Video: Das Tablet der 90er sieht dem Tablet von 2011 so ähnlich

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JBEtPQDQNcI[/youtube]

Traim in 2011, avem peste 200 de modele de tablet PC-uri disponibile pe piata insa tehnologia a fost conceputa in 1994 si prezentata in clipul de mai sus. Ceea ce wir sehen noi acolo are 17 ani vechime insa prezinta atat de bine tehnologia folosita in tabletele disponibila astazi in magazine. Un ecran mare, un ecran touchscreen(cu stylus ce-i drept) posibilitatea de a accesa internetul de pe tableta, etc, tot ce avem si noi astazi. De ce a fost nevoie de 16 ani pentru lansarea unui produs care sa revolutioneze lumea si sa atraga atat de multi clienti?

Nimeni nu va putea da un raspuns clar la aceasta intrebare insa Microsoft si alte companii au incercat sa produca tablet PC-uri in aceasta perioada insa niciunul dintre produse nu s-a apropiat de succesul tabletei iPad. De altfel tableta prezentata atunci seamana in anumite aspecte cu iPad insa trebuie sa recunoastem ca produsul zilelor noastre este mult mai bun. So, a fost nevoie de 16 ani pentru ca tablet PC-ul sa aiba succes, oare ce urmeaza?

11 KOMMENTARII

  1. cred ca nu a avut atunci succes pentru ca probabil costa vre-o 50000 de dolari… si probabil era prea futurist conceptul, ce calculator aveati acum 16 ani? :)) ….acum faceti o comparatie
    + ca nu cred ca si-ar lua lumea si acum ipad sau o tableta in general sa citeasca ziarul…

  2. pe vremea aia te inchinai cu doua maine la un laptop simpu … da pai la asa ceva .
    oricum , eu sunt de parere ca succesul tabletei de azi se datoreaza sistemului de operare de la apple .

  3. vad ca nimeni nu vb de lipsa raspandirii internetului pe vremea aceea, atat wireless cat si 3g – o piedica majora in succesul si raspandirea tabletelor la timpul respectiv.

  4. Normal ca nu a prins atunci, erau prea futuriste, de abia ne obisnuiam cu pc-urile si laptop-urile, erau si scumpe – asa cum ati spus si voi. A fost nevoie ca lumea ca progreseze usor pana cand am vazut adevaratul potential, pana sa o putem folosi pe post de laptop si sa ne-o permitem.

    Sigur exista mai multe inventii prezentate in perioada aia care atunci nu erau de folos, costa mult productia lor si nu se considerau a fi de viitor. Majoritatea le-am uitat sau nici nu am auzit de ele, dar pe asta se bazeaza unele companii mari ca Apple, Microsoft, Sony, Samsung, etc. Ei stiu deja multe dintre idei si incearca sa le integreze in ziua de azi spunand ca sunt inventiile lor.

    Stim cu totii despre asta, dar in ziua de azi ne preocupa mai mult sa cumparam tehnologia noua si sa ne laudam cu ea decat sa ne aducem aminte cine a venit cu ideea si acum cati ani :).

  5. Este un trucaj… Rusineee dinu patriciu… :))) uite ce grosime are putin mai groasa decat primul ipad… De acumulatori nici nu mai vb, la primele telefoane 80% din greutate era bateria… Ecran color fara tub in anii 90:)) Pana si directorul companiei aduce putin asa cu steve jobs.

    Titlu la protv: SOC pentru Apple. S-a descoperit tableta care seamana cu un iPad. A fost facuta acum 17 ani. Aceasta veste vine ca un dus rece
    pentru cei de la Apple. :))…. dupa parere lor SJ acum este negru de suparare in biroul lui alb;)

  6. Este pur si simplu un filmulet despre o viziune a viitorului. Un Jules Verne IT al anului 1994. Peste tot in filmulet unde “tableta” lucreaza, nu se mai misca nimic in jurul tabletei. O viziune extraordinara asupra viitorului. Poate Apple si Steve Jobs s-au inspirat din aceasta tableta.