iPhone X: Samsung og Apple-partnere annoncerer produktionsstop

iPhone X are confirmata de catre Samsung si alti parteneri ai companiei Apple oprirea productiei in cursul anului 2018 din cauza vanzarilor in continua scadere.

iPhone X Samsung Apple-partnere Stop produktionen

iPhone X este cel mai bine vandut model de telefon Apple in T4 2017 si cel mai bine vandut smartphone la nivel global in aceasta perioada, dar asta nu il va “salva” de planurile celor din Cupertino. Conform unor parteneri ai Apple care au dorit sa prezinte previziunile lor pentru viitorul iPhone X, compania americana ar intentiona sa opreasca productia telefonului mobil in cea de-a doua jumatate a anului 2018, asa cum au spus si alte zvonuri.

iPhone X are primele informatii oferite de catre Samsung Display, compania anuntand ca productia de ecrane pentru telefon a fost injumatatita in primele trei luni ale anului 2018, dar si ca ea va fi injumatatita iar in T2 2018. Avand in vedere ca productia de ecrane pentru iPhone X va fi redusa de la 40 de milioane la 20 de milioane in T1 2018 si la 10 milioane in T2 2018, e clar ca in T3 2018 va fi oprita, altfel n-ar avea logica masurile Apple.

iPhone X – Samsung si partenerii Apple anunta oprirea productiei

iPhone X are ecrane OLED furnizate exclusiv de catre Samsung Display, asa ca daca ea isi injumatateste si apoi opreste productia, este cam clar ceea ce vrea Apple sa faca cu noul telefon mobil. Separat de Samsung, si alti parteneri Apple au anuntat o cadere mai mare decat in mod normal pentru comenzile de componente de la Apple, semn ca iPhone X nu va avea intr-adevar un viitor prea lung in aceasta lume, iPhone XS urmand a-i lua locul.

“Samsung Display, which has supplied display panels for the model, told its partner firms on January 19 to reduce the production of iPhone X components. It added that Apple would buy 20 million, not 40 million, units of its products in the first quarter of this year and the volume would be halved again in the second quarter. Component manufacturers are also focusing on the rate of decline in order quantity. According to experts, the current rate of decline is unusual even so.”

iPhone X a avut vanzari foarte multe in ultimul trimestru fiscal al anului trecut, toata lumea confirmand acest lucru, telefonul ajutand compania Apple sa obtina si recorduri de profit, sau incasari, pentru acea perioada. In ciuda acestor lucruri, este foarte posibil ca pretul foarte mare al iPhone X sa fie o problema majora pentru clienti si ca vanzarile sa scada intr-adevar serios in urmatoarele 6 luni, iar Apple sa nu vrea sa dilueze brand-ul si sa scoata iPhone X din productie inainte ca iPhone XS sa fie lansat.

52 KOMMENTARER

  1. Mi se pare ok dupa luna Mai Iunie sa nu mai produca multe. Deja lumea nu mai cumpara asteptamd pe cele din septembrie

  2. Eu as fi vrut sa se oprească producția imediat după ce l-am luat eu in Noiembrie, astfel acum ar fi avut valoarea dublata, devenea un fel de limited edition 😉

  3. Inseamna ca pregatesc alt produs pentru o lansare mult mai devreme de septembrie, banuiesc ca in vara vor lansa pe cel de 6.1, la fel au facut si anul trecut cu ipad 2017, pro de 9.7 a fost scos, a aparut cel de 10.5

  4. Asta iarăși este o știre petarda lansată de Apple sa sara lumea sa cumpere iPhone shit sa nu cumva sa nu mai fie !

  5. Poate avem surpriza uriașă si vor ca iphone x sa ramana limited edition Si sa nu scoată alt produs similar …..adică xs sa nu existe si sa apara doar iphone 9 ( un fel de iphone 8) totul e posibil având în vedere zvonurile cum ca apple ar vrea să renunțe la oled anul asta ……sa vedeti atunci preturi la iphone x daca nu va avea un înlocuitor prin iphone XS ci doar un iphone 6 reinventat

  6. In luna mai -iunie vor produce doar un sfert , deja au redus productia la jumatate .
    Nu s-a intamplat niciodata asa ceva . De obicei in luna mai-iunie inca mai vindeau jumatate din ce vindeau in T4 .
    E semn ca iPhone X e un fail , iar rapoartele despre vanzarile uriase in T4 sunt barbi.
    Nu reduci in asemenea hal productia la ceva ce se vinde extraordinar de bine .

