Unge rumænere foretrækker Nokia- og Samsung-telefoner (infografik)

 

  En undersøgelse, der for nylig blev lanceret i Rumænien, dækker de teknologiske interesser hos unge mellem 14 og 26 år. Ifølge oplysningerne dette studie, denne kategori af mennesker repræsenterer 17 % af den rumænske befolkning, og over halvdelen af ​​dem ejer en mobiltelefon/smartphone, de foretrukne mærker er Nokia si Samsung, iPhone af dem fra Apple placeres på tredjepladsen med en markedsandel på 8 %. De fleste af dem har tænkt sig at købe en smartphone eller en tablet og bruge det mobile internet intensivt, da vores land stadig er i udvikling inden for det teknologiske segment.

  I betragtning af at få har råd til at købe en iPhone , det er ret logisk at se resultater som disse, men jeg synes ikke, præsentationen er passende. De fleste af dem, der skulle vælge mellem en iPhone og en Nokia-smartphone, ville vælge, tror jeg, terminalen fra Apple, så de sande præferencer kunne være helt anderledes end hvad denne undersøgelse forsøger at foreslå.

24 KOMMENTARER

  1. Acest studiu demonstreaza ca nu toti sunt orbiti de abureala Apple ,tinerii sunt deschisi catre nou ,catre terminale mai bune.
    Tu o dai ca nu au bani ,motive ieftine:))

  2. Da, clar sunt deschişi la nou :))

    E evident că lipsa banilor face din iPhone un produs realmente de lux în România. În Bucureşti sunt destul de mulţi oameni (copii şi adulţi) care au iPhone, dar în provincie sunt foarte, foarte puţini.

  3. sper ca v-ati prins ca “smartphone-urile” Nokia nu sunt cele de acum 1-2 ani cu WP8, ci cele ieftine, vechi, Symbian, de care au toti pustanii cumparate din alocatie, da ?
    Max 1-2-300 lei bucata.

  4. Sunt convins ca toti tinerii sunt innebuniti sa faca web browsing pe 3.5″ si 4″ cand exista 5″ full hd pe piata la un pret mai mic.

  5. pai ce esantion reprezentativ au folosit? ar fi frumos sa se descrie cati oameni au intervievat si sa se explice gradul de reprezentativitate al acestui sondaj cu nume pompos nowadays de infografic.

  6. @razvan: Lasa vrajeala, iPhone-ul nu se vinde la aceleasi preturi ca terminalele Android sau Nokia. iPhone-ul e pozitionat ca un produs premium, de lux, in Romania. Ceva ce doresti si atingi cu greu. Terminalele Android sunt disponibile la zeci de reduceri, la fel si cele Nokia, de aia au vanzari mari. Companiile astea doua ofera subventii mari, operatorii le promoveaza mai mult, Apple nu ofera mai nimic.

  7. Vb.de IPHONE ca un terminal de zici ca doar bogatii planetei il pot avea, ce dracu ca doar nu e VERTU, iti poti cumpara un iphone si cu 600 lei O SUMA FABULOASA…….:))))

  8. …..e iphone, cum nu toti isi permit model de ultima generatie fii sigur ca nu isi permit nici nokia sau samsung de ultima generatie ca si alea sunt o gramada de bani

  9. @valeriu9: (re)citeste ce a scris zaone cu doua posturi mai sus …

    “Terminalele Android sunt disponibile la zeci de reduceri, la fel si cele Nokia, de aia au vanzari mari. Companiile astea doua ofera subventii mari, operatorii le promoveaza mai mult, Apple nu ofera mai nimic.”

  10. Este evident ca pretul conteaza si ca procentul ar fi mai mare daca iphone-ul ar costa mai ieftin, desi ma indoiesc ca “majoriatea” ar alege iphone.

    Afirmatia “insa nu cred ca prezentarea este potrivita” mi se pare total deplasata. Infograficul prezinta realitatea (sau cel putin asa ar trebui pentru ca nu stiu cum a fost realizat). Este ca si cum ai zice: “mama ce bataie ii dadeam lui bruce lee daca eram mai pregatit ca el”. Ce o opreste pe apple sa faca “zeci de promotii”? Iti spun eu: aroganta. Se cred cei mai buni si vor sa scoata profit maxim. Eu cred ca in timp chestia asta ii va costa

    Realitatea este ca apple are exact pozitia pe care si-o merita. In timp ce ei se bat cu caramida in piept cu produsele lor premium, ceilalti dau batalia pentru a-i castiga pe utilizatorii care renunta la vechile terminale cu butoane, o piata pe care apple o ignora total. Daca scoteau in loc de 5C un telefon de 300-350 dolari, se puteau bate fara emotii cu androizii de 150-200 dolari.

