Foxcoon: Investitionen von 7 Milliarden Dollar zur Herstellung des iPhone in den USA

Es scheint, dass die Drohungen von Präsident Trump, Apple zur Produktion zu zwingen iPhone In den USA haben sie dem Unternehmen aus Cupertino etwas Angst gemacht. In dieser Idee hatte sie Gespräche mit Foxconn, und ihre Partner erwägen nun die Eröffnung von Fabriken in den USA zur Herstellung des iPhones, sie könnten bis zu 7 Milliarden Dollar investieren und bis zu 50.000 Arbeitsplätze schaffen.

Foxconn bestätigte, dass es vorläufige Gespräche über eine mögliche Investition in den USA gebe, und zwar einen Tag, nachdem Softbank angekündigt hatte, 50 Milliarden Dollar in dem Land zu investieren. Softbank wird außerdem 50.000 neue Arbeitsplätze in den USA schaffen, sodass Trump nicht lange damit warten wird, neue Unternehmen in die USA zu locken.

Foxconn weigert sich, Zahlen zu seiner möglichen Expansion in den USA zu nennen, aber derzeit verfügt das Unternehmen bereits über Produktionslinien in Virginia und Indiana. Darüber hinaus verfügt das Unternehmen über Logistikbetriebe in Kalifornien und Texas, es geht also nicht um die erstmalige Einreise in das Land, sondern um den Ausbau der dort bereits bestehenden Geschäfte.

Würde Foxcoon iPhones in den USA produzieren, würden die Preise für diese Endgeräte steigen, allerdings gehen die Schätzungen der Analysten stark auseinander. Sie sagen, dass der Verkaufspreis von ein paar Dutzend Dollar auf über 100 steigen könnte, es bleibt also abzuwarten, was am Ende passieren wird, aber es scheint ziemlich sicher, dass Foxconn Fabriken in den USA eröffnen wird.

Obwohl der Umfang der potenziellen Investition noch nicht festgelegt wurde, werden wir die Einzelheiten etwaiger Pläne nach Abschluss der direkten Gespräche zwischen unserer Führung und den zuständigen US-Beamten bekannt geben.

foxconn-iphone-manufacturing-sua

74 KOMMENTARII

  1. nu cred ca au speriat-o dar daca donald duck reuseste sa ofere ce a promis…atunci nu vad de ce apple nu ar profita. Inca 100$ in plus nu e o mare tragedie tinand cont ca va fi MADE IN USA. Si samsung sa vedem, copiaza si ei sa isi faca produsele in USA?

  2. La made in USA fi sigur ca se uita doar romanashii :-)! In rest la nimeni nu le pasa, cat mai ieftin sa fie! Am avut produse cu probleme venite in appstore si erau asamblate in Irlanda, mult mai praf ca cele din China!

  3. Doar saracii vor cat mai ieftin. Americanii sigur vor fi mandri ca produsele lor sunt fabricate la ei. Unele mac sunt asamblate in Irlanda

  4. Posibil … ca olandezii sa fie niste saracii zgarcite, in special clientii apple 🙂 Deaia isi schimba telefoanele apple aproape gratis la buy back ca pe sosete, numai sa aiba ultimul model 🙂

  5. Un iPhone mai scump cu 100$ ar reduce masa cumpărătorilor de iPhone. Să nu uităm că iPhone a fost cândva singurul smartphone cu ecran foarte mare (de 3,5 inci, dar era cel mai mare atunci, și cu toate astea puteai să în folosești cu o singură mână). A fost primul smartphone care avea un ecran manipulabil cu degetul, nu cu stilusul. Astea îl făceau un produs unic, fără competiție. Astea îl făceau să se vândă cu un preț enorm, pentru că era un produs exclusivist, fără o competiție reală.

    Astăzi, piața nu mai este aceeași: smartphone-urile sunt mature, există or concurență foarte puternică care împinge prețul produsului în jos, iar iPhone nu mai are strălucirea pe care oamenii avea cu 10 ani în urmă.
    Oamenii își cumpără smartphone-uri de 700$ prin diverse scheme de finanțare: la abonament, în rate fără dobândă, etc, iar prețurile prin schemele astea au succes tocmai pentru că fac iPhone-ul mai atrăgător dpdv al prețului.
    Oamenii nu cumpăra iPhone la 700$, ci la preț 99$ + abonament, sau în rate de 15$-20$ fără dobândă.