  7. Nu toată lunea le așteaptă pe cele din Septembrie. In 2017 încă s-au vândut foarte bine 6s și 7 și cred ca și anul asta se vor vinde, cel puțin 7.

  8. Visezi – pt un telefon care nu are cerere , nu are cum sa se dubleze valoarea – poate peste 50 de ani , cand va sta in categoria “relicve rare ale unei companii demult disparute” .

  9. Imaginează-ți că ți se strică iPhone-ul în mai. Pam-pam!! Ce faci? Aștepți până în septembrie ca să îți iei noul iPhone? ??
    Nu e normal să ai de unde alege?

  10. Pt un produs de acest gen este normal. Nu este un model ce sa il vanda si la anul. Vezi iphone 2G sau iphone 5
    Mai invata istoria Apple in loc sa te faci de kkt cu expresii de taran precum fail

  11. Da, clar că au ce își cumpăra, dar nu au ultimul model, dacă Apple il scoate din producție. Normal ar fi să lase ultimul model în producție până îl scot pe ăla nou.

  12. stocurile nu au treaba cu productia…daca pana in mai iunie ajung sa aiba stocuri imense ce rost mai are sa produca ?! raman doar pt cele cu probleme

  13. Sincer,am fost cel mai mare susținător Apple pana la iphone 5s! Pur si simplu băteau tot ce era pe piata! Inovatie,simplitate,calitate! Dupa…..au inceput sa dea greș . Multe masuri pro companie si banuti si putina atentie catre utilizator.am trecut la android ,ok la inceput….cam slăbuț .dar cu timpul am ajuns sa-l valorez destul de mult.de ce? E mult mai permisiv iar majoritatea device- urilor atrag ca si design.Iphone…e doar iphone.ok inca e top.foarte top.dar tare cred ca vor ajunge sa o pățească precum Nokia.au fost lideri absoluti in orice model…dar…au cazut.au rămas conervatori. Desi de cativa ani nu ma mai atrag iphone-le desi le-am testat sper ca Apple sa-i revină.Ar fi păcat. Poate își vor da seama ca stategiile de marketing pro companie fara a tine cont de tendinte si dorintele utilizatorului îi pot duce la ruina..

  14. Dacă X e scump și nu se vinde…oare xs o sa fie mai ieftin !!?!?!Marketing specific Apple…Fraieri sunt destui…

  15. Pai și așa lumea nu-l vrea pentru ca este prea scump. Așa ca, de ce ai mai continua cu un produs de care lumea se plânge ca este prea scump?

  16. Cine vroia X cumpara pana acum. Așa ca cine nu are X in Iunie de exemplu, este pentru ca oricum nu avea de gând să-l cumpere.

  17. exact.. sunt multi ce asteapta varianta “polisata” sunt multi care tot timpul iau varianta S
    O sa vezi ca or sa cumpere multi si pe cel de 5.8″ dar si pe cel de 6.5″

  18. E valabil și pentru cei care își cumpără iPhone 6 sau ce alt model vechi de iPhone are(încă )Apple in vânzare?

  19. Deci se confirmă că ,de fapt,iPhone X are vânzări dezastruoase.Si când te gândești că unii pe aici sa gândesc deja cat de scump va fi iPhone X peste 10 ani…Hmm,probabil aceeași oameni uita că bateria iPhone-ului e făcută să reziste,sa zicem,1 an.

  20. Nu prea, pentru ca aici vorbim despre un produs de 530€ VS 1200€. După cum și ciflerele Apple spun, iPhone 6s și 7 s-au vândut foarte bine și anul trecut. Problema cea mai mare a iPhone X clar este prețul mare și faptul ca nu prea își justifica acest preț. Dacă ar fi costat 800€, alta ar fi fost situația.

  21. Așa este,întotdeauna eram fanul seriei S,același telefon dar fără “bolile copilăriei” modelului fără S și mult mai rapid. Nu tu Antennagate la 4S,nu tu bendgate la 6S,etc.

  22. Care nu l-a vrut din prima nu o sa-l vrea nici acum cu stirea asta,cu ce ma influentează pe mine de ex ca nu se mai fabrica X? Poate sa fie și 800€ tot nu mi-l trebuie,aștept X plus din toamna.

