So lösen Sie Wiederherstellungsprobleme mit PwnageTool 4.1

Mir ist aufgefallen, dass sich viele von Ihnen über Probleme bei der Verwendung eines benutzerdefinierten IPSW beschweren, das mit erstellt wurde Pwnagetool Ziel dieses Artikels ist es daher, die Art dieser Probleme zu klären und Ihnen Lösungsansätze für deren Lösung aufzuzeigen. Wenn Sie ein iPhone 3GS (unabhängig vom Bootrom) mit iOS 3.1.3/4.0/4.0.1 und einen Jailbreak mit Spirit/jailbreakme.com haben, können Sie in Windows kein benutzerdefiniertes IPSW verwenden, das mit PwnageTool 4.1 erstellt wurde, da diese Jailbreak-Lösungen dies nicht tun Erlauben Sie die Verwendung eines benutzerdefinierten IPSW. Spirit und die Jailbreak-Lösung auf jailbreakme.com sind Userland, das heißt, sie nutzen das Bootrom nicht aus und erlauben nicht das Laden eines benutzerdefinierten IPSW, deshalb bekommt man die Fehler in iTunes und das ist der Grund Es ist notwendig, das Telefon von einem Mac aus in den DFU-Modus zu versetzen, indem Sie den Schritten in PwnageTool folgen, da PwnageTool während dieses Vorgangs einen Exploit in das Telefon einschleust und Ihnen die Wiederherstellung ermöglicht.

Wenn Sie ein iPhone 4 mit iOS 4.0/4.0.1 haben, dessen Jailbreak mit jailbreakme.com durchgeführt wurde, gilt die obige Empfehlung auch für Sie. Die gleiche Situation gilt für Besitzer eines iPod Touch 3G oder sogar für diejenigen mit einem iPod Touch 2G mit neuem Bootrom.

Wenn Sie keinen Mac in der Nähe haben, aber mit einem benutzerdefinierten IPSW, das mit PwnageTool erstellt wurde, auf iOS 4.1 aktualisieren möchten, besteht Ihre einzige Lösung darin, mit den gespeicherten SHSHs auf iOS 4.0/4.0.1 wiederherzustellen und dann einen Jailbreak durchzuführen Limera1n oder greenpois0n weil sie es Ihnen ermöglichen, dieses benutzerdefinierte IPSW problemlos zu verwenden. Sie erhalten keine Fehler mehr wie 1600, 21 oder andere dieser Art und der Wiederherstellungsprozess sollte reibungslos verlaufen, da diese Jailbreak-Lösungen das Bootrom ausnutzen und das Laden benutzerdefinierter IPSWs ermöglichen.

Außerdem ist es notwendig, das iTunes-Programm auf Version 10.0.1 zu aktualisieren, da der Vorgang sonst nicht funktioniert.

Ich hoffe, ich habe alle Themen abgedeckt. Wenn Sie weitere Fragen haben, posten Sie sie in den Kommentaren. Um die Fehlerquelle in iTunes zu ermitteln, können Sie die Liste überprüfen es.

37 KOMMENTARII

  1. Scuze ca te bat la cap dar eu am un 3G si nu am reusit fara pwnagetool! Adica a trebuit sa pun in DFU mode cu ajutorul programul pwnagetool sub MAC in vmware si pe urma custom restore in itunes din windows la CFW 4.1 creeat? Si aveam firmware 3.1.2! Exista o alta modalitate?

  2. eu am instalat doua versiuni de mac os in vmware si in virtualbox, dar tot nu reusesc sa il pun in DFU pentru ca secundetele trec foarte foarte greu in MAC. Solutii ?

    Mentionez ca am facut jailbreak la un 3gs cu soft 4.0.1 cu limera1n si nu merge sa incarc (in windows) un costum ipsw facut cu pwnagetool.

  3. sbt!in timp ce ti se opreste din numarat secundele si el e in dfu mai baga-l odata in dfu fara sa il scoti si iti arata mesajul u are in.dar mie tot imi da erori.desi am jb cu limera1n.

  4. @zaone: cred ca stiu totusi sa fac un restore, un custom restore.Stiu ce inseamna DFU sau recovery, etc. Tu cum numesti atunci cind ai firmware 3.1.2 pe un iphone 3G cu baseband 05.13.04 si vrei sa il duc ila firmware 4.1 si sa pastrezi baseband-ul si sa ii faci si unlock? Cunosti o alta metoda? Poate sa confirme cineva ca poate sa ii faca custom restore si altfel?

  5. Ai vre-un thread creat cu “how to downgrade using shsh from cydia”? :). Am 4.1 pus pe un 3gs, jailbreak cu sn0wbreeze. Am un custom ipsw facut pe mac….ca sa fac downgrade la 4.0 nu trebuie decat sa pun in hosts 74.208.10.249 gs.apple.com ? Am shsh salvat in cydia sigur. Dar daca fac restore la 4.0 nu mi se ridica si baseband-ul? Momentan il am 05.11.07

  6. @AurelianOvidiu: Teoretic da, ar trebui sa mearga.
    @shecky, Sbt: Voi testa metoda de a baga telefonul in DFU Mode din PwnageTool.
    @Andrei I: http://www.zaone.ro/tutoriale/2010/08/21/tutorial-cum-sa-transferi-in-pc-un-shsh-salvat-in-cydia/ http://www.zaone.ro/tutoriale/2010/08/22/tutorial-cum-sa-faci-downgraderestore-de-firmware-cu-shsh-salvat-de-tinyumbrella/
    Imi pare rau sa va anunt dar mie in VmWare PwnageTool nu imi recunoaste telefonul absolut deloc, deci toate problemele astea cu VmWare ar putea fi chiar de la vmware si am impresia ca ii lipsesc niste drivere de la USB. Imi pare rau dar trebuie sa cautati un mac..

