Das günstige iPhone wäre halb so teuer wie das iPhone 5

  Starten eines Billigere iPhone In diesem Sommer scheint es immer sicherer zu sein, aber im Moment hat niemand eine korrekte „Definition“ des Ausdrucks „billig“ gegeben, da es sich um a handelt iPhone, also ein Produkt, das im Allgemeinen teuer ist. Die von der Credit Suisse versuchen zu Klarstellung: Das günstige Apple iPhone wäre halb so teuer iPhone 5Das sind etwa 329 US-Dollar, wenn man berücksichtigt, dass das iPhone 5 in den USA einen Einstiegspreis von 650 US-Dollar hat.

Wie viel Geld könnte Apple mit einem billigen iPhone verdienen? Credit Suisse glaubt, dass Apple viel Geld verdienen kann. Basierend auf einer Teardown-Analyse könnten preisgünstigere Telefone niedrigere Margen haben als das aktuelle iPhone, aber im Einklang mit den Bruttomargen der Unternehmen von 38 Prozent. Bei einem ASP von 329 US-Dollar im Einzelhandel geht CS davon aus, dass ein Low-End-iPhone (3G-Gerät, 8 GB Speicher und der gleiche Formfaktor wie das iPhone 5) gegenüber Konkurrenzprodukten konkurrenzfähig wäre.

  Viele fragen sich, wie Apple bei einem so niedrigen Preis einen Gewinn erzielen könnte, aber die Credit Suisse glaubt daran Apple können bei jedem Verkauf eine Bruttomarge von 38 % erzielen Billigere iPhone, also etwas über 100 $. 329 US-Dollar sind ein niedriger Preis für die USA. Wenn wir ihn mit Europa vergleichen und ihn in Euro umrechnen, bleibt das Prinzip dasselbe, aber es ist kaum zu glauben, dass beispielsweise in Rumänien das Terminal billiger als 400 Euro sein könnte.

  Das Gute daran ist, dass viele Betreiber das Terminal bei einigen Abonnements kostenlos anbieten oder es bei anderen zu sehr niedrigen Preisen verkaufen können, sodass viel mehr Menschen Zugang zu iPhones haben.

22 KOMMENTARII

  1. La 400 euro se va putea lua un iPhone de plastic cu hardware slab si SO invechit sau un S3 de plastic cu hardware puternic si SO modern. Grea alegere.

  2. Eu astept sa apra urmatoarea generatie de iPhone-uri (de anul acesta) si sa imi cumpar cel mai bun dintre ele, asta daca o sa apara cele 3 despre care se tot vorbeste 😀 Daca o sa fie doar unul sunt sigur ca o sa il si cumpar 🙂 Am avut un 4s si acum am facut greseala sa imi cumpar un SG S3… Recomand: Mai bine iphone-ul ieftin decat un s3 😛

  3. Sincer sa fiu Apple ar avea tot interesul. Dati-va seama ca desi publicul tinta va fi un public cu “bani putini” tot se vor gasi multi care sa dea 1-2 euro pe ceva joculete… app store-ul ar creste destul de bine din punctul asta de vedere. plus e posibil si developerii sa tinda sa ofere discount-uri mai des.

    Eu cred ca ei nu ar avea probleme mari sa mentina hardware-ul de 4s (poate nu o camera la fel de buna) si sa il faca cu plasticu care e acum pe S4 si tot ar fi ieftin… s-ar cumpara ca painea calda sunt sigur….

    problema s-ar pune: lansarea asta nu ar stagna sau micsora vanzarile la 4s, 5 sau chiar 5s? totusi multi acuma isi iau iphone chiar daca nu au suficienti bani fac tot posibilul pana ce il iau… dar asa ar fi un numar destul de mare care s-ar reorienta… e posibil aici sa fie reticenta celor de la Apple.

  4. Sincer la 400 de euro mi-am luat S3 , asa ca nu vad rostul ,un iphone “ieftin” cu specificatii din 2012 si mai prost dotat ca un telefon de top si daca va fii din plastic clar pierde fata s3-uluii

  5. Eu zic ca daca definitia “ieftin” pe care o vedeti in aceasta imagine ar fii pe bune eu zic ca primul produs puteau il incepe cu ipad mini care tot asa se numea varianta ieftina a ipadului, si totusi nu au revenit la plastic si mentalitatea Apple este sa implementeze aluminiu in toate produsele lor pt ca este si foarte reciclabil si se pare ca asta se doreste

  6. Cine ti-a spus ca nu revin la plastic ? Toate zvonurile indica folosirea PLASTICULUI la iPhone-ul ieftin.
    Insa nu de acolo o sa fie diferenta de pret de productie ci din costul componentelor, care vor fi inferioare .
    Diferenta de pret intre o carcasa de policarbonat si una de aluminium+sticla nu cred ca este mai mare de 10 $, in conditiile in care tot iPhone-ul costa 200$ sa-l fabrice.

  7. Me se pare o tampenie chestia asta. O sa cam decada brand-ul..adic isi pierde din nume.ei intotdeauna au avut preturi maricele si calitate super. E ca si cum mercedes ar scoate o masina de 5000 de euro. Pacat parerea mea

  8. Pierderea va fi din faptul ca multi posibili clienti vor cumpara iPhone-ul ieftin , la fel cum s-a intamplat si cu iPad Mini.
    Marja de profit a Apple va scade , dar poate vor vinde ceva mai multe unitati.

  9. M-ar tenta un iPhone Low End si ultima generatie de iPad…multi care au iPhone si iPad ba folosesc prea mult pe unul din ele sau deloc.