Die Verkäufe von Samsung gehen zurück, die von Apple steigen, iOS und Android dominieren die Welt

iOS- und Samsung-Verkäufe2015 ist kein gutes Jahr für Samsung, das koreanische Unternehmen verzeichnete im zweiten Quartal 2 einen Rückgang der Smartphone-Verkäufe, 2015 % laut Gartner.

Die iPhone-Verkäufe stiegen im zweiten Quartal 36 im Vergleich zum zweiten Quartal 2 um 2015 %, sodass Apple im Grunde ein Drittel mehr Smartphones weltweit verkaufte. Das amerikanische Unternehmen hatte einen äußerst guten Start in das Jahr 2 und die Dinge scheinen sich nicht zu ändern.

Nach Angaben von Garner verzeichneten die Smartphone-Verkäufe im zweiten Quartal 2 im Vergleich zum zweiten Quartal 2015 einen leichten Anstieg, was in einem mit mobilen Endgeräten gesättigten Markt zu erwarten ist. Der große Verlierer bleibt jedoch das Unternehmen Samsung, dessen Gewinn folglich zurückgeht.

Das zweistellige Wachstum von Apple im High-End-Segment wirkte sich weiterhin negativ auf die Verkäufe und Gewinnmargen von Premium-Telefonen seiner Konkurrenten aus. Viele Anbieter mussten ihr Portfolio neu ausrichten, um im mittleren und unteren Smartphone-Segment wettbewerbsfähig zu bleiben. Diese Neuausrichtung führte zu Preiskämpfen und Preisnachlässen, um den Lagerbestand für neue Geräte aufzulösen, die für die zweite Jahreshälfte 2015 geplant sind ... 

Das Interessante für Apple ist, dass seine Umsätze in den USA um 4 % zurückgingen, in China jedoch um 68 % stiegen und in anderen entwickelten Märkten oder in Entwicklungsmärkten, wo Apple einen deutlichen Umsatzanstieg verzeichnete, nicht so schwach ausfielen.

Mit dem iPhone 6 und dem iPhone 6 Plus gelang es dem Unternehmen Apple, überraschend hohe Umsätze zu erzielen und damit viele Konkurrenten zu überrumpeln, und wenn man bedenkt, dass das iPhone 6S und das iPhone 6S Plus bald auf den Markt kommen, bleibt einem nichts anderes übrig, als weiter aufwärts zu gehen Trend.

Abschließend ist zu erwähnen, dass iOS und Android über 96 % des weltweiten Smartphone-Marktes ausmachen, während Windows Phone und Blackberry derzeit an Bedeutung verlieren.

9 KOMMENTARII

  1. Nu ignorati faptul ca valoarea de piata a Apple a scazut semnificativ, intrucat analistii se asteapta la o scadere semnificativa a vanzarilor de iPhone 6S si iPhone 6S Plus. Asadar, nu se pune “avand in vedere ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus urmeaza sa apara, lucrurile nu au altceva de facut decat sa mearga pe un trend ascendent.”

    Pur si simplu, faptul ca urmeaza iPhone 6S, nu inseamna ca vanzarile vor fi pe trend ascendent, si nici macar ca vor ramane la fel; dimpotriva, atata vreme cat iPhone 6S nu este o versiune majora de iPhone, vanzarile nu au de ce sa creasca.

  2. Ar fi prima data de la primul iPhone lansat in 2007 ca vânzarile sa scadă,ceea ce mă îndoi,4S s-a vândut mai bine ca 4,5S mai bine ca 5,si tot așa. Afirmația ta nu prea are fundament,după mine e cel mai mare upgrade pe partea hardware de la primul iPhone încoace. Primul procesor triple-core,primul iPhone cu 2 gb rami după 3 ani de1 gb(si primul cu DDR4),primul iPhone cu 12 mpx după 4 ani de 8 mpx(si după zvonuri primul cu camera frontala de 5 mpx),primul iPhone cu 32 gb de baza(tot după zvonuri,speram sa se adeverească),primul iPhone cu force touch,aluminiu 7000 șamd.

