Samsung lässt sich von OS X „inspirieren“, ein Dock in Windows 8 zu entwickeln

  Wenn in Verbindung mit iDevices Es wurde nachgewiesen, dass Samsung kopiert hat, jetzt von Gizmodo Ich sage, dass Samsung kopiert auch Elemente des Docks von OS Verwenden Sie es in Windows 7, aber wenn Apple ein Patent dafür hat, könnte Samsung erneut vor Gericht in die Enge getrieben werden.

Und natürlich ist der S Launcher auch ein Launcher. Ziehen Sie einfach Apps oder Dateien dorthin, um schnell darauf zuzugreifen, und werfen Sie sie weg, wenn Sie sie nicht mehr benötigen. Das ist zwar nichts Bahnbrechendes, schadet aber auch nicht und die Icons sind größer als in der Windows-Taskleiste.

  Obwohl Docks nicht von Apple erfunden wurden, wurden sie von NeXT erfunden, dem von Steve Jobs gegründeten und später in Apple integrierten Unternehmen, sodass die Technologie im Wesentlichen in das Portfolio von Apple aufgenommen wurde. Microsoft hat darauf geachtet, die Taskleiste vom OS Angesichts der Tatsache, dass solche Unternehmen jeden Tag ohne Reue kopieren und kopieren, werden viele aufhören, Innovationen zu entwickeln, gerade um das Geschäftsmodell beispielsweise von Samsung nicht zu unterstützen.

28 KOMMENTARII

  1. Celebrul launch bar a fost si este copiat pe Windows Linux si mai nou pe telefoanele samsung

    Nu vad nimic rău dar utilitatea lui e de prisos pe alte platforme e doar cosmetica

  2. E un simplu dock… :-)))

    Eu folosesc de cativa ani rocketdock pentru windows.
    Si mai exista multe altele……

    // Acum am vazut stirea si pe engadget.
    “Called the S Launcher, it’s a widget that replaces that tried and true Start button the folks in Redmond saw fit to eliminate in Win8. As you might expect, it grants access to settings, files and programs in one convenient window, and making additions to the widget is a drag-and-drop affair. So, all you folks having fits about the Start button’s disappearance, fear not, Samsung’s got the software to soothe your troubled mind.”

  3. O sa ajungem sa dam sute de euro pe un sistem de operare la modul in care se dau brevetele, ce ineptii…. pai sa patenteze si windowsul ferestrele “sara’mana, sara’mana aici e ghiseul cu brevete? unu pentru dublu click va rog”

  4. @zaone astia de la samsung nu se lasa de copiat,iar o sa primeasca un avertisment pentru copiright,deci iar se vor da procese,iar va plati,acum sa vedem ce mai lanseaza apple si daca samsung va copia

  5. de ce nu-mi place mie apple:
    E adevărat că Apple şi-a făcut o clientelă oarecum
    exclusivistă şi fidelă brandului până în pânzele
    albe. Dacă ar fi să aleg, şi eu aş prefera să-mi fie
    clienţi doar oameni cu bani care plătesc de 3 ori mai mult pe produsul meu decât pe alte produse
    similare. Mai bun un restaurant de lux decât o crâşmă la colţ de uliţă unde zecile de clienţi alcoolişti nu-mi dau atâţia bani cât îmi dă singurul client fitzos. Din păcate, aceeaşi clienţi cu care se laudă Apple pentru că se închină în faţa brandului lor mă resping şi mă fac să nu-mi doresc să devin fan Apple. Nu cred că mi-ar plăcea să fiu considerat şi eu aşa fitzos. Înţeleg că produsele or fi bune, ştiu că pentru mulţi
    e motiv de laudă că folosesc Apple, dar e puţin enervant să te uiţi de sus la mine. Nici cu prăjina nu
    poate ajunge omul la nasul vostru şi, sincer, mărul
    ăla nu l-aţi muşcat voi pentru a avea motive să fiţi
    aşa.
    Mai nou, apple pantenteaza tot ce se poata, sa aiba motiv pentru a da in judecata. Apple merge pe principiul ”mai bine mor toti de foame si sa am eu totul, decat sa impart cu altii”

  6. @anonymus .-. nu ti-a cerut tie nimeni parerea,rami fan samsung daca nu iti place apple si lasane pe noi “fitosii” cum ne numesti tu sa avem un produs de clitate cum e ipod touch/iphone

  7. Nu pricep care e legatura intre samsung, dock si windows 8.
    Pe Windows 8 nu exista nici un dock, samsung n-are nici o treaba cu windows 8 si dock wtf ? Sunt zeci de mii de dock-uri stupide care se pot downloada pe windows, multe care seamana cu cel de pe mac, dar n-are nici o treaba fata de cum a fost conceput windows 8.

  8. @Julianisch
    Microsoft a facut o decizie radicala in a elimina butonul de start si meniul acela care aparea cand era apasat . Samsung cu acest programel-dock a incercat sa readuca aceea functionalitate . Mai bine foloseau vistart sau cum se numeste acel program lansat acum 3 luni pentru a adauga meniu de start in windows 8 .

