iPhone 4 gegen Motorola Atrix 4G

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mWEvWYbxLEo[/youtube]

Motorola Atrix este primul smartphone dual-core produs de Motorola dar totodata si primul smartphone care poate fi conectat la un laptop dock produs de aceeasi companie. Intregul concept mi se pare extrem de interesant si nu vorbesc doar despre posibilitatea folosirii telefonului cu laptop dock-ul ci si despre posibilitatea folosirii dock-ului universal care permite conectarea terminalului la un televizor. Motorola Atrix 4G este disponibil deja la AT&T SUA si va fi in curand disponibil la operatorii europeni deci e un dispozitiv care merita luat in calcul de catre cei care se gandesc sa achizitioneze un smartphone.

In graficul demai jos avem o comparatie intre iPhone 4 si Motorola Atrix 4G iar daca e sa ne luam dupa specificatii atunci iPhone 4 este din punct de vedere hardware net inferior. Chiar si in aceste conditii, multi vor prefera sa achizitioneze un iPhone 4 avand in vedere ca acest dispozitiv are un spate un AppStore plin de aplicatii si este desigur mult mai bine promovat. Motorola Atrix 4G este interesant daca e combinat cu cele 2 dock-uri, altfel personal as opta pentru un Samsung Galaxy S2, un LG Optimus 2X/3D sau vreu alt smartphone recent anuntat la MWC.

20 KOMMENTARII

  1. Te rog frumos laso mai moale cu Appstore-ul asta ca majoritatea sunt aplicatii de rahat. Daca gasesti 50 cu tot cu jocuri care sa fie folositoare. Am niste prieteni francezi care nu vor iphone 4 datorita problemelor de toate felurile pe care le are.

  2. @sorin in mare parte aplicatiile bune care sunt in appstore sunt si in android market cu o mica precizare: pe langa acele aplicatii bune gandite pentru iOS si portate pe android mai sunt o gramada de rahaturi neverificate de nimeni. Spre deosebire de appstore, android market nu are nici un departament care sa faca cea mai mica urma de verificare a aplicatiilor uploadate.

    Sunt de acord cu tine ca i4 are cateva probleme si probabil de aceea sunt atat de reticent in a-mi cumpara unul, insa nu am vazut nimic care sa ma incante in telefoanele cu android(nici macar la mwc 2011).

    Sistemul de operare android nu se apropie de ios la nici un capitol. Nu exista telefon care sa faca poze sau filme mai bune calitativ decat i4, nu ma incanta cu nimic ca au dual core si ca scot nu stiu cate puncte in benchmark-uri atata vreme cat in realitate se misca la fel sau mai prost decat i4, iar capitolul design nu favorizeaza androizii… deloc.

  3. 1-probleme de a functiona sub 0 grade 🙂
    2-Aplicatiile care la alte marci de telefoane le ei gratis la ei trebuie sa le platesti 🙂
    3-Carcasa de stica di spate foarte Fragila 🙂
    4-Bluetooth blocat( adica nu poti schimba foto sal alte chesti cu un alt telefon 🙂
    5-Daca este sa trimeti un produs in asistenta in garantie cauda nod in papura sa te faca sa platesti 🙂
    6-Daca ai nevoie sa faci ceva schimbat ecranul bateria etc costa cat jumatate di telefon mai ales dupa ce a iesit di garanzie 🙂
    7-Probleme cu camera foto,exemplu uneori arata o pata galbena sau albastra pe ecran 🙂
    8-Problema de care toti stiu cu semnalul antenei pt telefonat 🙂
    9-Sunt probleme si cu antena wifi a telefonului tot pe tema ca daca ai o priza care acopera antena wifi trebuie sa astepti sa incarece pagina mai mult etc.
    Acum numi vin toate in minte dar daca stiam toate acestea inainte de al cumpara serios vorbind si de faptul ca este cel mai scump telefon de pe piata in raport calitate pret nu merita bani

  4. Ahh uitasem
    10- De cati ani ofera alte compani navigator gratis pt clienti,sunt cam multicei nui asa? si asta e un motiv sa nu iti iei i4,pt a beneficia de navigator trebui sa cumperi unul di cele foarte multe care sunt la ei,si daca ai norocul la un nou upgrade nuti va mai merge intra in crash,trebuie sters si bagat din nou si de cele mai multe ori fac pe hoti si te mai pun sa il mai platesti inca o data caci doar costa foarte putin pt a avea mappa europei completa poti plati si peste 150 de euro,si sa nu mai spunem ca descrierea aplicatiei este ca toate upgrade sunt gratuite caci de cele mai multe ori nu este asa,dovada?Intra in Itunes si vezi ce spun cei care descarca diferite aplicatii de la ei,dar nu pe Itunes romania,Francia,Italia,UK, ce sa mai ar fi bine ca si apple sa schimbe politica asta caci daca nu va avea soarta mai naspa ca cea a lui nokia

  5. nu cred eu ca le imprumuta samsungul superAmoledul celor de la motorola. e o greseala acolo in specificatii. tft cred ca era corect 🙂

  6. detin si iphone4 32 gb si n8 de la nokia,dar se pare ca adevarul doare uneori,eu incerc sa nu tin in brate nciuna din casele producatoare,telefoanele au amandoua plusuri si minusuri,terminalul perfect inca nu a iesit pe piata si nu va iesi curand,dar cel putin daca imi cadea iphonul de cate ori a cazut n8 nu stiu daca mai functiona acuma sau daca mai era intreg.