  3. Ia spune-i tu unei colege de serviciu de-ale tale care are un iphone ce inseamna acest upgrade, asa cum l-ai scris tu aici, si vezi cat conteaza pentru ea: DDR4, 2 GB RAM, 14 nm, triple core.
    Amfetamin, marea majoritate a cumparatorilor de iphone nu sunt ca noi, sa stim pe de rost toate astea; marea majoritate este formata din oameni care nu prea dau doi bani pe asa ceva, ci pentru faptul ca este un iPhone.
    A pus zaone un articol cu niste tineri (!!) in Amsterdam care au confundat o clona de iPhone care mergea cu Android, si tipii spuneau ca este iPhone, ca doar iPhone e cel mai tare si poate sa aiba asemenea functii ce au vazut ei in clona aia.

    Cel mai mare upgrade a fost trecerea de la formatul 4 inci la cel de phablet. Eu cred ca asta conteaza pentru utilizatorul de rand. Asta s-a vazut si in vanzari. Ani la rand Apple a ignorat formatul phablet, persistand in “dimensiunea perfecta” si in “dimensiunea de bun simt”; cum au scos si eu un phablet, le-au crescut vanzarile cu 36%. Piata este destul de saturata, iar acum nu mai exista o piata noua precum China.
    Ce am scris nu sunt vorbele mele, ci asteptarile celor care castiga bani din estimarea vanzarilor Apple.

    Asa se spunea si despre Apple Watch: “cu siguranta vor vinde 40 milioane ceasuri in 2015”. Asteptari mari au fost si de la Apple Music, si uite ca 50% dintre cei care au gustat serviciul, au si renuntat la el.
    Sa dea Domnul sa nu fie asa cum am scris… M-as bucura sa vanda mult, ca sa isi dea seama si Apple ca doar daca aduc imbunatatiri consistente, pot sa vanda ca lumea.

  4. hai sa facem pariu ca atunci cand vor face un model mai mic decat i6 vor vinde in draci si tu te vei mira ca lumea vrea telefon mic cand “toti” viseaza phablete!

  5. fa pariu cu mine – majoritatea celor cu iPhone si cei care au dorit un iPhone au sperat si asteptat un display mare . Asta a dus si la vanzarile mari ale iPhone 6-6+ si la cresteres cotei de piata care inainte se dusese vertiginos in jos pana la 11,7% . Nu, un iPhone cu display de 3.5-4 nu se va vinde in draci , il vor cumpara doar cativa nostalgici .

  6. Cu cea mai mare placere fac pariu cu tine!
    Si tu te dai guru specialist in statistici, pentru ca UNII iphonisti si-au dorit mai multi inchi. Ceea ce iti scapa tie este ca sunt milioane si milioane de utilizatori pentru care un telefon mare este si mai incomod si nu fac pe telefon ce fac pe tableta/laptop/computer!
    Daca diferenta de pret o sa fie pe masura si Apple nu face rabat la materiale, vei vedea cati “nostalgici” (ca mine) vor opta pentru un telefon comod in mana si buzunare. Nu-ti imagina ca nu am probat 6/6+!

  7. Daca nu vrei un ecran mare, de ce nu folosesti un telefon? Un smartphone traieste prin ecran, practic dispozitivul asta are functionalitate de 2-5% de telefonie, iar restul este de media, si continut vizual.

    Nu mai extrapola cererea la nivel mondial in functie de ceea ce iti place tie. Tu esti un nostalgic, si ca tine sunt putini. Daca Apple a decis ca e cazul sa face phablete, inseamna ca au avut informatii din piata ca asta este cererea. Ulterior, piata a confirmat: +36% in vanzari, obtinute pe iphone cu ecran mare, si nu mic.