iPhone 6 og iPhone 6 Plus - hvorfor manglen på en octa-core processor og 3 GB RAM ikke betyder noget

  Efter præsentationen iPhone 6 si 6 iPhone Plus Jeg så mange mennesker skuffede over det faktum, at Apple ikke besluttede at implementere hardwaren på en bærbar computer i sine terminaler. Skuffelse som Apple introducerer ikke octa-core processorer og 3 GB RAM i iPhone 6 si 6 iPhone Plus kun dem, der absolut ikke forstår, hvorfor terminalproducenter kan have det Android den forsøger at "tage offentlighedens øjne" med pompøse specifikationer, der ikke har nogen relevans i den virkelige verden.

  Sidste år iPhone 5S med sin "ydmyge". 1.3 GHz dual-core processor og 1 GB RAM Samsung Galaxy S4 og andre Android-terminaler i et hjørne med quad-core processorer og 2 GB RAM, dens ydeevne er klart overlegen. På et år har mange ikke erfaret, at de er fjols med pompøse specifikationer, når Android ikke fungerer gnidningsfrit uanset hvilken processor den har, mens iOS fungerer hurtigt og uden problemer, med så "svag" hardware.

  selv om iPhone 6 si 6 iPhone Plus de har ikke bærbar hardware, selvom du ikke vil være i stand til at prale over for dine venner om octa-core processorer og 3 GB RAM, kan du prale af, at den "ydmyge" hardware på disse telefoner tillader flydende brug af iOS. Det er rigtigt, at Safari nogle gange ville have brug for lidt mere RAM, hvis du åbner det maksimale antal tilladte faner, men ellers skal du fortsætte med at købe specifikationer og ignorere iPhones med så "svag" hardware.

78 KOMMENTARER

  1. eu am asa zisul android pe un galaxy s5 si un xiaomi redmi 1s , si pot zice ca nu mi sa intamplat la nici unul dintre cele doua ce mi se intampla la mult laudatul ipad air….., mai precis , imi iese cand vrea din safari, imi iese cand vrea din mail, imi iese cand vrea din aplicatii, se mai intampla uneori sa mai iasa din chrome si la xiaomi dar asta daca sunt deschise ff multe taskuri, dar la galaxy s5 niciodata dar niciodata nu mi-a iesit din mail sau safari…..deci daca la procesor mai poti zice ca specificatiile sunt pentru a prostii multimea , la cantitatea ram-ului nu ai cum sa zici ca iphone 6 nu avea nevoie de asa ceva , dar cum sa mai pastreze apple profitul de 230% pe fiecare terminal decat facandul cu hardware de 2010……..si cu toate astea tin sa mentionez ca il voi cumpara , asta ca sunt prea indragostit de finetea exteriorului si poate al numelui…dar mor de ciuda ca nu poti avea macar in anul 2014-2015 un terminal iphone cu macar 1.5 gb ram care sa ajute sistemul sa nu mai dea crash

  2. Mare dreptate ai @zaone.Lumea e prostita in fata.Culmea e ca ei spun utilizatorilor de iPhone ca sunt prostiti.Cel mai des raspuns pe care l-am primit a fost “iPhone e naspa ca trebuie sa cumperi aplicatiile.Nu merge sa le piratezi.”

  3. perfect punctat…super articolul…le urez droizilor sa se bucure de octo-core la cub peste 2-3 ani, daca asta ii extaziaza atat de mult.

  4. @zaone…nu mai faci parte din programul orange tester pe smartphone-uri?cere te rog un htc one m8 ,foloseste-l o saptamana si spune parerea pe blog,asta chiar dupa ce achizitionezi iphone 6,folosestele ambele stock si zic eu pe intuneric la viteza si calitatea produselor nu vei distinge care are marul pe spate,doar te vei trezii ca htc mai are inca 30% baterie cand iphonul ,,moare”..

  5. Oamenii nu sunt dezamagiti din cauza ca pe piata se gasesc telefoane octa-core cu 3 gb ram,iar Iphone nu are asa specificatii,oamenii sunt dezamagiti de faptul ca nu vad mari imbunatatiri hardware in comparatie cu Iphone 5,un telefon vechi de 2 ani de zile.

  6. Atat timp cat se misca foarte bine , pentru ce sa pui procesor quad sau octa , ram . Important e sa-si faca treaba cu brio ,sa ai memorie suficienta si calitate . Acesta e iPhone-ul . Daca puneau un procesor quad sau octa quore si 2 g ram , androizii nu-l ajungeau nici in 2-3 generatii de smartphone-uri ! Cel putin asa Samsung nu poate copia procesorul .. Ce sa faca cu el pe android . Faza tare e pt Samsung ca vor scoate s6-le si vor folosi softul lor ! Apoi sa vedeti cum se blocheaza s6-le !!!

