Und wenn das iPhone 8 keine Touch ID mehr haben wird?

Das iPhone 8 könnte über einen Iris-Scanner anstelle von Touch ID und den Fingerabdruckleser verfügen, womit das Unternehmen Apple eine radikale Änderung vornehmen könnte.

iPhone 8 wird im Herbst dieses Jahres auf den Markt kommen, aber wenn Apple beschließt, Touch ID zugunsten eines neuen biometrischen Authentifizierungssystems aufzugeben? Kürzlich tauchten Gerüchte auf, die darauf hindeuten, dass das iPhone 8 über einen integrierten Iris-Scanner verfügen wird, der es uns ermöglicht, die Daten auf unseren Geräten mit etwas anderem als einem Passcode zu schützen.

Die Integration eines Iris-Scanners im iPhone 8 mag zumindest seltsam erscheinen, bis wir ernsthaft darüber nachdenken, dass der Bildschirm fast die gesamte Frontplatte abdecken wird. Wir wissen bereits, dass Apple im iPhone 8 einen Bildschirm anbieten wird, dessen Abmessungen die Ränder der Frontplatte abdecken, und dass die Home-Taste aufgrund dieser von Apple vorbereiteten Änderung vollständig aus dem Gerät entfernt wird.

Ohne Home-Taste ist Apple gezwungen, den Fingerabdruckleser für Touch ID unter dem iPhone 8-Bildschirm oder in der Terminalhülle zu implementieren. Wenn man bedenkt, dass das iPhone 8 eine Hülle aus einem ganzen Stück Glas haben wird, ist es kaum zu glauben, dass ein Fingerabdruckleser darin integriert sein wird, es sei denn, Apple wird ihn in das Logo einfügen, was unwahrscheinlich ist.

Und wenn das iPhone 8 keine Touch ID mehr haben wird?

Für das iPhone 8 besteht die Möglichkeit, einen Fingerabdruckleser unter dem Bildschirm des Geräts zu integrieren, die Technologie selbst ist jedoch nicht einfach und verkompliziert den Produktionsprozess erheblich. In dieser Idee kann die Möglichkeit diskutiert werden, Touch ID in etwas umzuwandeln, das es uns ermöglicht, unsere Iris zu scannen, um die iPhone 8-Terminals zu sichern.

Für Apple wäre es einfacher, komplett auf den Fingerabdruckleser zu verzichten und stattdessen auf einen Iris-Scanner umzusteigen, und das würde die Produktion des iPhone 8 vereinfachen. Ein Iris-Scanner wäre in vielerlei Hinsicht auch viel sicherer als ein Fingerabdruckleser, würde aber auch mehr Zeit in Anspruch nehmen und weniger Platz in der iPhone 8-Hülle, sodass Platz für mögliche andere Komponenten bleibt.

Ich weiß nicht, wie dankbar eine solche Änderung wäre, und ich weiß nicht, wie viele Menschen einen Iris-Scanner anstelle eines iPhone 8-Fingerabdrucklesers zu schätzen wissen würden, aber es könnte kommen. Aus meiner Sicht könnte es eine Fehlentscheidung von Apple sein, den Fingerabdruckleser des iPhone 8 durch einen Iris-Scanner zu ersetzen, aber irgendwann werden Fingerabdruckleser sowieso verschwinden.

iphone-8-touch-id-iris-scanner

74 KOMMENTARII

  1. Mi se pare ca a spus la un moment dat intr-un articol ceva de genul:””Sper sa nu-i vina si companiei Apple o idee de genul acesta si sa puna senzorul pe spate”

  2. Nu am văzut articolul și comentariul respectiv. Oricum, nu știi la ce să te aștepți de la Apple: după reclama aia cu “This is a screen of common snse”…

  3. Ca să fiu sincer, nici mie nu îmi place ideea butonului pe spate, iar soluția din S8 este total aiurea. Măcar dacă l-ar fi pus pe linia mediană.
    Poate e chestie de obișnuință. Unii spun că este mai natural pentru arătător să atingi butonul pe spate.

