10-core smartphone-processorer ankommer i 2015, her er hvem der laver dem

Processor 10 kerner

Hvis du tror, ​​at 8-core processorer er nok for smartphone-producenter Android i tanken om at tilbyde god ydeevne til dine egne produkter, kan jeg godt fortælle dig, at du er slemt bedraget, fordi i 2015 vil de første processorer til smartphones blive lanceret, der har ikke mindre end 10 indbyggede kerner. MediaTek er virksomheden, der har til hensigt at lancere disse indlejrede processorer i en navngivet chip Helio X20, og ifølge dem, der deltog i hans pressekonference, ville stigningen i ydeevnen, som disse processorer bringer i syntetiske tests, være tæt på 50% sammenlignet med ydeevnen af ​​de nuværende Qualcomm octa-core chips.

MediaTek er en virksomhed hovedsageligt kendt for at levere chips til billige smartphones lanceret i Asien, og i 2013 lancerede den den første ægte octa-core processor til mobile terminaler, 2015 vil også bringe den første 10-core processor fra dem, selvom jeg ikke helt forstår hvorfor sådan noget her ville være nødvendig for mobile terminaler. I betragtning af, at vi dumt nok har 8-core processorer i smartphones, og de ikke yder ekstraordinært sammenlignet med 2-core processorer, er lanceringen af ​​10-core processorer intet mere end en ny måde at dumme specifikationsfanatikere på.

Hvis MediaTek vil lancere disse processorer i 2015, så følger Samsung eller Qualcomm efter, og det er fordi der i Asien er mange fanatikere af specifikationerne, og hvis dit navn ikke er Apple, og du ikke har processorer med så mange kerner som muligt, kan du risikere at miste salg i fremtiden til konkurrenter med ringere produkter, men bedre teoretiske specifikationer. Når det er sagt, hvis tingene vil udvikle sig med denne hastighed, vil vi i 2020 have processorer med 20 kerner implementeret i smartphones, mens pc'er forbliver med de banale dual/quad-core processorer.

21 KOMMENTARER

  1. Exact la tâmpenia asta m-a gândeam si eu !!! La ce pana mea atâtea nuclee fără rost, probabil doar sa consume bateria mai repede !!!

  2. sincer as dori un dualcore decent cu autonomie baterie 4-5 zile , decat un procesor 25 core cu autonomie jumatate de zi

  3. de asta pune si apple cate un core si cate 512 ram in plus in fiecare an,pt ca nu e nevoie de ele

  4. Ma gandesc cu durere in suflet ca mi-am cumparat un laptop cu i7 si o sa fie depasit de un Xiao cu 22 core … Hmm , pe cand si ecranele 8K de 5,5 inch ?

  5. Daca nu aparea quad core si ecranul de 5 inchi anul asta cumparam iphone 4 cu carcasa de aluminiu cu margini splendid slefuite si ne inchinam la el, mai bine sa nu fim ipocriti si sa-i lăsăm pe altii sa-si facă treaba ca o sa avem si noi de castigat…candva in viitor.

  6. Vor fi probabil 2 procesore quad core si un procesor dual core,si vor lucra in functie de ce anume cere telefonul.
    Nici pe procesoarele octa core,nu lucreaz ambele procesoare,pentru taskuri mai simple lucreaza procesorul la o intensitate mai mica,iar pt taskuri mai solicitante spre exemplu un joc sau cv de genul acesta lucreaza DOAR al 2-lea procesor la o intensitate mai mare,dar niciodata nu lucreaza ambele procesoare simultan,asa obtinem o autonomie a bateriei mai buna,iar telefonul nu va lua foc.
    E mult mai usor sa aruncam cu noroi cand ne multumim cu dualcore de 4 ani,decat sa punem capul un pic la treaba si sa gandim.
    Hai sa nu evoluam,hai sa ramanem asa blocati pe loc,pe dual core,asa e,ce prosti sunt aia ca evolueaza si inventeaza procesoare de genul acesta,hai sa ramanem blocati pe dual core 100 de ani.
    Nu inteleg cum sa pot plange unii ca ofera producatorii prea mult,dar nu se pot plange ca le ofera producatorii acelasi lucru anual..nu vreau un telefon cu 4gb ram..ce sa fac cu 4 gb ram…mie imi trebuie doar 1,nu vreau un telefon QHD..ce sa fac cu el,mai bine raman inca 5 ani la ecran HD…si tot asa…acrii sunt strugurii!

  7. @Eugeorge spunene si noua la de ce ai nevoie de procesoare cu 20 de nuclee,4 giga rami si ecrane cu o densitate a pixelilor inutila , cand un amarat de dual core cu 1gb ram se descurca la fel sau mai bine ca acestea?
    Cat timp un iphone cu specificatile astea isi face treaba foarte bine de ce te plangi atata?

