iOS 9 ist Apples verpasste Mission

iOS 9 ist die Mission, die Apple verpasst hatiOS 9 ist Apples verpasste Mission und ich sage das, weil im Frühjahr dieses Jahres die ersten Gerüchte über die neue Version des Betriebssystems aufkamen, die besagten, dass die Ingenieure Apple Es konzentriert sich auf die Lösung der Leistungsprobleme der Vorgängerversionen und auf die Verbesserung der Leistungen.

Wenn wir in Bezug auf die Leistung sagen können, dass die Dinge gut laufen, können wir das in Bezug auf die Lösung von Problemen sagen iOS 9 Dies ist Apples verpasste Mission, da die Unterschiede im Vergleich zu iOS 8 hinsichtlich der Lösung bestehender Probleme im System gering sind.

Von Frühling bis Herbst wurde uns das immer wieder gesagt iOS 9 wird nicht so viele Probleme haben wie iOS 8, aber alles war nur eine Marketingkampagne, die Apple über die verschiedenen Journalisten durchgeführt hatte, die es „unter seinen Fittichen“ hält, wobei die Realität anders war als die Gerüchte.

iOS 9 ist Apples verpasste Mission

Die optischen Punkte von Probleme mit der Batterieautonomie, Probleme mit Telefonanrufen, Probleme mit Backups, Probleme mit plötzlichen Abschaltungen oder Probleme mit der Touch-ID, iOS 9 ist alles andere als eine gute Version eines von Apple für iDevices entwickelten iOS-Betriebssystems.

Gab es bei den vorherigen großen Updates von iOS nur einige Probleme mit der Autonomie und bestimmten Funktionen, die alles schnell und einfach von Apple gelöst wurden, scheinen die Probleme hier in iOS 9 größer und zahlreicher zu sein als in allen vorherigen Versionen von iOS.

Darüber hinaus veröffentlicht das Apple-Unternehmen in rasantem Tempo Updates nach Updates und testet die Betaversionen zwei bis drei Monate vor dem Start, auch wenn es sich um Zwischenupdates handelt, aber nichts scheint dabei zu helfen, unsere Probleme zu lösen.

Leider denke ich, dass die Probleme auch in den nächsten Jahren in der gleichen Form anhalten werden, denn iOS scheint für den Apple-Konzern schwer administrierbar geworden zu sein, sodass man nicht mit problemlosen Updates rechnen kann.

57 KOMMENTARII

  1. Totul a început cu “deschiderea” sistemului de operare începând cu IOS 8, implicit implementarea de funcții noi! Eu totuși sper ca în următoarele luni să stabilizeze IOS-ul 9 și în același timp să îmbunătățească și performanțele!

  2. Deci sa nu mai înjuram android-ul ca e praf. E praf pentru-ca are mult mai multe chestii, este deschis, e mai flexibil. Eu înțeleg din povestea asta ca încă nu suntem atât de deștepți sa facem un OS perfect, adică si complex, stabil si super fluid. E clar încă nu am ajuns acolo nici Apple nici google nici Microsoft..

  3. Anul trecut mi-am cumparat un Samsung s5 duos ( am vrut sa scap de al doi-lea telefon ) , l-am folosit 3 saptamani si a functionat impecabil . Daca mai continua Apple cu problemele de soft imi vand 6s-ul si imi iau iar un dual sim . Tine mult bateria la 6s , sunt multumit de autonomie ( TSMC procesor ) .

  4. Androidul e slab ca poate fi pus pe mii de telefoane ios era f bun cand era disponibil pt maxim 3 generatii de dispozitive, dar acum vb de iphone 4s -6s, 5 gen numai la telefoane plus ipad + mini , vine si pro e din ce in ce mai dificil

  5. Si uite cum am avut dreptate acum câțiva ani in urma când am spus ca iOS merge bine doar pentru ca este extrem de “chel” si cum vor începe sa adauge câte ceva , vom observa ca e departe de a fi mai bun ca android…….