  7. @EuGeorge compara tu iPhone 5 cu iPhone 6 si vorbim dupa.Vedem atunci cate imbunatatiri hardware au facut.Cred ca ai uitat de camera,A8,M8,Touch ID,True-tone flash.E clar ca nu esti inca la curent.

  8. Frumos articol Zaone, mi-a placut !

    Evident nu se poate compara un telefon la care i se face softwareul, si apoi se face hardware dedicat, cu un telefon la care softwareul este cumparat de la o firma si hardwareul de la alte firme. Dar tot ei sunt cu gura mare.

  9. “Atat timp cat se misca foarte bine,pentru ce sa pui…”
    Si Iphone 4S se misca bine…dc sa mai cumperi ultimul model de Iphone daca si ala vechi de 3 ani se misca bine?
    In mod normal,in momentul in care apare un produs nou,nu ar trebui sa-ti ofere ceva in plus spre deosebire de ala mai vechi astfel incat sa ai cu adevarat un motiv pentru care sa-l cumperi?

  10. Cand vulpea nu ajunge la struguri, zice ca sunt verzi. Asa si cu posesorii de android- 98% au telefon subventionat la 1€, cu abonament de 5€- si se mandresc ca au “acelasi hardware” cu iphone-ul, cu intrebarea de ce sa platesti in plus?! Numai ca cel m mult conteaza software-ul.
    Candva eram captivat de JB- ptr programe piratate. A fost cel m greu sa-mi cumpar NAVIGON-ul, dar in schimb acum nu mai am treaba.

  11. am un prieten care și-a luat iphone doar să vorbească cu el,să-l vadă lumea cu”măru”la ureche,deci la ce ar trebui un hardware mai puternic când telefonul nu face mai nimic?eu când am trecut la ios și windows phone de la symbian sau chiar și windows mobile 6.5 am zis că s-a dat timpul înapoi,regres total,măcar androidul e lasă să faci mai multe chestii.deci sistemele astea de operare mi se par mai înapoiate și decât softul de pe sonyericsson k810 de ex,noroc de aplicațiile din “magazin” că n rest sunt varză toți.

  12. da imi place ca incercati sa va pacaliti singuri . acum cateva zile ziceati ce urat arata are caracteristici ca nexus 4 si acum incet incet o sa fie cel mai frumos si cu caracteristici de top, nu mai lipseste bateria care cu toti ati dorito mai mare … macar 2gb ram … sticla de safir…. vise :)). nexus 4 in carcasa de iphone 6. si sa vedem si anul acesta cine castiga pentru cel mai bun telefon sa nu uitam ca anul trecut a fost htc.

  13. Nu tre sa cumperi ultimul model de iphone. Dar fiecare model a avut ceva in plus fata de predecesor.
    Nici Note 4 nu are mari schimbari in specificatii din ce am auzit, sau in experienta de utilizare. La fel de bine merge (shto)
    Asa cum nu tre sa-ti schimbi nici masina cand apare un model nou. Nici la alea nu vezi in plus mare branza. De ce sa dai bani in plus pe audi cand poti sa mergi cu vw?

  14. @zaone…ai dreptate..iphone 5 se misca mai bine fata de galaxy s4 cand era pe android 4.3 ,hai sa ne gandim la un lucru….cat crezi ca va mai tine procesorul dual-core si 1 gb ram pentru jocuri….cat timp ele devin din ce in ce mai complexe cu texturi si grafica mai mare va solicita mult mai mult procesorul ,ramul si cipul grafic ,ios este stabil si fluid nimic de zis ,dar daca in safari se intampla sa zica low memori ,cand vor avasa jocurile sa vedem atunci ce se intampla….iphone-ul cu ios este ca un pc nu tocmai performant dar cu windows 8.1 pe el si cu cantitatea minima de ram pentru a functiona..deci functioneaza fluid si perfect si duce anumite jocuri…cand jocurile evolueaza din toate punctele de vedere si cand se joaca online ,aici intervin problemele…procesorul duce foarte mult in jocuri online, ia sa vedem daca peste 2-3 ani mai poti folosi iphone 6 in jocurile noi aparute ,acum trecand la android ,este prost optimizat dar se poate imbunatati ,android 4.4 nu are lag in meniu..interfata..browser…etc ,dar in jocuri si anumite aplicatii da si asta din cauza codului dalvrik care nu este intocmai bun ,si in android l care urmeaza sa fie prezentat l-au schimbat cu noul “art” si toate aplicatiile rulau fluid ,si se deschideau mai repede + bateria care tinea mai mult ,android este ca un xp ,cu 4.4 l-au upgradat la 7 si cu urmatorul la 8.1 exact ca in cazul ios ,pe 4.4 nu o sa gasesti lag in interfata ,meniu ,etc ,si in urmatorul nu vei mai gasi nici in jocuri ,si eu unul mi se pare mai rentabil sa cumpar un telefon care se poate folosi peste 2-3 ani si sa mearga la fel din cauza “specificatiilor” decat invers.