  8. Lasa taica ca ai tu acces la cel mai bun vin coreean 😉
    Dar vezi sa nu te imbeti ca haterul cu apa rece..

  9. @EiGeorge,sunt acrii strugurii fanboy. Acelasi hardware/ecran/camera de 4 ani de zile,totul modificat doar din software astfel incat sa incetinim dispozitivele vechi si sa le facem pe astea noi doar sa pară mai rapide,dar totusi ne plangem ca alte companii ofera prea mult :))
    Bv fanboy :))

  10. Doar in mintea ta de haterboy iti imaginezi ca “multul” asta de care vorbesti tu are vreo valoare reala. Incearca si concurenta Apple sa vanda ceva si atunci pacalesc cu ce pot indivizi ca tine.
    Bv haterboy :))

  11. @gabi,asa rau te deranjeaza faptul ca are 1000 de ppi? cu ce te incurca asta? cu ce te incurca faptul ca are 10 procesoare cu 50 de nuclee? cu ce te incurca? cu ce te deranjeaza toate astea?
    In schimb nu te deranjeaza ca ai 326ppi la ecran de 4 ani de zile,e cv absolut normal,faptul ca ai acelasi ecran obosit care se ingalbeste de 4 ani,acelasi procesor cu 1gb ram care nu e in stare nici sa incarce o pagina de net cu imagini de rezolutie mare..asta nu te deranjeaza,problema e atunci cand sunt prea multe..asa e.
    @EiGeorge, asa fanboy :)) bravoo,te-a educat bine Apple :)) asa e :)) bv,bun baiat!

  12. @EuGeorge daca ti asa de mult la samsungul tau de plastic du-te pe un blog android si fa acolo comentarii inutile decat sa ramai aici si sa incerci sa ne faci noua dreptate
    Nu sunt un fanboy apple am avut si android si nu am fost deloc multimit dar nu mi se pare normal ca cineva sa vorbeasca inutil despre un produs foarte bun
    Ma intreb ce idevice ai avut tu care sa aiba problema aia cu ecranul
    mie nu mi s-a intamplat asa ceva

  13. @Gabi,acelasi lucru te pot intreba si eu,ce cauti la un articol despre produse cu Android daca tu folosesti un produs Apple?Dc faci comentarii inutile despre viitoarele dispozitive cu procesoare cu 10 nuclee daca nu ai idee cum functioneaza acel produs?

    Ai net?cauta singur despre Iphone si vesnica problema cu ingalbenirea ecranelor sau cauta aici pe idevice ca s-a vorbit despre asta de atatea ori.

  14. Vorbim de un mediatek deci functioneaza groaznic asta probabil sti si tu si despre problema cu ecranul am auzit si eu ca exista insa nu are si samsung s6 problema cu ecranul caruia nu ii functioneaza touch-ul?
    Si daca ai un iphone fara anumite probleme pe care le are alt iphone care e problema? Cat timp nu am avut un device cu problema asta nu am de ce sa ma plang , nu am nevoie de utra specificatii daca device-ul meu functioneaza perfect pe orice aplicatie sau joc

  15. Apple n-are nevoie de specificatii pff , logic. Dar daca ati avea si voi specificatii poate dupa 3-4 update-uri majore de soft nu v-ati fi aruncat telefonul la gunoi :)). Am avut si eu Apple. Lasati-ma..daca tii un iphone peste 2 ani cu update-urile facute va ajunge un nokia 1100. Eugeorge zice bine. Si eu am fost si inca sunt utilizator de iphone, dar prefer concurenta in utilizarea de zi cu zi.
    Voi ar trebuii macar sa incercati un telefon high-end al concurentei.. vedeti numai Apple.

  16. @leon recunosc cu chestia asta ai dreptate
    Am avut un ipod touch 4 iar dupa ultimul update 6.1.3 sau 6.1.6 nu mai era in stare sa tina o pagina in safari 5 minute si ma scotea
    Iar toate aplicatile incepeau sa aiba nevoie de minim ios 7
    Oricum daca vrei un telefon cu android decent iti trebuie minim 1-2gb ram altfel o sa marga ca un c***t , un ipad mini cu 512mb ram si ios 8.3 se misca excelent pe ultimele jocuri (d.ex real racing 3,asphalt 8 etc) iar p chonezarie cu 1gb nici nu intra in joc
    De acea eu recomand androidul doar pentru ultimele device-uri

  17. Ok…cum sta treaba.. Dual core deja este meeeh pentru un telefon… 8 core este exagerat deoarece consuma baterie dar na unii prefera asa ceva. 10 core e o prostie … Haideti sa nu ne lasam dusi asa usor! Sunt niste telefoane pana la urma … Nu o sa incepem sa tinem servere pe ele .. Ne indepartam pe zi ce trece de functia principala pt care telefonul mobil a fost facut … Un quad core mi se pare mai mult decat suficient daca se imbina cu un software bine facut (ios) . Trebuie sa ne dam seama cand intrecem limita si ne indreptam spre stupid si cand ramanem in urma si vrem sa ii tragem si pe altii dupa noi 🙂