  4. da multi nu stiu dar apple este singura companie ce au cel mai bine pus la punct accessibility (prin 3d touch, prin semnele chinezilor pana si in apple watch din day 1) ajuta si pe cei in scaune cu rotile, si pe cei ce vad slab

  5. Decat sa fie pus pe spate, si eu sunt de acord sa il scoata daca nu pot sa il puna sub display…sa nu gandeasca ca mizeria de samsung…stiti cum e, THE BEST OR NOTHING (pt cei cu IQ mic, adica ori ai touchid f bun integrat, ori mai bine fara)

  6. O mizerie amprenta pe spate plus bateria de 3000. Dar totusi eu zic ca tot va veni cu baterie de 3500,oare de ce? Pt ca viata tine cu mine si vrea sa il cumpar,deci nu ar face un asemenea compromis

  7. În primul rând nu te-am întrebat pe tine, dar dacă tot te-ai băgat în discuție aș vrea să-mi dovedești ce ai spus mai sus.

  8. hai frate….serios?? ce a facut samsung odata cu s6 edge? iti zic eu, au luat deisgn’ul iphone 6(in care sticla este rotunjita pe margini) si samsung au pus si display si ta daaaaa

  9. omule apple nu copiaza samsung decat la tehnologia oled….cam atat, ei aveau deja sticla rotunjita pe margini doar ca nu puteau sa puna si ecran lcd.Crede-ma deja apple cand intra cu oled wireless etc…macar din prima vor fi top notch si nu semi-tehnologii cum au fost in s5-s6

  10. Esti de pe alta planeta si o sa-ti zic de ce:
    1. Cand Apple a prezentat Iphone 6 cu sticla rotunjita, Samsung avea deja prezentat Samsung Note Edge + Samsung Note 4 care avea sticla rotunjita. ( ambele telefoane au fost prezentate inaintea celor de la Apple)
    2. Samsung a folosit sticla rotunjita si pe SAmsung S3

    Deci ciocul mic si joc de glezne mincinosule!

  11. apple a folosit sticla rotunjita pe primul ipod touch cand nu erai nascut…si in 2007 in primul smartphone dupa care,in mare, restul au copiat ADN’ul

  12. Idei preluate pana acum de Apple de la Samsung:
    – ecran curbat
    – display Amoled
    – eliminarea butonului home
    – scanner de iris
    – incarcarea wireless
    – incarcarea rapida

    Sunt sigur ca vor mai urma si altele.

  13. Da chiar eu sunt orb. Configurări, general, accesibilitate, VoiceOver si ai sa vezi ca orice iPhone vorbește tot ce e pe ecran.

  14. da din cauza mea este frig afara…recunosti ce putere am eu. Asa ca pupa mana daca vrei sa iesi pe afara sa fie soare

  15. Puteți activa TalkBack atunci când porniți pentru prima dată dispozitivul Android. De asemenea, puteți activa TalkBack oricând după ce ați început să folosiți dispozitivul.

    După ce activați TalkBack, feedbackul vocal începe imediat. În timpul navigării pe dispozitiv, funcția TalkBack descrie acțiunile și vă avertizează cu privire la notificări și alte informații.

    Nimic nou, alte functii?

  16. Omule nu are sens sa te contrazici cu mine. iPhone vorbește din 2010 când androidul nici nu visa. Abia de un an sau doi e mai competitiv la capitolul asta, da din punctul meu de vedere mult sub iPhone. Lăudați android pentru altceva, da nu pentru accesibilitate.

  17. pai asta zic, nu are rost sa vorbesti cu viorica predatorica.El si acum 5 ani lauda androidul…ca e open source etc etc…

  18. Ar fi mai bine dacă ar face tot ecranul un cititor de amprente și sa mai evolueze puțin cu 3D touch, a si un ecran ca cele de la samsung pentru ca se văd super bine si culorile foarte bune nu ca cele de la noi, sunt foarte dezamagita de apple!

