Galaxy S8 har en fingeraftrykslæser i etuiet

Galaxy S8 va avea un cititor de amprente implementat in carcasa, va fi lansat fara buton Home, dar va avea un iris scanner incorporat.

Galaxy S8 vine cu o schimbare extraordinar de stupida, conform unor informatii aparute astazi, cei de la Samsung intentionand sa relocheze cititorul de amprente. Avand in vedere ca Galaxy S8 ar urma sa fie lansat cu un ecran care acopera intregul panou frontal, butonul Home ar urma sa dispara din locatia sa obisnuita, el urmand a fi inlocuit cu unul virtual.

Inlocuirea butonului Home fizic cu unul virtual in Galaxy S8 nu ar urma sa aduca si un cititor de amprente implementat sub ecran, ci in carcasa dispozitivului. Da, ati citit bine, cel mai recent zvon privind Galaxy S8 indica faptul ca Samsung va integra cititorul de amprente in carcasa, sub camera, pentru a facilita securizarea cu o amprenta.

Aceasta schimbare stupida a fost facuta acum cativa ani pentru prima oara, iar cei de la Samsung o vor aplica si la Galaxy S8 pentru ca nu are vreo logica sa oferi o experienta buna. De ce sa le permiti oamenilor sa-si scaneze foarte usor amprentele uitandu-se exact unde pun degetul, cand poti sa-i fortezi sa pipaie spatele carcasei pana se plictisesc.

Galaxy S8 har en fingeraftrykslæser i etuiet

Totusi, pentru a nu face schimbarea foarte greu de suportat, Galaxy S8 ar urma sa aiba un iris scanner incorporat in panoul frontal, asa cum s-a intamplat si cu Galaxy Note 7 in trecut. Aceasta modificare a Galaxy S8 ar permite deblocarea foarte rapida a dispozitivului, iar cei care s-ar putea plange de noua locatie a cititorului de amprente ar putea trece cu vederea schimbarea.

Ca sa fiu siner, Daca Galaxy S8 va avea ambele tipuri de componente pentru securizarea terminalelor, atunci probabil putina lume il va mai folosi pe cea integrata in carcasa. Este mult mai usor sa ti se scaneze retina decat sa cauti un buton pe carcasa Galaxy S8, asa ca macar Samsung ofera alternative pentru cei care nu doresc o schimbare atat de stupida.

Galaxy S8 urmeaza sa fie prezentat de catre compania Samsung in cadrul unei conferinte ce urmeaza sa aiba loc la Mobile World Congress 2016, unde va fi prezenta si Apple pentru prima oara in foarte multi ani.

galaxy-s8-fingeraftrykslæser-etui