  7. eu nu pot da restore pe iphone 3gs la 4.0.1 sau 4.0 primesc erroarea 3194 de la itunes. am shsh salvate si folosesc 4.0.1 momentan. insa doresc sa restalez 4.0 sau 4.0.1 si sa fac jailbreak cu greenp0ison sau limera1n. stie cineva ce trebie sa fac sa nu mai primesc erroarea 3194 din timpul restore? stima

  8. am o cartela dinaia universala de activare dar insa knd o bag zice waiting for activation this may take a while. sa inteleg ca telu nu e activat?? pt k knd introduc cartela mea ma bag in emergecy call !?

  9. @zaone: depinde ce imagine folosesti si de versiunea de vmware!
    Eu de exemplu am OS X 10.4.7 creeat pe un FreeBSD ce ruleaza sub ultima versiune de vmware (7.1 parca si e free pentru 30 zile 🙂 ).Imi vede iphone sub toate formele: device, DFU.
    @Sbt & @daniel: intr-adevar iti trebuie ceva “skill” sa il faci sa intre in DFU mode in pwnagetool 🙂 Si eu ma chinui vreo 5 minute pina o ia:)

  10. @zaone: daca faci fereastra mica , in dreapta jos in colt ai niste figurine si de acolo il conectezi si deconetezi. asa mi-a facut si mie si cand i-am dat conect a cautat windowsul singur update. si acum merge fara nici o prob dar tot asa imi da eroare
    am facut cum ai zis mai devreme, pur si simplu pwnage tool se blocheaza la secunta 8 cand tii apasat doar pe home. ramane stins ca si cum ar fi in dfu dar daca il dau restore se aprinde,
    l-am introdus si cu limerain si cu greenpoison si la fel face mi se aprinde,
    daca il bag manual da eroare.
    i-am facut restore la 4.01 jail cu limerain si nimic tot asa
    am facut 4 costomuri
    am itunes 1.001
    degeaba nu vrea

  11. metionez ca pe 3gs jailbreaked cu limera1n 4.0 , bagat in dfu din vmware din mac (greu dar pana la urma a mers) , am dat apoi restore la custom din windows itunes ultima versiune 10.0.1 si tot am primit erroare 1600.

  12. In PwnageTool primele 5 secunde VA AVERTIZEAZA ca incepe procesul si dupa ce trec alea 5 secunde trebuie sa apasati efectiv pe butoanele home + lock. Pe de alta parte al meu a ramas blocat in timpul procesului de introducere in DFU Mode.

  13. exact asa fac , si asa patesc cum ai spus si tu,
    lam lasat conectat si am tinut din nou 10 sec pe home + lock, am lasat lock si am mai tinut inca 10 sec pe home. dupa care mia zis ca a intrat in dfu
    dar tot primesc erorile

  14. @zaone
    am incercat si eu pe un 3gs, si cand sa il introduc in DFU dupa pasii care ii zicea acolo..dupa ce lasam butonul Power si il tzineam doar pe cel de HOME, se bloca la secunda 6. si de’acolo nu mai puteam face nimic.
    stii ce ar putea fii ?

  15. asa patesc si eu tocmai dasta nu merge restore dupa. daca repeti iar pasii fara sal deconectezi si lasi pwnage tool asa cum e iti intra in dfu dar tot nu merge restorul

  16. deci sa inteleg ca daca duc la 4.0 si nu am mac as putea sa fol pwnage pt pc?acu am 4.01…da e jb deja tre sa ii dau restor 🙂 nu am shsh salvat la 4.0.1 nu a mers sa le salvez…zi si mie zaone merge ceva ?:D

  17. OK, deci m-am chinuit toata noaptea si tot nu am reusit sa trec la 4.1 pe un iPhone 3G, cu Windows 7 si fara acces deocamdata la un Mac. Datele problemei sunt urmatoarele:

    – iPhone 3G, 3.1.2, JB cu blackra1n;
    – incercat sa trec direct la custom ipsw 4.1, da eroare 1600 daca e in DFU si 1603 daca e in recovery;
    – instalat 4.0, facut jailbreak cu redsn0w (limera1n si greenpois0n nu merg pentru 3G) apoi unlock;
    – incercat din nou custom ipsw la 4.1, primesc aceeasi eroare 1600… 🙁

    Din pacate, fara un MacOS momentan nu vad nicio solutie de a trece la 4.1 pe 3G.
    Daca are cineva vreo idee, sau daca a reusit cineva, please let me know.

    Deocamdata o sa stau o vreme pe 4.0, sa vad cum se misca…si in cel mai rau caz revin la 3.1.2 sau in cel mai fericit caz dau de cineva cu un Mac 🙂

    PS: in vmWare nu am reusit sa instalez un OS x pentru ca Intel Core2Duo T5850 nu suporta nu-stiu ce virtualizare hardware, si vmWare nici nu vrea sa auda de OSx fara chestia asta… 🙁

  18. That “DFU” button in PwnageTool is more than it looks like. It guides you through the DFU process, but then also runs the appropriate exploit to convince your device and iTunes that all is legit. The DFU button in PwnageTool is not just your average DFU.

  19. Pt cei care primesc erori, folositi iReb pt 4.0 si 4.1. Pt cei care au 3g, va recomand snowbreez. Faceti custom restore cu snowbreez, apoi deschideti iReb si instalati custom firmware. O sa mearga 100 %