    Oamenii ăștia, deși poate au bani, nu aruncă în stânga și în dreapta cu banii; ei nu vor da cu 100$ mai multi doar că e “Made in the USA”. Ei vor da bani în funcție de ce utilitate are iPhone-ul, și în funcție de ce alternative există pe piață.
    Cu un ios din ce în ce mai buggy, cu un hardware care te lasă baltă una-două, nu văd motivația consumatorilor de a da mai mult pe mai puțin. Apple nu va mai putea justifica la infinit că iOS este “cel mai avansat sistem de operare pentru mobile din lume”, şi nici că “doar iPhone are ecran de calitate Retina” (deși faza asta este adevărată: toate celelalte smartphone-uri au ecrane se rezoluție mai mare).

    Unii entuziaști vor plăti mai mult, dar câtă vreme concurența din Asia va avea forță de muncă mai ieftină, arunci va avea și produse mai competitive, și asta în detrimentul Apple.

  6. neeh, mac pro e asamblat in USA si nu are probleme cu nimeni si nimic. Usor usor asta sper sa fie viitorul. Nu putem sa ne bazam doar pe asiatici…Totusi suntem USA

  7. Nu sunt de accord cu toate ideile tale . Cred ca majoritatea posesorilor de iPhone , platesc prin scheme de finantare , pt ca 700$ este mult prea mult pt ei sa plateasca odata . Cei care cumpara cu banii jos ,au mult prea multi bani , sau banii sunt facuti de mama sau tata , nu de ei – sau fac banii prea usor si nu le pasa cum ii cheltuiesc.
    Pe de alta parte , nu iPhone a avut primul ecran manipulabil cu degetul – toate PDA-urile cu ecran rezistiv se puteau manipula si cu degetul , e drept experienta era mai proasta . Daca vorbim de ecran capacitiv si de 3.5 inchi , atunci tot nu iPhone a fost primul ci LG Prada.
    iPhone a fost primul care a introdus multi-touch si cu adevarat , o experienta superioara data de un sitem de operare bine conceput pt touch .

  8. Așa este, LG prada a fost primul, dar nu știa lumea de el. În plus, LG Prada a avut un avans de vreo 2-3 luni nu mai mult. Așa o fi cu PDA-urile, însă astea sunt detalii.
    Eu am vrut să subliniez faptul că iPhone se vindea la un preț mare pentru că era un produs inovativ față de ofertă concurența, exclusivist, etc. Utilizatorul plătea o diferență de preț pentru utilitatea asta, de a avea un produs diferit de restul, și atunci, într-adevăr: iOS era “cel mai avansat sistem de operare pentru mobile din lume”, dar astăzi, povestea asta nu mai merge.
    Astăzi, iPhone nu mai are acel avantaj, ci dimpotrivă.

    Cât privește finanțarea, ai dreptate: este vorba despre o chestiune de disponibil de numerar (cash flow). Însă, atunci când cineva își cumpără un smartphone la 99 + abonament, fii sigur că nu este dispus să dea 700 sau chiar 800 + abonament.

    Colegii mei au venituri absolut frumușele, și ar putea să își cumpere un iPhone așa cum mulți români își cumpără un after-shave, sau o pereche de șosete. Cu toate astea, sunt uimit când îi văd că nu își doresc nici iPhone și nici S7 edge, pentru că sunt prea scumpe. Ei se uită la ce plătesc, dar nu sunt sărăcie, ci pur și simplu nu văd utilitatea unui produs pentru atâția bani.
    Decizia de cumpărare nu tine neapărat de potența financiară, ci de valoarea de utilitate pe care o identifică utilizatorul.

    Tu ai cumpăra o cărămidă cu 200 lei? Poate îți permiți cu lejeritate să dai banii ăștia, dar dacă acea cărămida nu are utilitate de 200 lei pentru tine, nu o vei cumpăra.