  15. E simplu. Iphone nu are nevoie de procesor pentru ca nu prea are ce sa proceseze. Diferenta intre ce poti face cu un android si un ios este uriasa. Asta e realitatea. Daca ios ar avea atatea functii cate are androidul, va garantez ca ar avea nevoie de un procesor mult mai puternic. Sa nu o mai dam de gard cu texte

  16. Sincer eu cred ca utilizatorii de iphone sunt prostiți de către Apple.
    Din nou repet. Androidu nu are Cum sa fie la fel de optimizat ca ios deoarece este făcut de un producator (google)de la care firmele de telefoane cumpăra .pe unul e mai optimizat ,pe altul mai puțin.
    Cu toate astea (am Apple și android) și aleg cu ochii închiși android când vine vorba de telefon.dau 700 de euro pe un telefon și nu pot sa descărc un pdf de pe Google? Nu pot sa trimit o poza , un fișier?
    Dacă androidul păcălește lumea cu octa- core Apple de ce are procesor pe 64 ?era ultra necesar.
    Sa fim serioși .

  17. Da mai Adioff. Androidul este peste iOS de multisor , mai multe functii si mai multa stabilitate . Cred ca ai pierdut studiile care spuneau asta . Deci iOS este mai prost , mai slab , mai putin stabil si cu limitar in prostie . Baga odata la cap si lasa miturile ca esti obositor .

  18. Sunt de acord pana intr-un punct: pretul! Daca nu pui hardware bun atunci nu pune pret de 2014 unui produs cu specificatii de 2012 sau 2013! Asta e bisnita ce face Apple! Si voi doar incercati sa va justificati de pe acum banii pe care ii veti arunca pe acest model care nu isi merita pretul! Trebuie sa recunoastem toti ca de la iPhone 5 s-a cam terminat cu inovatia si design-ul! 4 si 4S au fost bijuterii, astea sunt clone are clonelor chinezesti si coreene!

  19. Pe dracu nu e nevoie de mai mult RAM. Cele mai multe crash-uri de la ios 7 incoace sunt din cauza ca nu ii ajunge memoria si crash-uri sunt garla. Povestea asta tinea pe vremea lui ios 6 care stia sa si foloseasca resursele si nu crapa ca bou. Momentan raman inca pe iphone 5 pt ca nu vreau o placinta de 5″ dar mai vedem.

  20. Astea sunt povesti de adormit copiii. Am crezut si eu aceleasi lucruri acum 2-3 ani. Adevarul il vezi cu trecerea timpului. Da, iOS se misca perfect cand folosesti ultima generatie de iPhone, dar dupa vreo 3 ani iti dai seama de adevar. Apple prefera sa foloseasca componente ieftine ca dupa o anumita perioada de timp sa vrei sa iti schimbi telefonul. E vorba de efectul psihologic, cand vezi ca iti merge ca naiba si te iau dracii, si esti nevoit sa iti iei ceva nou. Am un prieten cu iPhone 4 si iOS 7, si stiu ce vorbesc. Sunt si fost posesor de iPhone 4S.

    Problema nu e atat faptul ca Apple foloseste componente slabe, ci faptul ca le vinde la un pret de la 700 euro in sus. Mi se pare inadmisibil la un telefon asa de scump sa pui componente asa de slabe. Ca sa nu mai zic ca la pretul unui Apple Watch (deci NU al unui iPhone) iti cumperi Nexus 5.

    P.S.: Nu sunt posesor nici de iPhone, nici de Android, deci sunt cat se poate de obiectiv.

  21. Ca sa nu mai zic de cate ori am probleme cu iPad 3 care are numai 1 GB RAM, ruland iOS 7.1.2, pentru ca mi se inchid aplicatiile din background si tab-urile din browsere din cauza memoriei insuficiente. Si sunt ca exact acelasi lucru se intampla si cu iPad 4 si iPad Air, avand in vedere ca au tot 1 GB de RAM.

  22. 3 chestii nu imi plac la iphone 6:
    1. Camera iesita inafara si destul de slabuta
    2.Dungile de pe spate
    3.Pretul… Stiu ca este Apple stiu cum se comporta un idevice dar mno e prea scump. Uitativa la Sony ce au facut acm gama z3 e ft misto tableta de 8 inch , z3, si z3 cu dual sim.
    Iphone 6 ar fi un fel de 5s cu extrem de mici imbunatatiri 🙁
    Ma asteptam la mult mai mult de la ei.