  6. Mai băieți…nu ați învățat nimic din anii precedenți? Si aici mă refer la posesorii de Iphone cu o vechime de la iOS 6 încoace, cel puțin!!! Treaba sta așa: îți merge bine iOS 6 pe iPhone? Dacă da, nu-l schimba la iOS 7 pana nu aștepți feedback bun din partea “altora” sau dacă te mănâncă in freza fă UP si vezi tu cu ochișorii tai dar fii pregătit sa faci DOWN cât timp mai semnează! Eu am 6 plus de 64 si am revenit la 8.4.1 când încă se putea, am văzut cât de muci e iOS 9 si nu m-am îmbătat cu apă rece ca vezi doamne se rezolvă atât de repede problemele apărute, deși erau niște neni “binevoitori” cu bloguri sau fără, care aproape te asigurau ca se rezolva in următoarele 2-3 update’uri…da da sigur, asta prin prisma experienței acumulate după cum ziceam mai sus, cheers ?

  7. @Zaone, sa nu mai zic ca in decurs de doua zile de la instalarea IOS 9 sa blocat Iphonul 6+ si numai cu force restart si-a revenit , e prima oara decand am iphone sa se intample asa ceva

  8. Eu nu am probleme cu ultima versiune de iOS chiar nici una și il rup pe net și jocuri. Am un 6plus 64G fara jail. Bateria tine la fel ca înainte de update. Chiar nimeni nu e mulțumit de iOS 9? Deja ma pune pe gânduri subiectivitatea forumului.

  9. Eu cred ca deja ati realizat ca rezolvarea in fiecare an a problemelor de performanta a iPhone-ului precedent este upgrade-ul la ultimul model. Voi chiar credeti ca Apple a proiectat iOS avand in minte 4S si straduindu-se sa mearga cat mai bine pe acel model? Credeti-ma ca singurul model pe care l-au avut in minte a fost 6S. Numai dupa ce au vazut cat de rau se misca iOS 9 pe 6/6+ au facut un pic de efort si i-au adus un spor de performanta vizibil prin update-urile ulterioare. Aia cu inbunatatire performanta este praf in ochi. E litera de lege: iPhone-ul va merge cel mai bine cu iOS-ul cu care a fost lansat, la versiunile urmatoare va avea performante tot mai scazute. De ce? Pentru ca un iPhone exista pentru Apple fix 1 an. Degeaba se dau ei cu gura pe sus ca ofera update la 4S, cand el e aproape inutilizabil cu iOS 9. Si sa fim seriosi, baga in iOS 9 fata de iOS 8 un rand de aplicatii in Spotlight pe acelasi background blurat, si cand glisezi in jos pe 6+ are lag. Chiar de atat de multe resurse are nevoie acel rand de aplicatii pentru a merge fluid incat 6+ nu dispune de ele? Asta e din punct de vedere al performante care nu se prea schimba pe parcursul update-urilor. Bug-uri mai apar si pe noile iPhone-uri, dar alea sunt rezolvate intr-o mult mai mare masura pentru ca afecteaza si ultimul model.

  10. Mi se are chiar exagerat sa mai ai pretenții de la 4s. Nu mai este decât un tel pentru funcțiile de baza: sunat, ceva whatsapp, viber, ceva navigat pe net, ceva mail, si cam atât…iar daca mai iei in calcul si faptul ca Apple o zbarceste din ce in ce mai des, atât pe parte de soft cat si pe parte de hardware…

