Orange Rumänien und mobiles Internet über 3G-Verbindung

Orange este cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania cu o baza de clienti de peste 10 milioane, o echipa de PR puternica care lanseaza reclame foarte bine facute ce ridica in slavi compania insa realitatea e putin cam diferita fata de cea prezentata de Orange.

Problema de azi e legata de “minunata” retea 3G a Orange, desi acestia se lauda ca e capabila sa suporte viteze de pana la 7.2mbps, pentru optiunile de internet mobil e limitata la 3.6mbps insa in fapt nu e capabila sa duca un amarat de streaming audio. De fiecare data cand am treaba prin oras, deschid aplicatia RoRadio(pe care v-o recomand cu drag), dau drumul 3G-ului si-mi vad linistit de drum, doar vreo 2 minute pana incepe sa imi afiseze aplicatia un mic mesaj : “Eroare de conexiune”, ma gandesc ca poate are respectivul streaming audio probleme si incerc alte 3, same problem, ma gandesc ca poate are Orange o zi mai proasta insa povestea se repeta deja de vreo 3 zile(dar nu e prima oara) si ma intreb ce fel de retea amarata are Orange daca nu e instare sa duca un streaming audio de 32/64kbps, really now?  Probleme cu semnalul nu sunt deoarece pe 3G e tot timpul plin sau am cel putin 4 bare, deci problema de unde vine? Sa fie sufocata reteaua Orange? Nu prea cred, insa eu unul nu pot asculta un amarat de streaming audio cu o conexiune 3G. halal operator de telefonie mobila!

Nu stiu cum sta treaba prin alte orase insa Christian Ivan, developerul aplicatiei, spune ca in Bucuresti merge streaming-ul audio si pe Edge insa in Iasi nu merge nici macar pe 3G … Danke Orange!

Tin sa mentionez ca telefonul nu e decodat, e blocat pe Orange.

Voi ce experiente ati avut cu conexiunea 3G von Orange?