Apples partnere klager over faldende iPhone-salg

Virksomhedens partnere Apple melder om et fald i salget af iDevices, hvilket implicit genererer et fald i komponentordrer på produkter fra Cupertino, og i år vil antallet af producerede komponenter være lavere end sidste år.

Ifølge partnerne Apple, i 2. kvartal 2016 vil komponentordrerne kun være lidt højere end dem, der er registreret i 1. kvartal 2016, dette på trods af at det amerikanske firma netop denne dag lancerede to nye produkter på markedet, og mange partnere forventer også en væsentlig stigning i ordrer på komponenter.

Dette skete ikke, og Apples partnere hævder, at iPhone SE og iPad Pro 9.7 tommer havde et skuffende salg, og med dette aspekt in mente, ville Apple i 2. kvartal 2016 halvere komponentordrerne til iPhone 6S og 6S Plus sammenlignet med 1. kvartal 2016.

Selvom Apple håbede, at lanceringen af ​​iPhone SE og iPad Pro 9.7 tommer ville kompensere for faldet i salget for resten af ​​iPhone- og iPad-modellerne, ser det ud til, at dette ikke skete præcis, som Apple ønskede, så i sidste ende blev komponenten ordreviljen var faldende.

Chipordrer fra Apple er relativt langsomme i andet kvartal af 2016 sammenlignet med dem i samme kvartal i de foregående år, ifølge kilder i branchen. Salget af de seneste Apple-enheder har ifølge kilder hos analoge IC-leverandører været skuffende. Chipforsendelser til iPhone 6s og 6s Plus for andet kvartal af 2016 vil sandsynligvis blive halveret i forhold til dem, der blev afsendt i første kvartal.

Apple meddelte i slutningen af ​​sidste år, at det i 1. kvartal 2016 vil annoncere det første fald i salget af iPhone-terminaler, hvis vi foretager en sammenligning mellem de samme regnskabskvartaler fra tidligere år, og fremkomsten af ​​disse nye oplysninger fra Apples partnere sætter evolution i et ret dystert perspektiv amerikansk virksomhed.

43 KOMMENTARER

  1. Acum câteva zile spuneați ca iPhone SE a înregistrat 3.5 milioane de precomenzi numai in China, acum Spune-ți ca vânzarile sunt dezamăgitoare. Va hotărați pana la urma care e varianta adevarata? Ce naiba e cu discrepanta asta in articole de la o zi la alta. Câteodată am impresia ca articolele sunt făcute la comanda, sa manipuleze masele, neavând nici o legătura cu realitatea.

  2. Lasa ca e bine ca poate isi revin si mai intorc privirea catre noi,consumatorii si vor veni cu ceva muuult mai bun decat acest IOS 9 de tot rasul…

  3. Se pare ca in android se pot accesa link-urile si din browser si din mail fără probleme. La iOS…….îmi vine sa dau cu telefonul de pereti

  4. Nu cred ca isi mai pot reveni, e prea tarziu. Apple e acum cum era Nokia cand au inceput sa apara smartphone-urile. Sunt inca in faza de negare, aroganta nu ii lasa sa vada ca potentialul lor de wow s-a cam risipit, nu mai inoveaza (in timp ce altii o fac) iar imaginea de best product s-a erodat serios. De acum Apple e o companie de tehnologie ca oricare alta (dar cu rezerve monetare mari, stranse in anii de glorie), orice greseala vor face acum ii va costa cota de piata.
    Altii au tras tare si rezultatele incep sa se vada (Samsung, Xiaomi, One etc.). Discrepanta este inca mare dar cand se va micsora ce ii va mai ramane lui Apple de facut?

  5. Nokia se baza pe telefon si cam atat, nu producea laptopuri, smartwatch, streaming muzica,nu traia din app store…deci foarte greu. Nokia a picat cam in 3-4 ani si avea doar telefoane, Apple daca e sa cada ii trebuie cam un deceniu

  6. @Daniel Ce discrepanta vezi, omule? Citeste articolul la care faci referire, inainte de a-l critica. Zaine a zis “precomenzi”, nu “vanzari”, in conditiile in care in China precomanda nu te obliga sa cumperi, neplatind avans. Ori citesti, ori roaga pe careva sa iti faca un rezumat usor de priceput.

  7. @Daniel Da, Zaone ne manipuleaza fara mila. Pe mine m-a convins sa cumpar un Nokia 3310 la pret de MacBook Pro… Retrag ce am zis mai devreme. Nu mai citi nimic, ca tot degeaba o faci!