  9. Imi place cum dezvoltati voi “problema” numai in curtea voastra, cat vedeti voi in fata. Milioane de oameni de pe planeta cumpara iPhone in rate de saraci ce sunt ci nu ca le primesc la abonament sau alte modalitati. La urma urmei nu e problema mea sau a voastra cum isi achizitioneaza oameni smartphonul, prin ce metode oricum o fac pe banii lor.
    In legatura cu subiectul….chiar daca se vor fabrica in ?? Si vor fi mai scumpe tot se vor vinde, poate nu vor dobora nici un record precedent insa faliment nu scrie pe apple in urmatori ani.

  10. Nu mai vb tu de disponibilitatea unora de a da bani cash pe un iPhone. Eu am platit 960€ cash si mi-am facut abonament de 39€ pe luna si nu-s bogat. te faci ca nu stii draga sa nu se prinda lumea????

  11. Un pret mai mare imbunatateste pozitia competitiei care va produce in continuare la acelasi costuri.

    Este interesanta stirea zilei cu: Mama ce vanzari a avut iphone 7 in SUA dar nu spune nimeni de promotiile foarte bune care le-au avut operatorii de telefonie mobila pentru aceasta generatie de aifonuri. Oricum SUA si Europa de Vest sunt piete aproape de saturatie iar pe pietele emergente telefoanele vandute la liber au o pondere mult mai mare. Asta inseamna ca pretul de vanzare cat mai bun este principalul element competitional.

  12. Si tu compari un cos de gunoi cu un telefon care se vinde in milioane de bucati?
    Am asamblat si eu personal destul calculatoare in ultimii ani si nu au fost probleme cu niciunul. Comparatia ta nu are nici o noima.

  13. mda..ce pot sa mai zic la asa raspuns….deci toata asamblarea si producerea structurii noului mac pro o poti face si tu acasa, iar un iphone nu? este mai complex un mac pro decat un iphone….toate sunt facute cu ajutorul robotilor si a oamenilor. La noumax iti desface si reface un iphone in 1-2 ore…

  14. Nu vad absolut nimic deosebit la structura unui cos de gunoi.
    Lol cica Mac pro mai complex. Pot sa imi asamblez singur un PC mult mai performant intr-o carcasa de marimea unei cutii de pantofi.

  15. mda tu inca vorbesti despre sa iti asamblezi placile venite deja facute, intr-o carcasa dreptunghiulara de tabla…noul mac pro este asamblat de la placa de baza pana la structura. Ti-am mai zis un iphone este desfacut de un robotel numit Liam…banuiesc ca esti mai smeker ca un robotel daca poti lega niste piese ca la lego intr-o cutie

  16. Firme mici care asambleaza PC-uri pot sa faca tot felul de chestii la comanda si sa modifice tot felul de carcase, cabluri etc. Nu este mare lucru asa cum te chinui tu sa il faci sa para.
    Un user obisnuit poate sa faca asa ceva: watch?v=s2W0Lsf7hec
    Este mult mai performant decat un Mac Pro si chiar mult mai aratos, macar nu arata ca un cos de gunoi.
    Sunt firme mici care vand laptopuri proiectate de ei si tu te chinui sa faci sa para mare lucru faptul ca Apple a vb. cu producatorii de placi video, placi de baza sa le proiecteze ceva custom care sa incapa intr-un cos de gunoi(cos de gunoi :))) it never gets old).

    Deci un Mac Pro asamblat ca niste bucati de lego cu niste componente aduse din China nu sunt garantia calitatii productiei americane.
    Ironia este ca majoritatea componentelor din iphone vor fi in continuare produse in china deci vor exista cheltuieli de transport cu aceste componente, cheltuieli care in acest moment nu prea exista.

  17. …..si uita asa la anul o sa fie alta oferta “foarte buna” la achizitionare iPhone si saraciile cu aifon o sa cumpere noul model in disperare ca pana acuma.
    Numai la sarcii ca tine conteaza pretzul ci nu la omul care cumpara aifon pentru ceea ce face poate cu adevarat. mrrrrrr brrrrrr, ofticosule.