  23. zaone aveam de la tine pretentia ca macar sa fi incercat un device cu android comparabil cu iphone si anume nexus, ca daca te raportezi la alcatel sau allview sau samsung atunci intr-adevar androidul e greoi.Dar ce vezi tu pe samsung sau alcatel sau allview este un UI(user interface) pe care il dezvolta producatorul.Imi pare rau ca o spun dar te exprimi ca o persoana cu o pasiune pt idevice-uri care mai testeaza cate o zi sau doua un device cu android doar asa ca sa isi reconfirme cat de prost e androidul.Androidul nu e prost, ci ce au facut producatorii din el e prost

  24. Zaone poti te rog sa faci aplicatia si pe ipad deoarece o am pe cea de iphone si nu mi se pun comentariile sau nu se incarca stiriile? 🙁 Sau videourile nu se fac in landscape mode. 😀

  25. Android este mai complex decat iOS, iar procesoarele octo-core nu sunt de patru ori mai performante decat cele dual-core. Avantajele procesoarelor octo-core este legat de optimizarea consumului de energie, a consumului de resurse de calcul, etc. In prezent, nici nu este nevoie sa urci performantele procesoarelor mai mult, deoarece nu exista deocamdata software care sa necesite asa resurse.
    Eu nu am auzit la niciun smarphone de top cu Android sa se blocheze, sa ramana fara memorie RAM disponibila. Incercati sa nu va amagiti, pentru ca nu puteti schimba realitatea…
    Android este creat pe o versiune de Java Virtual Machine modific ata puternic de Google, iar doua dintre caracteristicile JVM sunt:
    – aplicatiile sunt portabile pe o infinitate de configuratii hardware
    – Java beneficiaza de un management complex si performant al memoriei RAM.

    Nu vad de ce demonizati atat Androidul fratii mei… Imi plac produsele Apple, dar este incorect sa consider ca tot ce este non-Apple (mai ales de la concurenta) este de kk. Nu este asa…

    In prezent, nu este nevoie de cresterea vitezei de procesare, ci este nevoie de optimizarea resurselor la nivel de consum energetic. Asta este problema smartphone-urilor, nu viteza de deschidere a Facebook.
    Este ca si cum doi producatori de autoturisme s-ar intrece in a creste viteza de deplasare in oras: unul s-ar lauda ca masina proprie ruleaza cu 180 km/h, iar celalalt ar veni cu un model care merge cu 210 km/h!!! Nu e nevoie de asa ceva, ci de optimizarea consumului de carburant, etc.

    iPhone 6 nu are mai mult de 1 GB RAM pentru ca asta se numeste “planned obsolence”. iPhone 6 va merge tot mai greu peste 1 an, cand va aparea iPhone 6S, care va avea 1.84 GB RAM, pentru ca Apple prefera valori din astea ciudate. Si il va lauda, ca are cu 84% mai mult RAM, si ca aplicatiile sunt “super fast”, “incredibly fast”, iar sloganul va fi “”Faster than faster”.

    No ofence, dar asta e realitatea. Intre timp, Android merge foarte bine cu 2-3 GB RAM, nu exista probleme acolo, si nici nu vor exista. Daca vor exista, ramane ca fanii Android sa ridice problema, macar pe ei ii vor asculta aia de la Google.

  26. @george g; @marius . Cate versiuni de android iti permite un smart-feon sa pui pe el?
    Hai sa va spun cum sta treaba si luam un nexus 5 care la ora actuala poate rula kit kat 4.4.2 sau 4.4.4 insa as fi tare curios la urmatoarele 2 versiuni cat de bine mai mere, e, ce ziceti? Hai ca poate ceva fortare cu cyanogen mai mere si a 3-a hai si a 4-a versiune la upgrade insa va spun ca o sa mearga mai nashpa decat iphone 4 cu ios 7.1.
    Am mai postat eu ceva mai demult cu faza Intel si AMD, ca multi baieti ce se declarau destepti se dedicau AMD ca Intel mere mai lent insa daca voiau sa faca proiectare grafica pe un comp cu procesor AMD se bloca din start indiferent de ce placa grafica avea. Si atunci nu aceeasi faza e si cu iphone versus toata ciorba cu android?

