ce necesita sunete se activeaza amplficatorul in functie de volumul pe care ai setat ca sa poata reda sunetele.Oricine are un amplificator cu boxe acasa.Da la maxim de exemplu sa vezi ca o sa ai un brum in permanenta pe fundal.Este logic si normal.Sau te asculta serviciile secrete si pe baxele din casa , masina sau stiu eu ce radio portabil de 5 lei :)))

  13. Deci. Mai exact. Din difozor de aude. Exact din difuzor. ( iphone 6 ). Un vajait asa … Un fosnet. Se aude doar daca intru in aplicatia facebook. Sau chatul de la fb. Cand ies din aplicati. Se mai aude 10 20 secunde. Apoi se opreste. Daca sunt in pringboard. Youtube. Oriunde. Si primes un mesaj pe fb. Vajaitul iar se aude 10 20 secunde. Daca primesc mesaj normal. Nimic. Nu se aude. E direct de la fb vajaitul din difuzor ..

  14. Pentru ca facebook are niste sunete de c….. =)))) Sau aplicatia in sine are niste belele.Si pana la urma cu ce te deranjeaza?Acel sunet se aude doar daca bagi difuzorul in ureche.

  15. Sunt curios daca se aude doar la mine. Daca doar eu am problema asta. Sau daca am un virus ceva … Sau mai rau. Daca telefonul meu este ascultat si urmarit.

  16. @RaduTheo nu ai ce face?Iphone 6plus face si cand dai drumul la muzica cu volumul luat.Iphone 4s face in continuu cand e deblocat.Atat am pe langa mine.Citeste ce am scris mai sus.Poate intelegi pana la urma.

  17. @VYC, Multam de raspuns. M-am lamurit pana la urma. Ma gandeam cu groaza ca trebuie sa dau o fuga pana in Bucuresti pentru garantie. 😉

    En god aften.

  18. Vyc. Multumesc. Ma gandeam ca ceva nu e bine. Mai ales ca am jb .. Si multe tweakuri… Ma gandeam e posibil sa fi luat si un virus sau ceva :-??

  19. RaduTheo
    La cele spuse de tine vu zgomotul cidat din telefon, recomand sa dezautorizezi aplicatiile prea multe din fb, si sa schimbi parola mai securizata, apoi daca poti, da un reset factory setting la telefon, sau macar reset setting

  20. Mai am o intrebare. Mai am un iphone 5c, ios 8.1, are si jb. Daca ii dau restote din itunes o sa imi faca update la ios 8.1.3 ? Ii pot face restote si sa raman tot pe 8.1 ? Daca da. Cum ?

  21. Nu poti.Faci update pe ultimul soft apoi pierzi jailbreak-ul.Nici restore nu poti face pe 8.1 si nici stergere totala din telefon nu mere.Orice ai face prierzi jb.Mai ai rabdare ca o sa apara jb pt. noul soft (mai devreme sau mai tarziu 🙂 ).Bafta

  22. Mda si eu am o problema serioasa cu touch id la iphone 6 cand vreau sa deblochez imi porneste filtrul de cafea si imi face cafeaua :)))