  18. nu te mai chinui sa imi explici pt ca niciodata un mac pro nu va dura mai putin timp in asamblare. Poti manca tu ce vrei…dar tot gunoi mananci. Un iphone am vazut si eu si dupa putin training chiar si eu sau tu il poti asambla. Ce este in clipul tau este tipic mentalitate de gamer…e ok pt clasa aia..dar pt productie ai nevoie de cat mai multa liniste si disipare a caldurii fara sa interactioneze cu utilizatorul. Mac pro il poti folosi lejer pe birou, pe cand rahatul ala, nu prea, decat daca nu iti pasa.Mai are si placa video ce arde

  19. Ce îmi place atunci când citesc un comentariu elaborat! Superb! Așa este… Pe o piață saturată, cu un produs matur, concurența se dă pe partea de preț. Din păcate pentru iPhone, produsele concurente sunt de foarte bună calitate, iar iPhone-ul se vinde bine în cadrul promoțiilor.
    Aici unde locuiesc eu, iPhone se vinde și cu 9 euro + abonament. Adică nu trebuie să fii bogat ca să ai iPhone.

  20. Da am observat ca nu prea te duce capul dar am vrut totusi sa iti fac un favor desi nu meriti.
    OK ramai in ignoranta ta.

    Acel PC construit de Linus are temperaturi mai bune decat cosul tau de gunoi si este si mai silentios. Este superior cap coada.
    Eu sincer as fi montat totusi un Bradwell E de 8 sau 10 nuclee dar care sa permita si OC ca oricum tot are fi mult peste religva din cosul de gunoi.

  21. minciuna la tine este de inalta calitate…eu zic sa punem punct discutiei…ramai tu cu placile care bubuie si sisteme care in heavy load duc gpu la peste 90c. Si dupa ce iti bubuie te rog sa il arunci la “cosul meu” Si sa nu uitam mac pro inca nu a primit upgrade de 3 ani.Gamerii tot timpul vor fi ramane copii

  22. Doar sunt mai destept decat tine. Pot sa ma acum la cel mai apropiat magazin bag un cod pin si gata am orice iphone vreau dar nu vad nici un motiv pentru care sa fac asta.

    Ce am spus eu este Economie 101, chestii de bun simt dar care nu sunt valabile pentru tine pentru ca esti din categoria spalati pe creier.

  23. Chiar in urma cu cateva saptamani am citi comentariul unui fan apple care spunea ca nu a vazut in viata lui promotii asa bune la iphone.

    Ideea este ca promotii de acest gen pot sa faca si altii nu doar Apple si pretul mai mare oricum se va simti in acest caz.

  24. Ce placi bubuite vizezi bre? GTX 1080 nu se duce la oricum la 90 de grade nici la utilizare intensa la 100%.
    Ce sa bubuie ignoratule cand omul a rulat mai multe teste de stres si totul functioneaza impecabil si la temperaturi excelente?
    Poate nu intelegi limba engleza ce sa zic.

    Si asta este ideea bre, mac pro a fost lansat in 2013 cu hardware de 2012 si nu isi merita sub nici o forma pretul actual. Bine nu l-a meritata nici cand a fost lansat.
    Si ce PC Gaming visezi? Pe ca a folosit un GTX este automat system de gaming? Esti slab rau.

  25. mai citeste…deja s-au raportat probleme cu 1070 si 1080 si asta am citit fara sa fiu interesat,deci accidental am dat peste. Poate nu intelegi ce inseamna sa fii diplomat si sa nu jignesti sa iti ascunzi lacunele. Tu chiar pui botul la o prezentare de cateva zeci de minute vs cei ce folosesc zilnic…iar lacunele tale isi arata fata…mac pro avea cel mai rapid SSD pt 2013..deci,ram la fel, si placile video au fost lansate odata cu mac pro…deci daca nu esti in tema mai bine ramai mic. Ti-am zis, mai bine incheiem discutia diplomatic.Toata lumea stie ca nvidia este recomandata pt Directx/openGL iar Amd pt OpenCL…directx ajuta mult la gaming, openCL nu prea..Te pup, o seara buna

  26. Acele probleme au fost raportate pentru un anumit producator(EVGA) si un model specific al acelui producator.
    GTX 1080 FE nu are nici o problema.

