iPhone 7 – Apple verwendet Saphir von schlechter Qualität

iPhone 7 are lentila camerei protejata cu sticla de safir de proasta calitate pentru a reduce costurile de productie ale terminalelor.

Compania Apple se lauda cu faptul ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus au lentilele camerelor protejate de sticla de safir, smartphone-urile sale lansate in ultimii 2 ani beneficiind de acelasi lucru. Desi Apple se lauda ca foloseste sticla de safir, din pacate calitatea acestui material utilizat de catre americani este mult mai slaba decat in mod normal.

In clipul video de mai jos veti vedea ca sticla de safir folosita pentru a proteja lentila camerelor din iPhone 7 si iPhone 7 Plus se zgarie la fel de usor precum un panou de protectie Gorilla Glass. Acest lucru a determinat foarte multe discutii pe internet, iar cineva s-a gandit sa analizeze in detaliu problema pentru a face o descoperire interesanta.

Conform unor teste facute la microscop si folosind aparatura speciala dintr-o universitate americana, sticla de safir folosita de catre Apple este de proasta calitate. Ea se zgarie mai usor decat cea folosita pentru a proteja ecranele ceasurilor elvetiene, compania Apple oferind practic aceeasi protectie precum Gorilla Glass pentru lentila camerei.

iPhone 7 – Apple verwendet Saphir von schlechter Qualität

Analizarea materialelor componente ale sticlei de safir a dezvaluit faptul ca el este impur, iar de aceea nu este la fel de rezistent precum cel folosit in ceasuri. In aceasta idee, orice va zgaria ecranul iPhone, va zgaria inclusiv sticla de safir care protejeaza lentilele camerei, iar aceasta este o problema destul de mare pentru Apple.

Folosirea unui safir impur are la baza reducerea costurilor de productie pentru aceasta componenta, iar protectia oferita pentru lentila camerei este afectata. Cei de la Apple nu vor recunoaste vreodata problema, insa din pacate utilizatorii cu lentile pentru camera zgariate vor avea de suferit din cauza acestei schimbari.

Acum se mai pune in discutie o alta problema ? Oare foloseste Apple acelasi tip de safir pentru a proteja ecranul Apple Watch impotriva zgarieturilor ? Cei din Cupertino s-au laudat ca protejeaza ecranele unor modele Apple Watch cu sticla de safir, insa daca ea este de calitate la fel de proasta, atunci protectia este practic inutila.