  11. @RaduD : Care e partea plina a paharului si de care tehnologie sa ma bucur??? Boss, am iPhone de la 2G, in prezent am 6 dar am obosit sa fac pe prostu’ si sa inghit vrajeala Apple. Pentru un om realist este din ce in ce mai evident faptul ca Apple incearca sa prosteasca piata in permanenta si ca se duce la vale incet dar sigur, despre ce draq vorbim aici? NU exista nicio tehnologie, nu exista nicio parte plina a paharului cu ultimele lansari, sa fim seriosi si obiectivi. Totul este invechit la Apple, de la display, la sticla, la baterie, la componenta hardware, la soft-ul de rahat lansat, camera, absolut tot. Daca ma mint singur intr-adevar noul iPhone este ceva iesit din comun si merita fara indoiala sa pun o diferenta de 1500 lei peste iPhone 6 sa fac achizitia!!! Total fals si nejustificat…m-am saturat ca Apple sa ma dea la scoala in fiecare toamna cu vrajeala ieftina pt a le cumpara noile lansari (1 ram in plus, o tactare o idee mai sus la un dual core obosit, un 3d touch utilizabil pe 3-4 aplicatii si alte prostii de genu asta). Ma certam ca prostu cu toata lumea ridicand in slavi iPhone fara argumente solide ci doar subiectivism insa daca compari realist vorbind maretzul 6S cu s6 Edge din absolut orice dar orice punct de vedere, pui mainile in buzunar, incepi sa fluieri si pleci linistit spre casa facand rapid o schimbare sau asteptand cuminte o noua prosteala marca Apple! Eu sunt fericit si ma simt bine alegand prima varianta. Nu-mi vine sa cred cat de orbit am fost de Apple cand toti vroiam un ecran mai mare, toti producatorii faceau asta si radeau de ecranul Iphone de 4 inch iar noi, spalati pe creier de Apple, ne bateam familiile spunand ca e suficient atat. Iata ca anul trecut, ne-am schimbat brusc parerile cu 4,7 si 5,5. Wow, ce frumos e sa stai cuminte si sa asculti de tata Apple!!! Numai bine!

  12. Steve jobs ar fi permis asa ceva ?
    Apple Nu se mai concentrează asupra produselor , compania devenind din ce in ce mai lacoma si investind mult in promovarea produselor si încercând sa scoată pe banda rulantă tot felul de produse si culori. Anul asta a scos si culoarea roze , peste un an doi o sa avem toate culorile disponibile cu un dizain diferit si cu aceleași piese înăuntru si cu probleme la sistemul de operare

  13. De cand cu IOS 9.0.2 intampin probleme foarte suparatoare. Am un iPhone 6 plus care de vreo 2-3 ori pe zi devine inutilizabil pentru cateva minute, se blocheaza cateva secunde apoi isi revine dupa care iar se blocheaza si tot asa… Chiar daca ii dau force reset tot asa face si dupa un timp isi revine la normal… In legatura cu autonomia bateriei pot spune ca in cazul meu este mult mai proasta ca si pe 9.0 sau 9.01.
    In concluzie Apple a dat-o in bara urat de tot cu acest IOS 9. Cum spune si articolul, punctul forte al acestui update de la 8 la 9 trebuia sa fie stabilitatea si performanta dar din pacate eu experimentez exact opusul.

  14. E best of the best iOS 9.0.2, never had a problem in 3 days pe niciunul din iphone 6s si nici pe ipads
    oricum probleme vor aparea ca din ce in ce suntem mai multi in lume care il folosim si vor fi din ce in ce mai multi care il vor testa si folosi nu doar pt telefonie si mesagerie
    Daca doar 1000 de oameni ar fi avut iOS 9.02 probabil ar fi fost perfect si nu s-ar fi gasit greseli….asa la zeci sau sute de milioane….mai greu sa fie perfect

  15. Asta nu e problemă de soft, asta e problemă de difuzor bușit. El se aude bine la volum mic însă când îl dai tare, distorsionează și gajaie…
    Variation:
    – difuzorul poate să fie bun însă adezivul cu care este prins de sasiu nu își face treaba. La volum mare intră în rezonanța si gajaie.
    Altă posibilitate: s-a desprins bobina de pe membrana difuzorului și apar zgomote supărătoare si deranjante…ți se schimba tel și în acest caz.
    Problemele de mai sus se mănifesta la orice sound dat la max.