    Ce lacune am bre? Mac pro a fost lansat un 2013, esti de toata groaza. Acele placi video sunt in sine niste HD 7970 si au fost lansate cu un an mai repede, in tema nu esti tu dar asta a fost clar de la inceput. Faci pe victima degeaba.
    Odata cu lasarea arhitecturii Maxwell Nvidia a imbunatatit foarte mult performata in OpenCL.
    Pe Nvidia merge: Open CL, OpenGL, DirectX, Vulkan si CUDA, de care poate ai uitat intentionat fiin o tehnologie care merge foarte bine cu produse Adobe de exemplu.

  27. Te chinui de nu mai poti. Cica mac pro, trash can ia mai mult timp? Fenomenal nu alta.
    Toata ziua te uiti in cosul de gunoi? Obiectiv vorbind nu arata mai bine, Linus a facut o treaba excelenta cu acele leduri si putea sa monteze altele si mai discrete.

  28. Ok nu iti permiti un nou mac pro…dar hai sa nu o lungim aiurea..fiecare produs este orientat catre alte targeturi, unul este o corcitura altul este asamblat de catre un brand anume. Ma gandeam ca nu poti termina discutia ca un om matur,am uitat ca esti copil, asa ca te las cu 1080 tau la joaca…eu am terminat, ca am alte lucruri mai importante. O seara buna

  29. of la naiba, cand numai ai argumente vi cu chestii…de bun simt, fani spalati pe creier…etc. bulan a scris mai sus simpatizantul tau (tovarasa mea) ca nu tre sa fi bogat sa iti permiti aifon. nu mai dementati voi pe aici ca se duce apple in cap din cauza ca vinde aifoane prin diferite programe. spune sa-ti faca ochii pock ca tu tai cumparat smartphone-ul cash?

  30. mda ti-am zis ala e pt copii cu artificii posibil…poate tu ai pune si niste inele de aur. Nu imi plac chestiile strigatoare…asa ca prefer mac pro.Am depasit varsta

  31. lasa-l…acuma mi-am dat seama ca acest user e copil (sau adult, dar este mai grav daca este asa) ce se joaca la calculatoare cu neoane si leduri prin el

  32. draga ma bucur ca in sfarsit realizezi si tu ca nu tre sa fi bogat ca sa poti achizitiona un aifon. nu mai scrie “din pacate pentru iPhone” ca aifone nu sufera ca samsung scoate o bomba de telefon pe piata care o retrage chiar inainte de anul nou cand chiar puteam sa il folosim si pe post de pocnitoare. astazi papam ratza pe varza draga.

  33. corect ! si pana la urma cine isi permite, il ia cu banii jos si nu sta la mila contractelor, sau sa se lege cu cine stie ce la cap

  34. Srb sa te comporti ca atare cu VioricA, de cateva zile se tine dupa mine la greu. ii cumpar zilic de mancare ca sa poata gandi limpede ca pe foame o da in extreme.

  35. Cica nu imi permit un Mac pro? Vai de capul tau dar disperat mai esti.

    Faptul ca este asamblat de un “un brand anume” nu inseamna absolut nimic.
    Corcitura? nu are nici un sens aceasta catalogare. Disperare pura. Cineva asambleaza un PC cu componente de cea mai inalta calitate dar cica este o corcitura pentru ca nu a fost implicata mama preturilor supraevaluate.

    Si ce are GTX 1080? Care-i problema? este prea rapida placa, prea eficienta nuuu?
    Dupa ce iti dau peste nas in fiecare comentariu pt. ca nu au habar despre ce vb. da poti sa mergi unde vrei. Nu ai nici un argument in fata mea.

  36. Aha deci avand in vedere ca nu ai nici un argument mizezi pe tema “copii” pentru ca este PC si pentru ca omul a folosit un GTX 1080 care este placa nr. ca performanta in acest moment. Este o incercare penibila trebuie sa recunosc.