  27. Doom_laur ! Nu esti obiectiv ci prost informat !

    George g ! Eu pe langa 5 si 5c folosesc si un vechi 3G!!!! Inca are baterie originala, doar carcasa schimbata, ca avea zgarieturi pe spate si nu mi-a placut!!! Are SIM de la RDS cu noul abonament de 5€ nelimitat, inclusiv international!!! INCA mai am 5 ore de convorbiri, sau daca nu vorbesc il incarc o (1) data la 5-6 zile. Lucrez intr-un domeniu unde sunt multi oameni cu bani si poti sa ma crezi ca si cei care au detinut un NEXUS aveau baguri, se bloca poate mai rar ca si un SAMSUNG sau alt producator dar aveau probleme. In momentul cand folosesti un terminal mai mult decat 10-20 de apeluri pe zi si ceva accesari la net sau jocuri, chiar daca il folosesti incontinu NU supui procesorul la un stres adevarat. In momentul cand ai peste 6000 de numere de telefon, primesti de pe 12 adrese de email peste 300 de emailuri pe zi, ai net 24/24 si il si folosesti, ai pana la pranz peste 50-60 de apleluri, etc …atunci pui acel procesor din trminal la un stres serios. Toti cu OS android sau plans ca aveau probleme. NICI UNUL , repet nici unul nu mai are telefonul, toti lau schimbat pe parcursul timpului. Eu il mai am. Il folosesc zi de zi!!! Nu l-am repornit de ani de zile decand nu mai are update sistemul de operare!!!! E perfect functional!!!! TU CAND TI-AI REPORNIT ULTIMA DATA TERMINALUL?

  28. @Patronu,Iphone 6 ofera multe fata de Iphone 5S?Tu vorbesti serios? Chiar zilele trecute chiar aici pe idevice,am vazut ca este considerat noul Iphone5C.

    Din pacate Zaone nu mi-a aprobat comentariul de mai devreme in care era un link in care erau comparate cele 2 telefoane asa ca iti dau copy-paste la marile diferente intre cele 2 telefoane.

    Sa vedem negru pe alb daca merita sa vinzi un Iphone 5S cu 1800 lei,tinand cont ca atunci cand a aparut in tara costa undeva de la 3600 de lei in sus,pentru a platii cam 4000 de lei pe noul Iphone 6.

    Iată diferenţele dintre cele două telefoane:

    Opbevaring

    – iPhone 5 S: 16GB, 32GB, 64GB

    – iPhone 6: 16GB, 64GB, 128GB

    Skærm

    – 4-inch, 1136×640, 326 ppi

    – 4.7-inch, 1134×750, 326 ppi

    Kontrast

    - 800: 1

    - 1400: 1

    Processor

    – A7 64-bit, M7 motion

    – A8 64-bit, M8 motion

    Cameră foto principală

    – 8MP, 1.5µ pixeli, ƒ/2.2

    – 8MP, 1.5µ pixeli, ƒ/2.2

    video

    – 1080p ved 30 fps

    – 1080p at 30fps or 60fps

    Cameră foto secundară

    – 1.2MP, 720p video

    – 1.2MP, 720p video

    Navigation

    – GPS și GLONASS

    – GPS și GLONASS

    Connectivity

    - Bluetooth 4.0

    – Bluetooth 4.0, NFC

    Durata convorbire 3G

    – până la zece ore

    – până la 14 ore

    Durata folosire internet LTE

    – până la zece ore

    – până la 10 ore

    Durata folosire internet 3G

    – până la opt ore

    – până la zece ore

    Durata folosire internet Wi-Fi

    – până la zece ore

    – până la 11 ore

    Durata în regim de aşteptare

    – până la 250 ore

    – până la 250 ore

    Højde

    - 123.8 mm

    - 138.1 mm

    Lăţime

    - 58.6 mm

    - 67.0 mm

    Tykkelse

    - 7.6 mm

    - 6.9 mm

    Vægt

    – 112 gram

    – 129 gram

  29. testat 2 luni note 3 (N9005) si consider ca este muuult peste iPhone 5s.
    note 3 folosit astfel : WhatsApp + Viber + Tango = cateva sute de mesaje + vorbit + fisiere atasate. gmail + yahoo mail + alt mail cu minim 70-100 mail-uri/zi. vorbit cam 2-3 ore. plus acces liber la fisierele date jos, organizarea lor, editare daca e nevoie, mutarea lor pe card, sau dat rapid jos pe un PC. sim Vodafone RO cu 4G, abon de 85 EUR. practic, un birou mobil. Note 3 face toata treaba ff bine :).

    pai cu “aifon” ma urcam pe pereti… pana si pe 5c/5s este lag-ul ala de cateva milisecunde in care se gandeste sa intre si in agenda… neplacut si enervant in timp. sa nu mai zic de fisiere, etc…

    incepand cu Note2, Android-ul a devenit decent si poate fi folosit.

    PS : nu am experienta cu jocuri/multimedia/calitate sunet/casti/etc.