  9. Lumea o ia razna ….. brevetam forme geometrice, ce draq sa mai zica pitagora, brevetam orice, cum sa lasi o mana de oameni cu gandirea obtuza sa inmaneze monopolul asupta unor lucruri evident naturale, naturale in contextul lumii moderne… si culmea e plin de sustinatori ai acestor pistoale cu apa

  10. 10. Anonymus Cred ca te inseli … nu sunt toti fitosi si sunt f multi oameni normali sau chiar f normali cu muuult bun simt care nu-i preocupa aceste dispute legale de patente. Oameni care se regasesc si intre posesorii Samsung BB Sony Nokia Palm etc aceasta falsa impresie ca ãiā sunt mai nustiu cum e ca si ” probleme “intre romani si unguri : adica politica unor politicieni. Cea ce intre cei din zona nu exista( poate int-un procentaj nesimnificativ) .Deci la nivelul nostru al clientului de rand ! Apple patenteaza si un “bat de chibrit” pt sa fript probabil de prea multe ori asa ca e mai usor sa sufli in iaurt decat sa aduni mustele din ciorba ! Daca ai avut o experienta negativa cu un posesor caruia nu-i ajungeai nici cu salturi de olimpiada la nas , asta nu spune nimic… poate trebuie sa-ti cauti alti prieteni(iar daca te referi la cei de pe blog aceia nu sunt prieteni deci nu trebuie sa te necajesti …sunt atatia frustrati) dar nu trebuie sa generalizezi ! Iar comparatia e prea exagerara nu poti deprecia atatia clientii Samsung ca nu stiu ce carciumari … totusi nici clientii Apple nu sunt de lux toti dar nici toti cei Samsung nu sunt toti din sant …aici nu e ca in cazul unei masini comparatiile nu sunt bune cel putin partea de cost. Eu cunosc o multime care folosesc Samsung si au bani mai multi decat o sa am eu in 20 de vieti si   deasemeni oameni normali care au Iphone care nu au atatia bani… eu am un dicton: sunt prea “sarac” sa-mi cumpâr lucruri ieftine care te tin 2 zile “! Asa ca poate ma costa in general lucrurile pe care le cumpar mai scump dar cum se zice : dai un ban dar stai infata ! Si asta o inteleg nu ca sa ma mandresc ci in sensul ca nu ma va lasa cu fundul in balta cand mie lumea mai draga ! 

  11. Dublu-click-ul chiar este patent inregistrat de Microsoft 🙂 (plus click-ul lung daca nu ma insel).

    @Anonymous: Chiar daca orice tigan are BMW, imi iau si eu pentru simplul motiv ca este o masina buna. Mi se rupe ca ma cataloghezi ca tigan, cat timp castigul meu net este ca ma aflu la volanul unei masini bune. Frica de a nu achizitiona un produs prin prisma intrarii intr-un “club”, indiferent ce faima are acel club, este prostie in cea mai pura forma: tu cumperi un produs ca sa te folosesti de el, sau sa iti pese ce vorbeste lumea? Tocmai ai putut experimenta: ai Samsung, Apple-istii sar pe tine. Daca ai avea Apple, as sari androizii pe tine. Pentru ca nu ii vei putea niciodata multumi pe toti, macar multumeste-te pe tine 🙂

  12. @Claudiu D. Apple patenteaza si un “bat de chibrit” pt sa (s-a) fript probabil…. Dai un ban dar stai infata (in fata) ! …nu ma va lasa cu fundul in balta cand mie (mi-e) lumea mai draga… De obicei nu ma amestec, dar sunt atatea comentarii cu greseli gramaticale incat te intrebi de ce suntem unde suntem.
    Faptul ca scrii repede nu reprezinta o scuza. Ai datoria morala sa fii sigur ca postezi ceva corect. Iar acest lucru se face prin recitirea mesajului. Incet incet vom ajunge sa comunicam numai prin semne… Si prea putina importanta va avea telefonul… Cateodata iti explici procentul de promovare la bac din ultimii ani. Un idevice nu iti ofera un statut, ci o experienta. Sunt convins ca sunt oameni carora telefoanele samsung le ofera tot ce vor. Este de ajuns. Cumperi un device care sa corespunda nevoilor tale. Mi-as dori sa vad in urmatoarea perioada mai multa atentie la gramatica comentariilor. Cand gresesti incontinuu la un moment dat nici nu mai stii cum sa te exprimi corect. Scuze gasim cu totii.

  13. Iata un articol mai complet pe tema asta: http://www.dailytech.com/Analysis+Samsung+Copies+Apples+Launcher+A+Dubious+Claim+at+Best/article25544.htm

    O concluzie din articol: “Apple did not patent a bar with icons. It patented specific animations of its task bar (Dock) icons. Samsung does not appear to be overstepping this by simply having a more Dock/Launcher with static icons and a transparent back because that is not the invention claimed in the in Apple patent.”

  14. The Gizmodo piece and other similar pieces attacking Samsung do correctly point out that Apple acquired NeXTSTEP (by proxy its dock legacy and OS patent, U.S. Patent No. 5,146,556; filed Feb. 1991).  But they seriously overlook the fact that NeXTSTEP and Steve Jobs were not the first to create the dock — Acorn Computers was.

  15. Apple did not patent a bar with icons.  It patented specific animations of its task bar (Dock) icons.  Samsung does not appear to be overstepping this by simply having a more Dock/Launcher with static icons and a transparent back because that is not the invention claimed in the in Apple patent.

    Baiatul de la gizmodo nu prea si-a facut bine temele. Din prea mare goana dupa senzatoinal a cam dat cu bota-n balta.

  16. Bogdan bine ai venit printre noi ! Apreciez si sper sa fii si pe viitor pe faza la comentarii …in general ! Apreciez tonul tau si persoanele mai destepte ca mine …din simplul motiv ca am ce invata de la ele ! Recunosc ca am c-am lipsit la ora de romana dar in general caut mai mult sa-mi fac ideea inteleasa decat sa pun accentul pe gramatica(am neglijat e adevarat dar vad ca sau schimbat intre timp unele regulile in gramatica )…observand alte comentarii care in afara de greselile gramaticale sunt pure nonsensuri( nu ma scuza pe mine intradevar ) i-mi aduce aminte ca suntem intr-un blog tehnologic si nu unul despre limba romana ! Totusi sunt bine venite observatiile ! Merçe !