  37. O seara buna, nu iti mai citesc comentariile…din respectul pe care il am fata de oamenii saraci, macar te anunt acest lucru.

  38. O seara buna, nu iti mai citesc comentariile…din respectul pe care il am fata de oamenii saraci, macar te anunt acest lucru !

  39. citat din Viorel Predatorul 2016: “S-ar putea sa il ignor pe Srb si ma tin de tine, si chiar mi-ar place asta!” si eu…baiat finutz i-am dat accept.

  40. Iar ne intoarcem la problema initiala, nu esti foarte destept. Asta este o problema pt. ca face discutia mult mai dificila cand tu nu esti in stare sa o urmaresti. Este prea multa varza in capul tau si nu are rost sa imi pierd timpul sa o aranjez, am pierdut destul timp cu trolul de srb care este si el vai de capul lui.

  41. Deci gata trolul a capitulat definitiv.
    Adevarul este ca nici nu mai stii ce prostii sa scrii, inteligenta clar nu te ajuta pentru ca in acest caz taceai din prima si nu te afudani in gunoi.

  42. O seara buna, nu iti mai citesc comentariile…din respectul pe care il am fata de oamenii saraci, macar te anunt acest lucru.!

  43. auz…tu foarte desteptu vietii cine ti-a dat statutul asta? spune daca ai demnitate si oo intre piciore ca nu tzi-ai luat smartphon-ul la abonament sau in rate??? nu trebuie sa iti fie rusine, toti saracii astia care au aifon numai in rate il cumpara. hai spune, varsa gusha.

  44. sigur are,dar am impresia ca inca are un S6 luat la SH cu credit facut la banca. Imi zicea ca vrea ceva sa se incadreze in maxim 450 lei…a gasit un S6 sh cu ecranul putin crapat

  45. Da atunci de mai raspunzi inutil? Nu mai stii cum sa o scoti dupa ce te-ai infundat de tot.
    Cica copil, pune atunci o Nvidia Quadro care este mult ma scumpa desi face acelasi lucru ca si GTX-ul si gata este un PC in mare cu componente profesionale de cea mai buna calitate. Oricum o dai infunda rau de tot cosul de gunoi. Trebuie sa fii chiar orb sa nu vezi asta.

  46. A fost doar o observatie logica in ceea ce te priveste.

    Scoti o afirmatie care se potriveste foarte bine in contextul in care a fost facuta si din lipsa totala de argument incerci sa o sucesti si sa o folosesti impotriva mea. Este atitudinea unei minti slabe in special in contextul in care incerci sa iti tot dai cu parerea despre starea mea financiara fara absolut nici un fel de dovada.

    Tu impreuna cu plutonierul srb nu faceti altceva decat sa va prezentati capacitatile intelectuale limitate.

  47. Bina ma saracie nu ai tot spus ca nu mai raspunzi? Suferi de azheimer, schizofrenie? Ca ceva probleme sa pare ca oricum ai.

  48. Domnul foarte destept nu poti sa imi raspunzi la intrebare ca te-am prins cu mata’n sac? Eu am argumente insa tu scrii vrajeli gen viorica, tovarasa mea, si te dai rotund. Am spus eu ca numai saracii astia care au aifon isi iau telefoane la abonament, voi astia cu android scot banu pã masa sa moara dusmanu si isi cumpara smartphonul.
    Se vede de la o posta ca aveti teorii hateriste in voi si ca niste pupincuristi va mai si sustineti unul pe altul.
    Ce imi place sa ma distrez cu voi la desert ?

  49. Exact tu ai spus ca numai saracii au aifon. Ai scos cateva cuvinte din context si incerci sa deviezi discutia spre chestii irelevante. Lucrul acesta il fac de obicei pesoanele slabe care nu au argumente. Nu am nici un motiv sa iti raspund la intrebari doar nu crezi ca am sa ma iau dupa prostiile tale.

    Nu ai si nu ai avut nici un argument, ai inceput cu ironii ieftine si ai incercat din rasputeri sa dai alte intelesuri unor afirmatii corect facute.

    Nu faci altceva decat sa imi confirmi ca am dreptate in ceea ce te priveste.