Apple hat aufgrund von Herstellungsproblemen 8 Millionen iPhones an Foxconn zurückgegeben

20130421-183213.jpg

Nach der Einführung des iPhone 5 forderte Apple das Unternehmen Foxconn auf, die Überprüfungsmaßnahmen für in Asien hergestellte iPhones zu verstärken, nachdem sich Benutzer darüber beschwert hatten, dass die Seitenstreifen der Terminals zu zerkratzen begannen. In der Zwischenzeit steigerte Apple die Produktion von Terminals, doch Mitte März wären zwischen 5 und 8 Millionen Terminals an Foxconn zurückgegeben worden. Entweder hatten die Geräte eine Fehlfunktion oder entsprachen nicht den Leistungsstandards von Apple, wodurch Foxconn Berichten zufolge fast 200 Millionen US-Dollar verloren hat.

Die in Taipeh ansässige Chain Business Daily berichtet heute, dass ihren Quellen zufolge am 5. März 8 bis 15 Millionen iPhones von Apple zurückgegeben wurden, weil sie entweder eine Fehlfunktion aufwiesen oder nicht den Apple-Standards hinsichtlich des Aussehens entsprachen. Die Zahl der fehlerhaften iPhones habe 8 Millionen Einheiten erreicht, heißt es in dem Bericht unter Berufung auf eine Quelle von Foxconn. In dem Bericht heißt es außerdem, dass die Reparatur der defekten Mobiltelefone Hon Hai 1 Milliarde bis 161.8 Milliarden chinesische Yuan kosten werde.

Für uns sind die Nachrichten gut, denn Apple sorgt dafür, dass nur Geräte in den Läden landen, die der Perfektion nahe kommen, aber wir wissen alle, dass es so etwas nicht gibt.

14 KOMMENTARII

  1. Acum … cine ii pune sa le faca in Asia ? Banuiesc ca doar acolo exista muncitori nu-i asa ? O asemenea companie care produce telefoane de asemenea calibru nu poate sa le faca in alta parte ? Doar banii conteaza si atat .

  2. Am schimbat 3 i5 codate in vodaf si peste 6.0 nu se mai conecteaza la 3g. Mi-au spus sa il las asa fara alte upgradeuri. E normal Zaone?

  3. @Addy, stiu ca intrebarea e retorica, dar e normal. Apple traieste din trecut. Vremurile i-au luat-o inainte. Numai ca noi, cei atasati atat de mult de produsele lor, nu vrem sa acceptam si sa recunoastem acest adevar.

  4. Addy C, si eu am avut probleme cu iphone 4 la vodafone dar am rezolvat-o trecand la orange dupa ce mi-au spus la *222 ca iphone-ul 4s l-au scos din oferta pentru ca nu era compatibil cu reteaua(pentru ca erau probleme si cu un 4s). Vodafone dupa ce a trecut pe huawei cu totul s-a terminat.

  5. Mai are cineva problema cu butonul Lock? Raspunde foarte ciudat la apasari, cand vrea, cand nu vrea, cand se apasa de doua ori (adica se stinge ecranul si se aprinde imediat lock-uit). E foarte stresanta problema si deja sunt la al doilea…

  6. Apple vrea sa renunte la Samsung pentru productia de procesoare si ecrane si sa colaboreze cu chinezii. Atunci sa vedeti calitate pe iDevice-uri …

  7. @Lucian: nu stiu cat o sa mai dureze faza cu chinezii, pt ca macbook air care l-am cumparat in octombrie e made in usa, imac care a ajuns acum 2 saptamani e made in irland iar mac mini sunt USA. Deci clar linia mac cam a parasit asia si probabil odata cu colaborarea intel o sa inceapa si cu iphone in maxim 1-2 ani.

  8. @ serban
    Numarul de iMac , MacBook fabricate si vandute este insignifiant comparativ cu cel de iphone-ipad . Nici asa, Apple nu are suficiente capacitati ca sa asambleze in SUA sau alte tari si doar o parte sunt partial asamblate acolo.
    Plus ca o mutare toatala a asamblarii intr-o tara dezvoltata, ar mari semnificativ costul produselor . Deci slabe sanse sa vezi iPhone asamblat in SUA .

  9. @BogdanTam Si eu am avut aceasta problema cu i5 si alti 2 prieteni. La toti 3 ni le-au schimbat, momentan nu mai avem probleme.

  10. Cred ca 8 mn e destul de mult ca procent de rebuturi in total productie. Nu stiu cum ia in calcul Apple aceste procente si ce standarde de calitate au adoptat, insa mi se pare mult. Asta inseamna ca in loc sa vinzi 8 mn si sa satisfaci cererea le dai inapoi. Mai mult, pe piata au mai “scapat” din aceste rebuturi.

  11. @Matzero Este al doilea care are aceleasi probleme, cred ca mai astept, poate s-o remedeia problema intr-un lot mai din viitor :))

  12. Am schimbat doua iPhone-uri 5… Primul probleme la butonul de pornit / oprit, al doilea probleme la toate butoanele (se apasau foarte prost). Nici de cel de-al treilea nu sunt multumit!