Det første batteri med uendelige opladningscyklusser er blevet oprettet

Cercetatorii unei universitati americane din California au reusit sa dezovlte o baterie care poate suporta peste 200.000 de cicluri de incarcare-descarcare, asta desi in mod normal o baterie obisnuita este capabila sa ofere doar pana la 7000 de astfel de cicluri.

Incercand sa creeze o baterie care sa poata inmagazina energia eletrica fara a se baza pe lichide, cercetatorii au reusit sa dezvolte aceasta baterie care poate oferi un numar, practic, infinit de cicluri de incarcare-descarcare, deoarece nimeni nu va ajunge la 200.000 de cicluri in viata obisnuita.

In locul lichidului, cercetatorii au folosit gel cu electroliti si l-au combinat cu nanofire din aur in lociul litiului, astfel ca au putut stoca energie electrica, iar pe masura ce experimentul a continuat, ei au descoperit ca bateriile sunt mult mai fiabile decat cele existente astazi.

Testand timp de 3 luni bateriile si incarcandu-le de peste 200.000 de ori, cercetatorii nu au sesizat vreo deterioare a elementelor din interiorul acestora, dar nici vreo scadere a capacitatii de a stoca energie, astfel ca vorbim despre o realizare remarcabila a lor.

Instead of lithium, researchers at UC Irvine have used gold nanowires to store electricity, and have found that their system is able to far outlast traditional lithium battery construction. The Irvine team’s system cycled through 200,000 recharges without significant corrosion or decline.

Desi descoperirea este una revolutionara, din pacate vor trece multi ani pana cand ea ar putea fi oferita pentru publicul larg in baterii implementate in terminale mobile, asa ca nu trebuie sa ne entuziasmam prea tare deocamdata.

baterie incarcari infinite