  30. Ca sa poti sa iti dai o parere competenta ar trebui sa ai un iphone si un terminal android sa le faci teste si sa le utilizezi timp de o luna.Dupa aceea sa scri pe blog!

  31. Zaone nici nu ma asteptam la altceva din partea ta, daca nu scriai articolul asta eram chiar dezamagit.

    Va propun sa verificati specificatiile lui Samsung Galaxy S si Iphone 4, la timpul ala cele 2 terminale aveau cam aceleasi specificatii din punct de vedere hardware si DA Iphone-ul era net superior, apoi Steve a decedat si azi specificatiile hardware numai conteaza, nu conteaza ca Apple bate pasul pe loc si cere sume destul de mari pe niste terminale care nu aduc nimic nou si drept dovada sta si articolul tau care arata cat de mult aport aduce noul A8 pe parte grafica, aproape 5%, un aport impresionant….aproape ca m-a convins sa dau 700 de euro pe un tel cu camera de 8 MP si 1 gb de RAM.
    Nu o sa dau banii astia nu ca ii am dar prefer sa iau Sony Z3 care costa tot 700 de euro dar e departe de 6-le celor de la Apple si mentionez ca va fi primul meu telefon cu Android!

  32. Nu o sa dau banii astia nu ca nu ii am dar prefer sa iau Sony Z3 care costa tot 700 de euro dar e departe de 6-le celor de la Apple si mentionez ca va fi primul meu telefon cu Android!

  33. Salut. Am detinut in trecut iPhone 5 si Samsung Galaxy s4. iPhone mi-a placut, este ceva finut si materiale bune pe deasupra. Galaxy s4 este un plastic dar plasticul ala face multe. Eram la pun pub si viteza la wifi era foarte scazuta pentru ca erau 30 intrati pe el. Daca aveam un iPhone in momentul ala ma rugam de el insa am avut android si am putut sa le inchid netul la toti, aveam viteza maxima pe terminalul meu. Acum folosesc un Nokia 1020, seful camerelor foto de pe piata in materie de smartphone. Dintre iOS si Android aleg…Windows Phone. Performante bune, soft fluid. Acum astept ca Samsung sa lanseze software-ul Tizen, cred ca va fii ceva revolutionar. Nu mai tineti piept unul celuilalt pentru ca: iPhone stie sa faca ceva anume si Android altceva anume, asta-i clar. Si ca tot am vorbit de materialele folosite, imi place ce pun cei de la Apple dar bag mana in foc ca Sony sunt lideri la rafinament dand la o parte Vertu sau alte brand-uri de zecii de mii de euro.

  34. Iphone e superior absolut ca si software. Ca si hardware e vai steaua lui. Daca iphone ar rula android ce ati mai plange 🙂

  35. Douna comentarii nu imi apar,doua comentarii in care un comentariu era un link care ducea catre un site( nu dau nume) in care era comparat Iphone 5S cu Iphone 6,unde vedeam exact diferentele negru pe alb si al 2-lea comentariu in care am scris eu personal diferentele gasite pe alt site intre Iphone 5S si Iphone 6.

    Hai sa vedem acum daca merita sa vinzi un Iphone 5S cu 1800 de lei,tinand cont ca l-ai cumparat anul trecut cu un pret de pornire de 3600 de lei,ca sa cumperi un Iphone 6 cu un pret de 4000 de lei.

  36. Doua*(pt comentariul de mai sus)

    Sa vedem diferentele intre vechiul 5S si revolutionarul Iphone 6:

    Opbevaring

    – iPhone 5 S: 16GB, 32GB, 64GB

    – iPhone 6: 16GB, 64GB, 128GB

    Skærm

    – 4-inch, 1136×640, 326 ppi

    – 4.7-inch, 1134×750, 326 ppi

  37. Kontrast

    - 800: 1

    - 1400: 1

    Processor

    – A7 64-bit, M7 motion

    – A8 64-bit, M8 motion

    Cameră foto principală

    – 8MP, 1.5µ pixeli, ƒ/2.2

    – 8MP, 1.5µ pixeli, ƒ/2.2

  38. video

    – 1080p ved 30 fps

    – 1080p at 30fps or 60fps

    Cameră foto secundară

    – 1.2MP, 720p video

    – 1.2MP, 720p video

    Navigation

    – GPS și GLONASS

    – GPS și GLONASS

  39. Durata folosire internet LTE

    – până la zece ore

    – până la 10 ore

    Durata folosire internet 3G

    – până la opt ore

    – până la zece ore

    Durata folosire internet Wi-Fi

    – până la zece ore

    – până la 11 ore

  40. Durata în regim de aşteptare

    – până la 250 ore

    – până la 250 ore

    Højde

    - 123.8 mm

    - 138.1 mm

    Lăţime

    - 58.6 mm

    - 67.0 mm

    Tykkelse

    - 7.6 mm

    - 6.9 mm

    Vægt

    – 112 gram

    – 129 gram

  41. Se pare ca la un anumit numar de cuvinte sau la anumite cuvinte cheie,comentariul are nevoie de aprobare,asa ca am preferat sa scriu in 10 comentarii ce am mai scris odata intr-un sigur comentariu,care se pare ca deranja pentru a fi postat.

