Raed Arafat: meddelelse om fritagelsen for at bære beskyttelsesmaske

Raed Arafat-relief iført en beskyttende maske

Raed Arafat a facut un anunt foarte important cu privire la scutirea pe care o pot obtine romanii in ceea ce priveste purtarea mastii de protectie in spatiile inchise, sau deschise, totul in urma unui scandal iscat ieri in Parlamentul Romaniei dupa ce o persoana a ales sa nu faca asta in plen.

Raed Arafat spune ca pentru a obtine o scutire de a portul mastii de protectie e nevoie de un motiv medical real, nu unul imaginar, si ca oamenii ar trebui sa considere ca sunt in pericol daca in preajma lor sta cineva fara masca, asta pentru ca pot fi infectati mult, mult, mai usor decat daca acea persoana ar avea masca.

“Noi avem și la purtarea centurii de siguranță și la mască, avem undeva că, dacă din motive medicale n-o poți purta, dar aici trebuie motive medicale reale, trebuie să fie ceva foarte serios, care după asta te întrebi dacă persoana respectivă mai poate să-și exercite funcțiile.

Orice persoană care se află în prejma unei persoane care nu vrea să poarte masca are dreptul să se ridice și să plece, pentru că poate consideră că viața îi e pusă în pericol, pentru că nu știm dacă persoana respectivă este infectată sau nu.”