RCS & RDS bereitet sich auf die Teilnahme an der Auktion für die 4G-Netze in Rumänien vor


RCS & RDS, eines der größten inländischen Unternehmen und einer der rumänischen Mobilfunkbetreiber, sie macht sich fertig um an der Auktion teilzunehmen, die die rumänische Regierung für 4G-LTE-Netze organisieren wird. Es scheint, dass sich diejenigen von RCS & RDS bereits 25 Millionen Euro von einer rumänischen Bank geliehen haben, der Betrag, der für die Registrierung in der Auktion erforderlich wäre. Alle Interessenten müssen eine Garantieerklärung einreichen, die die Hälfte des Startpreises der Frequenzen, auf die sie bieten, beinhaltet. Bei RDS sprechen wir von einem Startpreis von 50 Millionen Euro.

RCS&RDS, einer der größten Telekommunikationsbetreiber in Rumänien, der vom Geschäftsmann Zoltan Teszari aus Oradea kontrolliert wird, hat am 9. August einen Kredit von der Citibank Rumänien aufgenommen, um höchstwahrscheinlich an der im nächsten Monat von der Nationalen Regulierungsbehörde für Kommunikation organisierten Funkfrequenzauktion teilnehmen zu können ( ANCOM). „RCS&RDS und Citibank (...) schätzen, dass der Betrag, für den diese Hypothek aufgenommen wurde, 25 Millionen Euro beträgt, was den Höchstbetrag der Fazilität darstellt, zu dem die Zinsen und alle anderen fälligen Kosten und Ausgaben hinzukommen“, heißt es in der Mitteilung zitiertes Dokument.

  Wir wussten bereits, dass Orange, Vodafone und RDS an dieser Auktion teilnehmen werden. Es ist noch nicht bekannt, ob der Cosmote-Betreiber teilnehmen wird, aber die Zukunft auf dem Mobilfunkmarkt in Rumänien ist vielversprechend. Leider ist es unwahrscheinlich, dass das iPhone 5 mit den 4G-LTE-Netzen in Rumänien kompatibel sein wird, aber die Betreiber gehen davon aus, dass sie erst 2014 den öffentlichen Zugang dazu anbieten können.

13 KOMMENTARII

  1. Pressemitteilung
    Datum: 20.08.2012

    Toti cei cinci candidati intra in licitatia de spectru

    Comisia de licitatie a anuntat astazi ca toate cele cinci candidaturi primite in cadrul procedurii de licitatie pentru alocarea spectrului disponibil au fost validate. Astfel, operatorii care s-au calificat pentru etapa urmatoare sunt 2K Telecom, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange Romania, RCS & RDS si Vodafone Romania. Pana luni, 13 august 2012, data limita de depunere, ANCOM a primit din partea celor cinci candidaturi de participare pentru cea mai mare licitatie de spectru organizata in Romania, in cadrul careia sunt puse la dispozitia celor interesati benzile de 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz si 2600 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicatii mobile in perioada 2013-2029.

    In cadrul licitatiei vor fi acordate doua tipuri de licente: pe termen lung (15 ani, valabile pana in aprilie 2029) si pe termen scurt (1 an si trei luni, valabile pana in aprilie 2014). Pentru licentele pe termen lung, ANCOM scoate la licitatie 42 de blocuri pereche de cate 5 MHz, dintre care 6 sunt in banda de 800 MHz, 7 in banda de 900 MHz, 15 in banda de 1800 MHz si 14 in banda de 2600 MHz, precum si 3 blocuri nepereche de cate 15 MHz in banda de 2600 MHz. Aceste licente se vor acorda cu incepere de la 6 aprilie 2014. Pentru licentiere pe termen scurt, ANCOM scoate la licitatie 10 blocuri pereche de 2,5 MHz in banda de 900 MHz si 6 blocuri pereche de 5 MHz in banda de 1800 MHz, resurse care sunt in marea lor majoritate folosite in prezent de Orange si Vodafone.

  2. Nu stiu de ce dar daca participa rcs-rds la aceasta licitatie cu siguranta vor castiga ei….asa a fost si la drepturile de difuzare a meciurilor din liga 1,au plusat cat a fost nevoie,cu toate ca nimeni nu prea foloseste partea de telefonie a rcs cred ca ei vor implementa si acest serviciu….

  3. orange si vodafone au cea mai mare acoperire normal si de drept ar trebui ele sa castige licitatia,pt ca pana vin ceilalti sa acopere aceleas zone expira contractul..:)))…oricare ar fi rezultatul e bine ca exista un incaput

  4. Astia toti care afirmati ca cei de la cosmote nu au acoperire decat la orase poate doar la voi in orasele din centrul sau nordul tari este asa,acolo majoritatea aveti orange sau vodafone,dar daca cobori in sud ai sa observi ca este exact invers,vodafone si orange prin satele si comunele din sud sunt praf la semnal,de aceea majoritatea din sud avem cosmote.Pe langa asta daca nu erau cei de la cosmote si acum mai vorbeam pe mobile cu 30 centi pe minut in retea si 60 in afara retelei,asa ca daca stam sa o luam cine ar trebui sa castige…..Pana la urma sa castige aia care isi doresc $$$$ cel mai mult…

  5. Eu cred ca voi astia care spuneti ca RCS are acoperire DOAR in orase, nu prea iesiti din orase!

    Luati `va un job, apoi o casa, apoi o masina, vizitati lumea si apoi vorbiti pustilor !

    Multa bafta tuturor!