  16. Important e să poți să răspunzi la telefon când te suna cineva, ca în rest nu te poți bucura de astfel de gafe de la Aple decât dacă ai primit telefonul cadou… 🙂

  17. Samsung S5 duos este o pocnitoare,nu are nici măcar Lolipop…cumpăra tu de pe Amazon din SUA un Asus Zenphone 2 (dual sim) la 199$ și apoi mai faci comparații …
    Te mai costa 25$ ca sa-l aduci în România, ti-l aduce cam în 7 zile prin farataxe.ro

  18. Eu am probleme cu 3D touch si copy/paste. Primul in anumite aplicații,aleatoriu , refuza sa funcționeze si uneori pot selecta bucăți de text dar nu îmi apare opțiunile aferente, copy/select/paste. Mai are cineva probleme astea ? iPhone 6s , iOS 9.0.2

  19. Problema copy/paste o aveam si eu pe iPhone 6 Plus si iOS 9.0.2 , am testat toate cele trei versiuni de iOS 9 dar problema inca nu a fost rezolvata de Apple .
    Stau linistit pe iOS 8.1.4 ?

  20. Perfect de-acord cu tot ce-ai spus in articolul asta. Daca pe langa buguri, luam in considerare si faptul ca de la iOS 7 nu au introdus functionalitati importante si ca majoritatea celor introduse nu merg in Romania si o mare parte a tarilor din lume…tot ce pot sa zic e RIP.
    Chestia trista e ca iOS 9 e si promovat pe site-ul Apple Romania cu o serie de features care nu merg la noi, precum Harti sau Sugestii de locatii.

  21. Mie imi plac oamenii care vorbesc din propria experienta, nu din auzite. Eu detin dispozitive care ruleaza ambele sisteme de operare: iPhone 5s si iPad 4 cu ios si Galaxy s6 cu Android 5.1.1. Din experienta mea personala, in momentul de fata, Android este peste IOS la capitolul performanta. Tu pe ce te bazezi cand spui ca IOS-ul este net superior Android-ului? Ce dispozitive detii?

  22. Si eu sunt detinator ale ambelor platforme si pot spune ca iOS a fost net superior Android-ului de cativa ani buni si inca este. 🙂

  23. Din experienta mea personala, android-ul este superior in momentul de fata ios-ului pentru ca se misca mult mai rapid, fie ca este vorba de navigare pe internet, navigarea prin meniuri, mult mai multa libertate de personalizare, screen mirroring, plati NFC (folosesc aproape zilnic), download booster, o varietate larga de metode de partajare de fisiere cu orice dispozitiv (inclusiv poti conecta un memory stick), wireles charging (adevarat, o functie hardware, nu software) de care sunt foarte multumit, activarea optiunii de developer de unde poti controla viteza animatiilor din meniu, procesorul, placa grafica, controlul aplicatiilor din background ( daca stii cum sa te joci cu toate optiunile astea poti face dispozitivul si mai rapid). Cu siguranta mai sunt si altele care imi scapa mie acum. Trecand la IOS, de cand am actualizat cele doua dispozitive (iphone 5s si ipad 4) la ios 9, totul s-a schimbat. Totul merge mult mai greu, lag, restart, probleme cu semnalul si cu wifi care se deconecteaza destul de des si uita parola ruter-ului… Argumentele tale care sunt cand sustii ca ios este net superior android? Din curiozitate, poti specifica si ce dispozitive detii si cu ce versiuni de soft?

  24. De lag-ul ios-ului la primirea unui apel nu am zis, deja este celebru si toata lumea il cunoaste. Lucru pe care pe android nu l-am intalnit. Ca sa fie clar, eu vorbesc fix de experienta mea personala, de galaxy s6-ul pe care il detin si de os 5.1.1 lollipop. Cu siguranta ca pe un telefon chinezesc cu android froyo nu vorbim de aceeasi experienta de utilizare.

  25. eu as spune ca iOS 9 e misiunea pana acum nereusita a apple decar “ratata” , o sa mai rezolve ei unele probleme pe ici pe colo.
    ieri am avut parte de primul crash cu al meu 6S dupa 2 zile de la achizitie, s-a blocat…practic numai puteam sa intru in nici o aplicatie insa multitasking-ul am putut sa il deschid dar fara a putea inchide aplicatiile. dupa circa 1 minut i-am dat reset ca nu isi revenise. telefonul in sine e ok insa la iOS inginerii trebuie sa isi dea mai mult silinta ptr a rezolva unele probleme.