    In orice caz, sunt convins ca infograficul nu se refera la doar la smartphone-uri

  11. @Mio: Nu e potrivita in sensul afirmarii ca alea sunt brand-urile favorite. Ca nu sunt in ordinea aia. E ca si cum spui ca Dacia este masina favorita a romanilor, insa in realitate majoritatea si-ar lasa Dacia in sant daca ar avea bani de bmw/audi/mercedes. Preferintele sunt separate de puterea de cumparare.

  12. Daca asta ai vrut sa spui, iti dau dreptate. Si eu observasem chestia asta. Echipamentul detinut nu este acelasi lucru cu echipamentul favorit cum apare la procente.

  13. Lasati vrajeala cu comparatia Dacia – Mercedes aplicata la smartphone-uri. Vreti sa spuneti ca Nexus 5 sau Moto X sunt Dacia pentru ca sunt ieftine? Iar iPhone 5S sau 5C sunt Mercedes?
    Daca un telefon este vandut la suprapret nu inseamna ca e Mercedes.
    Pentru unii conteaza functionalitatea, nu marca.

  14. Pacat ca la noi a ajuns iphonul produsul preferat al cocalariilor si pitipoancelor si a multor “rromi ” ca sa zic asa , e genul ce sta la volan intr-un bmw ?? un rrom, adevarat si dureros … Daca iei cativa din utilizatori de mai sus fac pariu ca in afara de Fb habar au de performante tel. Sa vezi nebunie acum cu iphonul auriu il vor asorta cu lanturiile de la gat !!!

  15. @Hans: Nu, comparatia are in vedere smartphone-urile Android ieftine care se vand la noi la operatori, ca doar ei vand cel mai mult. Niciunul dintre cele 2 mentionate de tine nu exista in oferta operatorilor, iar pretul Nexus 5 din romania e cu 50% mai mare decat in SUA.

  16. Deci in primul rand acest infografic nici macar nu reflecta realitatea.Eu nu locuiesc in Bucuresti, unde stau toti copiii bogati dupa analogia unui utilizator anterior, si pot spune ca 80% din prietenii mei au smartphone-uri care au costat peste 1800 de lei si inca mai costa unele dintre ele precum iPhone 5/4S/4, S2/S3/S4, Xperia Z sau HTC One.Nu stiu in ce sat a fost facut sondajul asta pentru ca daca va uitati in jurul vostru o multime de persoane au iPhone sau telefoane mai scumpe de 1500 de lei, in special tinerii.Iar asta cu tinerii prefera Samsung si Nokia in locul iPhone-ului e o prostie.Aproape orice tanar care nu detine un iPhone spune ca si-ar dori unul.

  17. Si eu am cumparat un iphone de afara fara sa stiu ca e codat pe tara respectiva .Ma mai intreb, de ce cumpara lumea telefoane care ai costa decodarea cat un alt telefon!La o politica de …t ce pretenti aveti?

  18. Pe tineri nu-i intereseaza decat muzica si filme “trase” oricum si de oriunde, numai moca sa fie. Exact ce Apple nu-ti ofera. A! Si nu te lasa sa faci varza ecranul telefonului. Deci nimic din ce este “important” la iMaturitate 🙂 .

  19. Aici in germania iphone 5s sta in magazin in saturn si nimeni nu vad sa-l mai caute..
    Eu unu am 4s am vrut 5s dar m-am razgandit prea multi bani si nu isi are rostul cand voi cumpara urmatorul device va fi cu siguranta samsung..

    Recunosc ca iphone e peste dar eu zic ca samsung e samsung mai ales ca si tv il am tot samsung si se face mirroring mult mai usor. Cu iphone il fac prin apple tv ..

    Si mai e ceva eu ascultam muzica la maxim si unu cu un samsung s3 am zis ca la pus la boxe volumul la samsung e peste iphone.

  20. hm!cu siguranta toti ar prefera iphone pt arfe si basi ni! nu si.ar lua toti nokia sa pui mai greu muzica mai greu decat ai crede,samsung….hm!e defapt o gluma buna vorbind despre produsele lor din plastic ,,premium” :)))) apropo….iphone 5c e dragut dar butoanele lasa de dorit ca cei de la samsung! iphone 5 sau 5s sunt cele mai ok ! 🙂 😉 Usoare,finutze,constructie,eleganta, net si comunicatie!