iPad 2 – A5-Chip mit zwei ARM Cortex A8 oder einem ARM Cortex A9?

Wie Sie bereits wissen, kündigte Steve Jobs auf der Bühne an, dass das neue iPad 2-Tablet über einen A5-Chip mit einem Dual-Core-Prozessor verfügen wird, der doppelt so schnell ist wie der im iPad-Tablet. Logischerweise gingen alle davon aus, dass im A2-Chip der neue Dual-Core-Prozessor ARM Cortex A5, der Nachfolger des im iPad-Tablet eingesetzten A9, steckt. Hätte das iPad 8 einen ARM-Cortex-A2-Prozessor gehabt, hätte die Leistungssteigerung mehr als das Doppelte betragen müssen. In dieser Situation ist ein Herausgeber von Arsen schlägt eine Theorie vor, nach der das iPad 2-Tablet einen A5-Chip mit 2 ARM Cortex A8-Prozessoren der alten Generation anstelle eines ARM Cortex A9 der neuen Generation hätte.

In der Begründung der Theorie behauptet er, Apple lege mehr Wert auf die Autonomie des Akkus und nicht auf die geringfügige Leistungssteigerung, die die neue CPU mit sich bringe. Steve Jobs gab bekannt, dass das iPad 2 eine bis zu neunmal höhere Grafikwiedergabekapazität als das iPad hat und mit einem ARM Cortex A9-Prozessor eine drei- bis viermal höhere Rechenleistung hätte haben müssen. Ist es möglich, dass Apple die Implementierung eines Prozessors der neuen Generation aufgegeben hat und sich dafür entschieden hat, einen zu implementieren, der bereits in iDevices verwendet wird? Ich persönlich würde mich nicht für diese Option entscheiden, aber die Wahrheit erfahren wir erst nächstes Wochenende.

10 KOMMENTARII

  1. Good question, please enlighten us. Daca stii mai multe despre configuratia iPad 2 spune-ne. Nimeni nu stie ce se ascunde sub A5 deocamdata si sporul de performanta e destuld e mic pentru A9.

  2. poate fi ARM Cortex A9 … dar limitat in favoarea autonomiei… (tableta ipad 2, fiind mai subtire,…si sa tina lafel de mult ca si ipad…. )

  3. @KFF: In ultimele 2 luni toate stirile au fost zvonuri pentru ca nu exista altceva. Nu e vorba de trafic, e vorba de presupuneri, e vorba de discutii, pareri, etc.
    @AndreiENEA: Adica au bagat un Cortex A9 castrat doar pentru a avea autonomie buna, frumos..

  4. @Lexen & KFF
    Ce n-ati inteles voi este ca site-ul asta este un blog personal pe care omul posteaza “ce vrea muschii lui”. Poate sa posteze de umplutura, poate sa scrie despre starea fecalelor de dimineata sau despre cata zapada s-a pus pe masina. Nu esti pe cnnlive ca sa ai pretentia la stiri si nici la altceva mai mult decat zvonuri. Munca lui trebuie apreciata. Cum apare o informatie cat de neimportanta, cum apare un zvon, cum se bese Ive sau se scarpina in cap Jobbs afli aici. Este un blog fooaaarte bine informat si cu 10-15 posturi pe 24 de ore (ca medie). Sa zicem ca multe posturi sunt pentru trafic sau de umplutura, ca sa intre lumea abonata la newsletter, te agaseaza reclamele pe site, sunt zeci de pop-up-uri care sa te scoata din minti? Nu! De aici tragi concluzia destul de logica, si anume aia ca blogul asta e pe de-o parte facut pentru noi, cititorii, iar pe de alta parte e facut din pasiune. Deci, nu te intereseaza un post, NU-l CITII, te plictiseste blogul, NU MAI INTRA (sunt mii care intra si sunt interesati, nu ti se va duce lipsa), dar nu mai critica aiurea doar pentru ca nu vezi ansamblu. Mi-ar placea sa existe un proxy pentru decervelati, sa le interzica accesul pe internet. 🙂

  5. Sper sa nu mi-o ia nimeni in nume de rau. Stiu, criticile suntvpozitive, dar astea sunt muscaturi de c|_|r gratuite. Sunt reprosuri, nu critici, iar dupa parerea mea, blogul asta este destul de ireprosabil, iar la fel de fara cusur este si Zaone (d.p.d.v. al activitatii pe site si al muncii depuse, deci a nu se intelege altceva decat am spus! Nu-l cunosc personal, deci nu-mi pot permite sa-i comentez altceva decat “avatarul” si posturile lui, de care, de altfel, ma bucur si eu zilnic).

    L.E. icetkk. Am tastat gresit

  6. cum vad eu treaba asta ?fara acest post am tinut iphonul ca orice alt telefon,de cand a aparut zaone.ro,acest idevice.ro am invatat o sumedenie de chestii,sigur nu toate informatiile sunt utile dar pustiul asta( imi dai voie zaone sa-ti spun asa pt ca am depasit de mult 40 ani) se chinuie zi de zi sa aduca informatii utile mai mult sau mai putin total dezinteresat si din punctul meu de vedere face o treaba buna. felicitari ,saaveti o zi buna