  23. Corect, cu seria S mereu s-au îmbunătățit performanțele și s-au reparat erorile din versiunea anterioară.

  24. Ori au probleme grave ori este vrăjeala sa cumperi telefoanele .( O prietena voia sa isi cumpere iPhone 8 plus dar nu a gasit nicicum o husa potrivita,asa ca a renunțat Daca tot au fabricat pionul cu putin peste 7 plus,puteau sa ii faca si o husa potrivita dar daca se sparge porcăria,cumperi altul sau rămâi cu,paguba )
    In ceea ce ma priveste dupa ce mi s-a ars padul,din partea mea daca s-ar desfiinta definitiv.
    Cele mai bune telefoane pentru mine sunt cele micuțe de la Nokia,cumparate de cand au aparut si functioneaza si acuma ,scăpate pe jos de sute de ori,fara sa aibă cea mai mica problema dar la unele nu se mai gasesc încărcătoare potrivite. In rest bani prădați fiindca daca nu ai huse de siguranta potrivite pe restul,la primul accident,risti sa rămâi cu paguba.

  25. Istoria Apple !!! – ma faci sa rad
    Taran esti tu – eu nu te-am jignit .
    Da , iPhone X e un FAIL , si de aceea va fi scos din productie.

  26. Srb zice : stocurile nu au treaba cu productia…daca pana in mai iunie ajung sa aiba stocuri imense ce rost mai are sa produca ?! raman doar pt cele cu probleme
    Prietenas cum sa nu aiba treaba stocurile cu productia ? Tu te auzi ce aberezi ? Daca este cel mai vandut produs cum sa ramana cu stocuri imense ??? Doar sa produca mult , atunci stocurile au treaba cu productia ……. incepi sa gandesti din ce in ce mai putin . Abtinete altfel te faci de ras .

  27. nu eu am expresii de taran…nu ai cum sa fie FAIL un produs ce iti aduce mai mult profit, no matter what…cand o sa ai si tu business o sa intelegi ce inseamna profit si ce inseamna “fail”

  28. Ipad Air 2.Am primit o actualizare,dupa instalare tableta s-a închis,având un miros discret a ars. Am platit echivalentul a 100 euro pentru reparatii la un atelier din Mures. Daca nu aveam in ea documente importante,o aruncam. La vreo 6 luni dupa reparație,am scăpat-o pe jos intr-un tren in Austria ( tableta era pe masa trenului cu husa alaturi si cand trenul a oprit,tebleta a sărit sub masa si s-a desprins o bucățică din rama iar display-ul s-a crăpat in multe locuri.

  29. Cum se băteau unii decerebrati cu pumnii în piept acum 3 luni pe aici ca știu ei ca IPhone 10 se va vinde în cantități imposibil de imaginat….
    Ce se întâmplă acum e dovadă clara ca doar isheeps au cumpărat mizeria asta supraevaluata și ca de aici încolo totul va merge doar în jos, indiferent cât bate Apple tobele prin diverse surse.
    Păstrați-vă bre bijuteriile ca să le vindeți peste 10 ani dar pregătiți și un powerbank ca bateria va tine doar 1 an. Jenibil

  30. Trebuie remarcat însă ce politica extraordinara de marketing însoțeste aceasta aventura (nereușită, dpmdv), cu declarații, analiști, bloggeri, media etc.
    Între timp, pe olx a ajuns 4000 lei.
    Bun așa…

  31. Țin minte cum spuneau comentatorii de aici ca Samsung îi va da lui Apple ecrane mai proaste decât folosește în propriile telefoane; poate că așa a făcut doar că ecranul din X este dovedit a fi mai bun decât cele din S și Note…

  32. Știi ce îți spune Apple,deci rămâne la atitudinea ta sa afli răspunsul la întrebare.(p.s. sper că,atunci când vei face calculul,sa scazi unitățile returnate și pe cele înlocuite).

  33. Doar n-o sa numar eu telefoanele pe care le vand producatorii?!
    Normal ca iau cifrele oficiale…
    Si n-am de ce sa scad nimic, pentru ca, daca tin eu bine minte, Apple are cea mai mica rata de returnare si/sau produse defecte.

  34. Era doar o idee.Referitor la iPhone X,cred că situația e puțin diferită,s-au returnat destul de multe.Iar chestia cu cifrele oficiale prezentate de Apple,oricum ai calcula,când compari cifrele pa care Apple le declara cu cota de piata a iPhone,îți dă cu virgula.