  8. Astia care ziceti “go android”, chiar sunteti multumiti de acest ios? Inteleg sa fii fan, dar sa negi evidentul suna a altceva. S7 are camera, ecran, baterie, design si multe altele. Am in casa un note 4 si merge impecabil cu android. Pe ce va bazati? Care sunt argumentele? Cele de azi nu de acum 5 ani…

  9. Nokia a produs multe, de la hârtie, la cauciucuri, cizme, echipamente de telecomunicații, și în final telefoane mobile. Nokia s-a adaptat mereu, dar a fost falimentată progresiv de Micro$$oft.

    Cât despre Apple, nici ea nu stă mai pe roze. Peste 60% din venituri și profit vin din vânzări de iphone. Vânzările din App Store sunt rest la guma de mestecat pentru Apple.

    O companie poate pica imediat, nu într-un deceniu. E suficient să intre în incapacitate de plată față de creditori și bye bye.
    Mă rog… Tu ești businessman și le știi mai bine.

  10. O simti?
    Eu zic ca marul a fost creat pe barba mac si a ipod
    Ipod este mort
    Sunt sigur ca si fara iphone apple va trai din mac si ipad destui ani. Dar nu vom sti niciodata
    Am mai zis ,acest an este determinant pt apple

  11. Apple are nevoie disperată de un produs nou, și mai ales de un management nou. Tim e prea fad, nu are nicio substanță în el. Jony nu mai “inovează” în design de când Braun nu mai scoate nimic. Phill e urâțel cu clăbuci, e burtos, nu are nicio treabă cu imaginea consumatorului Apple: tânăr, atletic, etc.

  12. da asta este diferenta intre un om cu afacere si un angajat si eu zic sa le lasam asa ca nu are rost, pur si simplu. pai tu compari ce are apple cu ce avea nokia in momentul declinului?
    tu compari ce profit face apple din mac+ipad (care sunt cam egale in ultimul an) cu ce profit ii aducea cizmele harita celor de la Nokia?
    Doamne fereste-ma.
    Apple are nevoie de o alta categorie care sa mearga cat de cat bine cum este mac in caz de un declin al iphone, dar nokia sa se bazeze pe cizme si cauciucuri hartie si sunt multi care nici nu stiau ca nokia face asa ceva

  13. E 3200 lei la quickmobile(aprox 720€) la liber cel de 32 gb Wi-Fi only iar cel si cu 4G e 3900 lei(aprox 875€). 155€ diferența pt 4G mi se pare cam de neam prost,dar asta e quickmobile,ar mânca si gura lor o ciorbă.

  14. Mda sunt multi care zic ca stiu sa zboare ca au jucat jocuri pe calc si au citit mult si alta este practica. Un angajat reprezinta lipsa de viziune a unei afaceri pe termen lung. Lipsa curajului de a incerca de ati face relatii si conexiuni. Ca angajat esti practic un om las care iti ofera altul pt cunostiintele tale anumite avantaje si iti ofera un loc de munca tu doar trebuie sa vii sa faci pt ce ai fost angajat zi de zi luna de luna ca un robot

  15. De ce are nevoie de un produs nou? Ii merge greu cu astea de acuma. Mai bine se focuseaza pe ce are acuma decat sa isi imparta timpul cu inca un produs nou. Nu poti opri timpul.
    Sa devina precum lg si samsung este greu pt o companie care este obisnuita cu putine produse. Are apple watch ca nou..sa il aduca pe ala la maturitate, sa aduca pe linia de plutire iphone si dupa un produs total nou

  16. Probabil ca asa este acolo pe tarlaua ta. Eu nu am lucrat niciodata ca un robot, iar cei cu care am lucrat mi-au recunoscut valoarea.
    Stii, cred ca 99% din cei care comenteaza aici sunt angajati undeva. Si prietenul tau amfetamin, si V.P, si George, pana si iTu (cred), cel putin cat nu e prin Insulele Canare 🙂

    Cred ca discul este singurul care e somer, in rest toti lucreaza undeva, cumva.

    Tu esti singurul patron, si culmea, si tu esti la cheremul clientului.
    Si Tim Cook este angajat la Apple, si toata echipa de manageri lucreaza ca angajati la Apple.
    Majoritatea covarsitoare a managerilor companiilor sunt angajati la acele companii. Tu nu ai realizat asta, pentru ca probabil traiesti intr-un univers mic de tot. Adica o garsoniera din Titan.

    Viziunea ta despre angajati este total defecta. Tu habar nu ai ce inseamna “viziune de afaceri pe termen lung”. Tu nu stii nici sa definesti conceptul de “termen lung” si imi dai tu lectii despre valoare.