  26. Buna ziua. De 2 zile sunt fericitul posesor al unei tablete ipad Air (prima varianta). Tableta a venit sigilata si cu ios 7.0.4 instalat. In cele 2 zile am folosit tableta la greu pt internet si media si sunt foarte multumit de cum ruleaza in ios 7, neavand absolut nici o problema , lag sau altceva…. Aseara am bagat pentru prima data tableta la incarcat iar azi dimineata m am trezit cu un mesaj ca ios 9.0.2 este descarcat si gata pentru instalare :(… As face cu drag update la soft insa din cate am citit ios 9 este destul de instabil si are unele probleme in momentul de fata si astfel nu as vrea sa fac nici un update din moment ce tableta merge perfect pe 7.0.4…
    Intrebarea mea este cum pot face sa sterg download ul pentru ios 9 din tableta pentru a imi elibera spatiul disponibil si sa blochez eventualele re download uri sau actualizari catre ios 9??
    Cei care mai au ios 9.0.2 pe ipad air (prima versiune) cum functioneaza??? Merita sa instalez ios 9 sau sa raman pe 7.0.4??

  27. Buna ziua… Va deranjez si eu pentru a cere un sfat…. De 2 zile am achzitionat un ipad air (prima versiune) de 32 gb celullar. Tableta a venit cu ios 7.0.2 si in cele 2 zile a functionat perfect si sunt f multumit de ea. Aseara cand era la incarcat si a facut singura download la ultimul ios 9.0.2 prin wi fii iar acum imi cere sa il si instalez…. As fi facut cu drag up date insa din cate am citit ios 9 nu este foarte stabil si creaza unele probleme pe device urile mai vechi…. Vroiam sa va intreb ce sa fac? Sa trag cat pot de ios 7.0.2 care imi merge perfect sau sa trec la ios 9.0.2 ? Daca aleg sa raman la ios 7 cum pot sa sterg install ul ios ului 9 pt a imi recupera spatiul pe tableta si sa blochez viitoare download uri sau chiar un up date nedorit fara stirea mea… Multumesc

  28. Android e inferior și-ți spun și de ce. Chiar și după update-ul făcut la iOS 9 pe un 5s și pe un 6, totul merge bine. Nu foarte bine, la fel cum nici pe celelalte OS-uri nu se mișca foarte bine la început (5s), dar cu timpul sunt sigur că va deveni la fel de bun. Android are update la zi pe un Galaxy Tab S și merge execrabil. Până mi-am luat iPhone 6 am avut cartela pusă-n tabletă și nu-mi amintesc de câte ori era să dau cu ea de perete că-mi dădea freeze sau ieșea din aplicații. Evident, sunt cazuri și cazuri. Eu pe 5s și, ulterior, 6 n-am avut și nu am probleme, merge bine, pe 9.0.2 văd că nu mai are lag. Aștept Marshmallow să văd dacă-și revine tableta.

  29. :)))) Eram in stare sa pun pariu ca exact asta o sa spui……toti sunt nebuni si se vaita la misto!
    Apple care face un soft doar pt el are dreptul sa aibe o multime de bug-uri, Androidul care ruleaza pe sute de modele e un sistem de kko si e net inferior lui IOS.

    Imi pare rau pentru tine!

  30. De ce sa iti para rau pt mine ca o duc super bine?
    Nu am zis ca este ok..doamne se pare ca ai nevoie sa discuti cu un avocat ca sa fii inteles pe internet
    Eu am zis ca nu am probleme atat. Te pupi pa

  31. Aceiasi problema o am si eu pe un iPhone 6 , oare poate fi de la soft sa ii fac un restore? Spune mi te rog daca ai rezolvat problema si cum. Ms

  32. Cum poti argumenta ca iOS este superior Androidului si inca este? La ce este superior? Ce poti face cu iOS si nu poti face cu Android? Un sistem de operare care merge pe mii de configuratii hardware este net superior unui sistem de operare care merge pe 5 configuratii hardware, si culmea, Androidul este sistemul de operare cel mai stabil, cel mai complex.