iPhone SE er svær at finde i Apple-butikker

iPhone SE a fost lansat de catre compania Apple la sfarsitul lunii trecute si se pare ca are cerere mai mare decat cea estimata de catre compania Apple, terminalul fiind livrat in 7 – 10 zile lucratoare in aproape toate Apple Store-urile din lume, disponibilitatea in magazinele fizice fiind deasemenea redusa.

In SUA, spre exemplu, singurele modele ale iPhone SE care mai erau in stocurile Apple Store erau cele cu 16 GB spatiu de stocare, cele cu 64 GB spatiu de stocare fiind extrem de greu de gasit inclusiv in magazinele din apropierea sediului Apple aflat in Cupertino.

Fiecare lansare a unui nou model al iPhone este lovita de aceleasi probleme cu stocurile, insa in definitiv vorbim probabil despre o miscare de marketing menita sa dea lumii de inteles ca smartphone-ul are un succes foarte mare cand in realitate lucrurile ar putea fi diferite.

Det har vi indtil videre fået at vide iPhone SE ar fi inregistrat 3.4 milioane de precomenzi in China in primele zile de disponibilitate, insa compania Apple a evitat sa ofere cifre oficiale, iar alti analisti nu au sustinut acele informatii initiale, asa ca nimeni nu stie sigur cat succes are terminalul.

Daca Apple nu a oferit cifre oficiale privind vanzarile iPhone SE, atunci este clar ca terminalul nu a doborat vreun record de vanzari si e putin probabil ca el sa copere scaderea in vanzarile de iPhone-uri inregistrata in T1 2016 si estimata pentru T2 2016 sau trimestrele fiscale urmatoare.