  7. Superioritatea lui Atrix este mai mult teoretică decât “netă”, adică are un OS vechi care nu știu dacă a fost optimizat pentru dual core, apoi nu văd la ce folos dual core și mai mult RAM, că rezoluția e mai mică și apoi nu se simte pe nicăieri că iPhone ar avea performanța gâtuită din cauza procesorului sau a memoriei de lucru, deci nu cred că specificațiile lui Atrix vor face diferența în realitatea cotidiană. Comparațiile astea de specificații sunt o reminiscență “nerdy” de pe vremea când toate calculatoarele erau PC-uri cu arhitectură asemănătoare și cu același sistem de operare și se căutau diferențe între ele în astfel de detalii tehnice. Diferența cea mai mare dintre cele 2 terminale de mai sus este softul și adaptarea lui la hardware-ul existent și aici cred că iOS 4.2 și ecosistemul aferent oferă o experiență net superioară Androidului de anul trecut, cu care vine Atrix.

  8. @ Luca Milano as vrea sa-ti raspund la problemele pe care le-ai semnalat cu mentiunea ca nu am i4 si nu stiu decat din review-uri ce poate telefonula asta:
    1. Toate au problema asta si e normala (insa nu e sub 0 grade, e sub 15-20, finlandezii s-au plans de ea)
    2. Adevarat
    3. Asa e, dar arata foarte bine (pune-i un bumper si nu mai ai nici-o problema si arata foarte bine cu un bumper albastru sau verde sau daca vrei portocaliu)
    4. Suntem in 2011 si ti-ai cumparat un telefon de 3000 de Ron ca sa folosesti bluetooth-ul… ai email! sau in viitor o sa ai Wi-fi direct.
    5. Spune-mi tu un service unde nu te lovesti de problema asta.
    6.Intradevar, dar la fel e si cand ai un Audi si ai lovit bara. Te costa 2000 de Ron pe langa bara de Dacie care era 300 Ron. Platesti pentru a sta in segmentul premium. Si daca tu compari 2 telefoane pe numar de cazaturi… (sa stii ca au venit unii la MWC 2011 cu un telefon care rezista la acid sulfuric si alte bazaconii).
    7. E nou aparuta pe lista si sincer nu stiu cati sufera din cauza ei… (Ai probleme cu ea?)
    8. Adevarat. Dar daca vrei sa-ti protejezi telefonul si iti pui un bumper iti rezolva si problema asta si problema cu spatele din sticla “foarte fragil” si presupusa problema cu Wi-fi-ul
    9. Posibil… ca solutie: vezi pct.-ul 8.
    10. Spune-mi ca folosesti google maps in Bucuresti si poti sa ajungi pe o alta strada decat bulevardele principale. Mai au de lucrat pana sa ajunga mio maps din urma la nivelul de detaliu al hartii (vorbesc de romania).

  9. @Luca-Milano si sunt de acord cu tine in ceea ce priveste teefonul perfect. Nu exista si nu cred ca va aparea prea curand…

  10. Luca-Milano…. Ai auzit de jailbreak ? Daca afli s-ar putea sa-ti dispara multe dintre probleme si sa ramana doar aia cand vrei sa dai cu el de pereti……intr-un iglu…..Chestia cu wifi-ul si cu semnalul ptr. telefon e vrajeala. Cel mai misto raspuns a fost cand Apple a postat pe site o comparatie in tre mai multe smartphone-uri si acoperite cu mana faceau la fel. Ce au mai sarit de fund in sus ceilalti. Dar era cat se poate de adevarata. Am verificat. Orice telefon face la fel IN ANUMITE LOCATII.
    Scuze pentru ton dar ori esti copil ori nu ai iPhone…….

  11. Eu pot spune despre service-ul Apple/Orange ca este impecabil. Acum un an si ceva, pentru ca pe 3G-ul de atunci nu se apasa butonul cum trebuie (el functiona, dar mai greu :)) – dupa aproape un an de utilizare zilnica ), mi-au schimbat telefonul cu totul. A durat doua zile, nu m-au intrebat nimic si nu mi-au cerut nici un ban. As fi platit, ca probabil ca eu il stricasem, dar mi-a placut de ei.

  12. luca-milano a surprins f bine pb iphone4-lui. mai sunt si altele. pb cu semnalul e de kakao, in special cand ai 3g-ul activat (vezi si modificarea antenelor pt verizon), testat de mine pe vreo 12 iphone 4, same la toate.
    i4 este, insa, un produs de calitate la care apple s-a straduit f. mult, ce nu le-a iesit este incapatanarea celor de la apple de a nu scoate un ios mai flexibil si de a scadea preturile.
    ce nu inteleg fanboy-i inraiti este faptul ca i4 are si minusuri, asta nefiind o drama ci o presiune asupra celor de la apple de a scoate produse si mai bune.
    restul… e vorbarie fara rost…

  13. Folosesc atat Iphone 4 cat si un nexus one , iphone nu este cu nimic mai bun decat nexus, si spun asta dupa cateva luni de folosire[am avut si galaxy s,[dar nu l-am pastrat din cauza dimensiunii-prea mare/l-am folosit 3 saptamani]

    Pozele si filmele se vad mai bine pe un ecran amoled/samoled decat pe retina

    Setarile pentru camera sunt mai complexe si mai usor de controlat pe android
    Tastatura swipe pe android este foarte rapida
    Aplicatiile sunt mai multe pe iOS,300k ,android are doar 250k,dar sunt mai multe free pe android
    -market-ul android mai bine realizat
    Posibilitatea de customizare android in meniu foarte ridicata, la iOS poti sa schimbi doar fundalul si icon-urile
    Copy/paste functioneaza mai bine la iOS/multitasking-ul functioneaza mai bine la android
    Semnalul gsm este mai bun la nexusin afara oraselor-valabil si la semnalul wifi-daca la nexus am o liniuta,iPhone-ul nici nu gaseste reteaua
    Deci daca ar fi sa cumpar un telefon[iPhone-ul este de la firma] as alege android ALWAYS