  19. da sunt de acord cu touchid pe tot ecranul…ma enerveaza ca altcineva decat posesorul poate interactiona cu notificarile prin 3d touch

  20. Și de zaone la fel! Ma Banat din cauza ca lăsam comentarii cu superb! Pe srb de ce nu îl banezi? Sau nu toți suntem egali pe acest site?

  21. Alea nu sunt pentru orbi neapărat, ci pentru cei care au vederea slabă, sau nu pot accesa ecranul într-un moment (sunt la volan, lucrează, etc)

    Și Android are de foarte mult Talk Back

  22. In viitoare clona aniversara. Acolo vei vedea toate aceste idei copiate sau articolele unde prezinta Zaone toate astea te faci ca nu le vezi?
    Dc trebuie sa ma jignesti? Atat te duce capul?

  23. deci ai viata personala de sclavie ca este clar ca iti place sa vii pe aici…sau nu poti primi notificari pe telefon?

  24. Funny: de ce nu poti spune in 2017 “Cauta apple it”? De ce nu a reusit Apple sa dezvolte cel mai de succes motor de cautare pe web? Cel mai de succes sistem de operare, cel mai de success browser web, cel mai de succes cloud?
    Am cautat eu pe Google si nu am gasit nicaieri conceptul asta din 2014… Ai vreo poza sa imi arati si mie?

  25. Cu ce ma incanta in 2017 ca iOS avea in 2010? Bravo! iOS era cel mai tare in 2010, dar noi traim astazi, iar daca in 2025 Microsoft va avea cel mai tare sistem de Voice Over, vor avea lauda mea… Nu voi spune niciodata ca Android avea in 2017 un sistem de Talkback de nici nu visa Microsoft.
    Gruia, incearca sa revii in prezent… Tu ca si altii traiti in trecut. Si ungurii ca TamBourinul (Peter Kovacs) traiesc in trecut cu ideile Marii Ungarii. A fost candva ceva artificial, gata! Reveniti in prezent.

  26. De ce, tu l-ai folosit la volan?? Parca ai scris ca tu esti orb!! No pe bune, voi chiar nu mai gasiti scenarii prieteni dragi? :))) Nu as vrea sa stiu ca merg cu masina si ca de pe contrasens conduce gruia!

  27. Eu cred ca daca toate astea ar fi adevarate voi ati fi super incantati si nu ati recunoaste ca sunt furate de la Samsung 😉
    Pe mine ma deranjează ipocritii!

  28. cea mai smekera masina, cel mai smeker spital,cel mai smeker material, cel mai smeker aparat dentar, cel mai smeker vibrator, cel mai smeker inel, cel mai smeker dulap, cel mai smeker sertar, cel mai smeker cazan, cel mai smeker tampon etc…de ceeeeee de ce Apple nu va reolzva la toti lenesii care nu faceti nimic decat sa va plangeti ca nu aveti cel mai smeker x, y sau z de la Apple…daca vreti cel mai smeker creati voi PUTORILOR

  29. Dar tu de ce te plângi PUTOARE că Samsung face mizerii, ba că bateria din S8 e prea mică, ba că designul este prea vechi, ba că Android este plin de malware, de lag și toate bolile lumii? Dacă nu îți convine ce oferă Samsung sau Google, fă tu un smartphone mai bun PUTOARE :))

    PS:
    1. nu pot fi acuzat de limbaj nepotrivit, pentru că am dat o replică cu aceeași monedă.
    2. epitetele PUTOARE și IPOCRIT sunt interschimbabile în mesajul meu 🙂

  30. eu nu ma plang…doar constat PUTOARE ORDINARA =))))) ma copiezi acum si la idei de replici, INFECTIE URINARA ce esti mauaahshahahh
    Vezi ca iti dau beep ca sunt voinic

  31. Tinand cont ca orice idee luata de la Apple este considerata furata, in conditiile in care Apple NICIODATA nu a inventat ceva pt prima data.
    Da, cred ca sunt furate de la Samsung!