Tim Cook: Vi ønsker at ændre verden med vores produkter

Astazi a fost publicata cea de-a doua parte a interviului pe are Tim Cook l-a acordat unui reputat analist financiar din SUA, iar prin intermediul sau presedintele Apple incearca sa convinga investitorii ca misiunea companiei sale este de a face lumea mai buna.

Tim Cook sustine ca Apple isi desfasoara activitatea intr-un mod corect si just, el aducand in discutie eforturile de a functiona doar in baza energiei regenerabile, protejarea naturii, protejarea drepturilor omului si lupta cu FBI pentru a face iOS-ul mai sigur.

CEO-ul Apple sustine ca FBI-ul a facut cereri nerezonabile de la cei din Cupertino si ca actiunile lor ar pune in pericol milioane peste milioane de clienti Apple din lumea intreaga, iar compania lupta din rasputeri pentru a se asigura ca acest lucru nu se va intampla.

Tim Cook sustine ca aceasta batalie legala pentru securitate ar trebui sa genereze o discutie publica privind modul in care agentiile guvernamentale ar trebui sa aiba acces la date si ca mai multe organizatii non-guvernamentale ar trebui sa se implice in luarea deciziilor.

Apple has always stood for building the best products on Earth that enrich people’s lives. Whether it was Steve’s Apple or — I don’t view it as my Apple today, I’m the CEO of it — that is what we’re about. And so we want to change the world through our products. We produce products that give people the ability to do things they couldn’t do before.

Mere end det, Tim Cook este mandru de faptul ca iOS-ul le ofera clientilor oportunitati pe care nu le-au avut vreodata, adica persoanele cu dizabilitati se pot bucura de produsele Apple pentru a intra mai usor in contact cu lumea din jur si de a se exprima.

In final, Tim Cook a vorbit si despre Steve Jobs, el afirmand ca a fost persoana pe care a respectat-o cel mai mult si care a oferit cele mai multe inovatii lumi intregi, el vorbind in continuare si de ceilalti oameni importanti care i-au marcat existenta.

I had incredible love and respect for Steve and I think there has never been anyone like him and believe his contributions and gifts to the world were unbelievable. I also deeply admire people who fought for human rights and were pushing humanity forward. People who I think of when I say that are Bobby Kennedy and Dr. King. These people ultimately risked everything, including their lives, to push people forward so that everyone could be included. They were all about inclusiveness. I’m a great believer in inclusiveness.