    Srb, te credeam baiat macar de nivel superficial, dar nici macar al nivelul asta nu ajungi. Nu e o jignire baiatule, este un adevar, trist pentru tine. Este si mai trist daca ti se pare ca este o gluma…

  17. Ajuti sluga sa-si faca norma de comentarii pe luna martie?
    Maine e ziua de salariu, ii arunca Zaone 2 merdenele si 3 covrigi si gata si pe luna asta…de maine incepe iar numaratoarea, iar o sa vezi 10 reply uri la un singur comentariu.

  18. Nu inteleg de ce zici ca discul este somer..il cunosti personal sau a zis el asa ceva?
    Sau a postat carnetul de somer aici?

  19. George… cateodata ma binedispun sa discut cu SrbS, dar cateodata sare coarda si ma jigneste gratuit. Eu raspund cu mesaje de flower-power, dar pana cand?
    M-am saturat sa ma tot ia de sus ca sunt sclav angajat, si ca sunt un nimic pe langa el, marele patron.

  20. Iti pierzi timpul cu un bufon platit sa creeze trafic pe site…crede-ma…ia si vorbeste cu o piatra…e mai inteligenta.

  21. SrbS, daca eu sunt o musca, tu nu poti fi decat o bacterie. Ma lasa rece jignirile astea de clasa a 2a. Nu am cerut niciun ajutor lui George. Omul asta scrie de zeci de ori mai bine decat tine, si da dovada de maturitate in ceea ce scrie.

  22. Mihai, ce au inovat altii? Pai hai sa vedem…
    Pe partea de hardware: AMOLED, design cu ecran rotunjit, camera foto cu senzor ultrapixel, ecrane cu rezolutii ametitoare, casti de realitate virtuala, smartphone-uri impermeabile, tehnologie NFC, incarcare fara fir, incarcare rapida,

    Pe partea de software: imi este greu sa dau exemple concrete, nu sunt la curent cu inovatiile software, dar ca utilizator simplu, obisnuit, care pune mana pe un produs si vrea sa mearga, pot spune ca Android a evoluat exponential din 2011, in vreme ce iOS a regresat.
    De la “It just works!” a lui Apple, iOS a ajuns la “No, it doesn’t!”.
    Nu critic iOSul, ci critic atitudinea Apple, cand ar putea sa investeasca in rescrierea iOSului, asa cum a facut-o Google cu Android 4.

    OK, la vremea 2007-2010, nevoile software erau minuscule, pentru ca era o piata noua, nimeni nu stia unde se va ajunge cu un smarpthone: NFC, thetering, aplicatii medicale, etc (lista este jenant de mare)
    Vezi ca nu mai merge uns, nu ai altceva decat sa rescrii iOSul.

    Ce face Apple? In conferintele lor, discursul este adresat actionarilor: am obtinut vanzari de X miliarde, profit de Y miliarde. iPhone s-a vandut mai bine ca niciodata. etc

    Conferintele astea nu sunt adresate “clientului nostru = stapanul nostru”. Conferintele astea sunt adresate actionarilor. Tim lucreaza pentru beneficiul actionarilor, si il doar in Cuc de clienti.

    Acum, sa vii si sa intrebi ce au inovat altii, este o intrebare putin malitioasa.
    Comparativ cu Apple, concurenta nu a dormit, ci a inovat, si inca o face.

  23. Clasa 2a dar raspunzi pe masura cu aceeasi nota. Maturitatea lui este zero. Si ii faci complimente ca sa il ai de partea ta. Asa ca aberatii din astea nu merg cu mine musca.
    Fugi la culcare ca maine tre sa dai raportul

  24. De ce nu au aparut comentariile mele? Nu sunt la fel de interesante in comparatie cu ale celorlalti? Nu sunt la fel de subiective? Nu mai lasa optiinea de coment daca nu lasi libertatea de a comenta. Sunt fan iphone dar nu cred ca mai sunt fan ios si consider ca acest aspect conteaza foarte mult. Bine ca sunt interesante comentariile celor cativa care se balacaresc.

  25. ponderea veniturilor Apple din desktop, laptop-uri este foarte mica

    fiecare produs / tip de produs are un ciclu de viata, ipod e mort, ipad e in scadere, iphone a ajuns la maxim probabil anul trecut si apple watch nu are potential

    Apple e doomed, de data asta e pe bune. Daca nu se trezesc repede si dau pietei ce se cere profitand de rezervele de cash imense pe care inca le mai au sunt terminati. Scoaterea jack-ului de casti sigur nu va ajuta 🙂