  42. Eu nu compar Iphone cu specificatiile unui telefon cu Android care chiar are nevoie de 100 gb ram si 10 procesoare in el,eu vorbesc de evolutia Iphone de anul trecut pana acum.

    Daca nici asta nu o considerati o mare nesimtire din partea Apple catre utilizatori,atunci inteleg dc Apple nici macar nu se oboseste sa faca ceva cu adevarat.

    Hai,incepeti sa ma injurati doar pt faptul ca am iesit din turma de oi marca Apple.

  43. aveti dreptare baetii AM iphone 4 de 3 ani are ios 7.1.2 si uneori merge ca draku deschid si inchid idevice.ro de 10 ori pina se actualizeaza pagina stau un mimunt pina se actualizeaza facebook si alte aplicati la fel recunosc ca in 3 ani nu am reusit sa-l stric am facut toate programele de jb toti prieteni au android ma uit la ei ce repede se incarca paginile si cind ma uit la ip meu imi vine sa-l dau de pamit

  44. Ce draguti sunteti! Hai sa fac o analogie: Windows XP merge pe o gioarsa pentru ca e limitat. Windows 8 nu merge pe o gioarsa pentru ca e complex.
    Deci iOS merge pe o gioarsa pentru ca … atata poate. Android nu merge pe o gioarsa pentru ca … stiti voi.
    Nu mai comparati mere cu piersici pentru ca nu va avantajeaza.

  45. Strontium

    Putin exagerat ceea ce spui – Windows 8X merge bine pe configuratii hardware slabe , la fel si Android KK sau L , chiar si JB . Asta e marea diferenta . iOS merge prost pe configuratii hardware slabe . Plus ca Windows si Android au o compatibilitate hardware foarte mare . iOS si OSX nu au nici o sansa la capitolul asta . Sunt niste sisteme extra limitate , concepute doar sa vanda la supra-pret , hardware-ul Apple .

  46. Fratilor dante are dreptate, am ip4 si ip5, imi place mai mult cum arata ip4. Iar inovatia lui tim cook nu se regaseste in ip6. Nu o sa dau banii pe ip6 deloc, desi ma gandeam sa il iau pt ecranu mai mare, specificatiile nu ma dau pe spate, deci asteptam ip7.

  47. Multi habarnisti care comenteaza aiurea.. Ma frate nu inteleg dak nuti place apple nu stiu dc intri sa lasi comenturi care nu au nici o relevanta…. Luati-va android …. Sau windows …

  48. @doom_laur eu am un iPad 2 (nu i-am facut update la iOS 7, desi acesta a descarcat-o,fara sa ma intrebe) si un iPad Air (ruleaza ultima versiune iOS) merg perfect, pe iPad 2 ceva incetineala la multitasking, dar nu lag. Air-ul merge incredibil (singurele lucruri pe care le pot baga de vina sunt: un pixel mort, cateva buguri cu rotirea care nu sunt totusi dese, la cateva saptamani, si display-ul care putea fi unul laminat.)

  49. @Eu: Cand fac multitasking nu am lag (ma rog, e putin, dar nu cat sa ma deranjeze), insa ma refer ca atunci cand inchid o aplicatie ea ramane in memoria RAM inactiva, pentru a putea fi rulata instant atunci cand revii la aplicatie. Ei bine, din cauza memoriei RAM limitate, aplicatiile se inchid, si trebuie sa porneasca din nou atunci cand vrei sa revii la ele. Mai enervant este cand lucrezi cu multe tab-uri in browser si vrei sa treci de la unul la altul, si te trezesti ca pagina trebuie sa se incarce din nou.

    Ceea ce ma deranjeaza este ca Apple nu mai vine cu ceva cu adevarat WOW, ci mai degraba sta pe linia de plutire, astfel incat aduce hardware mai bun cat sa nu ii rupa competitia. De acord, iOS NU are nevoie de procesor octa-core si nici 3 GB de RAM ca sa ruleze, dar nu inteleg de ce Apple nu pune aceste componente in noile lor terminale ca sa aiba o performanta cu mult peste competitie? De ce prefera sa puna hardware “cat sa mearga”? Ca sa castige profit urias. Companiei Apple nu ii mai pasa de multa vreme de utilizatori, ci totul se rezuma doar la bani. Si culmea, nu pot sa inteleg de ce toata lumea ii si aproba. Daca ar lansa ce am zis mai sus atunci si-ar merita pe deplin pretul.

    Ca sa nu mai zic ca fac telefoanele din ce in ce mai subtiri si se dau mari cu asta. Nu stiu care este parerea voastra, dar eu as prefera, decat sa il faca din ce in ce mai subtire, sa fie chiar si cat de gros este iPhone 4S, dar sa am o baterie care sa rupa gura targului. N-am auzit pe nimeni pana acum spunand ca telefonul nu e destul de subtire, insa toata lumea se plange de baterie. Compania Apple se lauda in fiecare an cu niste chestii care, dupa parerea mea, nu au cine stie ce importanta, asta ca sa aiba ce sa prezinte si sa ia ochii lumii. Realitatea este ca nu imbunatatesc ceea ce este cu adevarat necesar.

    Stiu ca sunt cam Giga contra pe aici, dar sunt enervat de faptul ca eu am fost fan Apple ani la rand, dar in ultimul timp am parte numai de dezamagiri.

  50. @vlad nu stiu daca o sa imi vezi comment-ul,dar ce ai spus tu e o MARE aberatie.Cica nu mai face fata iPhone 6 peste 2-3 ani la jocuri.Incearca gta san andreas pe iPhone 4S si vorbim dupa.La fel te rog sa incerci modern combat 4 pe galaxy s3 si 4S sa vezi cum pluteste LAG-UL pe S3.
    @Sorin nu stiu cum poti spune asemenea prostii.Sigur ai incurcat cand ai sps ca iOS merge prost pe configuratio slabe.Te rog sa incerci iPhone 4 si Samsung galaxy Tab 7′(prima tableta lansata de samsung.prima generatie).Ambele au procesor de 1 ghz si 512 RAM.Vorbim dupa si cu tine.M-am saturat sa tot vad pe site-ul asta dedicat Apple copii de 10 ani care vin si spun ca android e mai bun doar pt ca poti pirata aplicatii(Nu vorbesc de cei mentionati mai sus).

  51. In privinta grosimii, in defavoarea bateriei si a design-ului sunt absolut de acord.
    Au sacrificat aspectul, scotand camera in afara telefonului, chiar daca o carcasa poate compensa usor asta – si sunt multi care folosesc carcase.
    Cred ca bateria va fi cu foarte putin mai mare decat la 5S (zvonurile asa zic). Adica vom fi iarasi cu ochii pe baterie ca scafandrul pe ceasul de presiune la aer.

    Nu inteleg nici eu de ce nu l-au facut mai gros cu un milimetru, ca oricum suprafata mai mare a telefonului ar fi “ascuns” grosimea suplimentara, si macar sa-i fi pus o baterie de 2500, de exemplu.

    In privinta procesorului, cred ca asta e suficient.

    In privinta memoriei, care are preturi derizorii pentru producatori de asemenea calibru, e clar chestie de manipularea pietei catre telefonul mai mare 6+.
    1GB sau 2GB ar fi nimic la pret de producator.

  52. Cand vad cum ridicati catastrofele astea de telefoane in slavi si cum va aiuresc tim cook si restul..imi vine sa imi iau un nokia de ala care tine vreo 7 zile bateria…am avut iphone-uri vreo 5 ani…pana la 5,pe care l-am scapat pe parchet si s-a crapat era 10 mil display-ul:))cum puteti sa spuneti ca nu are nevoie de procesor mai mare ?de rami mai multi?ca nu are nevoie ios-ul de ele?pai normal ca nu are nevoie…ios-7 si 8 sant doar continuarile nereusite ale sistemului pe care l-a inventat jobs…ce cred eu e ca ios 8 nici nu poate fi compatibil cu un procesor mai mare…ca si cum ai cumpara un laptop din 2014 si incerci sa ii instalezi windows 2000 ….nu te lasa sa o faci laptopul respectiv…ca nu e compatibila partea hardware ptr asa un sistem invechit ca windows 2000..de aia au mentinut procesorul de acum 2 ani..sau ma rog..un an…le laudati de pomana…de cand a instalat un prieten de-al meu ultima beta la ios8 ii da numai crash-uri pe safari pe motiv de…low memory…nu are nevoie de rami oare?of…efectul asta de turma….se vede ca e mult mai mare si mai grava marja de prostie in romania decat consideram initial…

  53. sa fie asa mare diferenta de hard si soft incat ip 4 / 3gs sa nu poata rula ios-ul actual? … inclin sa cred ca nu din ‘comenturi’ (din pacate strategia apple e sa schimbi tel anual) :((