Android O – die Funktion, die es von iOS kopiert

Android O hat mindestens eine Funktion kopiert, die iOS schon seit Jahren hat, und Google wird das Update bald vorstellen.

Android O ist die zukünftige Version von Googles Betriebssystem, sie wird auf einer bald stattfindenden Konferenz vorgestellt. Angesichts der bevorstehenden Google I/O erscheinen heute Informationen zu einigen der neuen Funktionen, von denen eine in Android O direkt vom iOS-Betriebssystem von Apple kopiert wird.

Die Funktion, die Android O enthalten wird und die von iOS übernommen wird, hängt mit der Möglichkeit zusammen, Adressen direkt in einer Navigationsanwendung zu öffnen. iOS verfügt bereits seit Jahren über diese Funktion und Android O wird sie auch für Google-Benutzer anbieten. Wenn Sie also auf eine Adresse in einer Nachricht zugreifen, wird diese automatisch in Google Maps geöffnet, genau wie bei iOS.

Es ist nicht bekannt, ob diese Funktion von Android O auch mit anderen Drittanbieteranwendungen als Google Maps funktioniert, zumal in iOS nur die Apple Maps-Anwendung zum Öffnen verwendet wird. Es besteht die Möglichkeit, dass das Google-Unternehmen in Android O genauso vorgeht und diese Adressen standardmäßig direkt in Google Maps öffnet, anstatt in anderen Anwendungen.

Android O – die Funktion, die es von iOS kopiert

Android O wird von der Firma Google zu einem Zeitpunkt auf den Markt gebracht, zu dem Android 7.0 eine Akzeptanzrate von nur 2 % erreicht hat, die niedrigste im Vergleich zu seiner Bedeutung. Das Problem liegt darin, dass Hersteller von Android-Endgeräten kaum Updates für das Betriebssystem anbieten und Android O dieses Problem nicht lösen wird bzw. es hierzu keine Informationen gibt.

Android O soll ein großes Update des Google-Konzerns sein, aber wenn es keine Lösung für das Problem der Updates bringt, ist alles umsonst. Android O sollte ein Update-System wie das von iOS enthalten, was jedoch angesichts verschiedener Konfigurationen von Android-Endgeräten schwierig zu erreichen ist.

Android O wird auf der Google I/O vorgestellt und anschließend wird die erste Beta-Version für die neue Version des Betriebssystems veröffentlicht. Dann erfahren wir die restlichen wichtigen Neuigkeiten, die Android O enthalten wird, wahrscheinlich auch das, was Google sonst noch von iOS kopiert hat.

Android oder iOS-Funktionen

35 KOMMENTARII

  1. Mda, o tehnologie magică fără de care nu aș fi putut trăi… Cred că este vorba despre adaptarea la condițiile pieței, și nu de copiere.

  2. E normal ca rata de adopție a sistemului Android 7 să fie mică, pentru că nu poți instala o versiune de SO dacă nu este disponibilă pentru terminalul tău.
    Ar fi interesant să vedem care este rata de adopție pentru terminalele pentru care Android 7 este disponibil. La Android, faci update-ul imediat cum e disponibil, nu stai cu săptămânile (ca la iOS) să vezi de la alții dacă este un update reușit sau dacă îți iei țeapă cu update-ul 🙂

  3. Si control central ar trebui sa il puna ca in iOS cu accesul lui din partea de jos..sunt multe lucruri ce ar putea sa le mai faca…android este sistemul unde ti le arunca sa te descurci tu cu ele

  4. este vorba ca in iOS cei de la apple l-au gandit cum sa il accesezi mai usor din moment ce nu mai exista smartphone de 3.5″ sa iti fie f usor sa accesezi partea de sus…control centre este un loc unde sa ai acces la shorcuturi…dar in android daca ai telefon de 5.7″ e f greu sa il folosesti doar cu o mana…asa daca il fac ca in iOS va fi la fel de usor..testeaza si o sa vezi. The little things…it’s not about being the first

  5. “android este sistemul unde ti le arunca sa te descurci tu cu ele”. Chestia asta caracterizeaza foarte bine androidul, mai ales in versiunile mai vechi, dar nu trebuie sa uiti ca este open source si poate fi customizat de catre producatori si useri exact cum vrei. Acel control center il poti gasi pe android atat in partea de sus cat si in cea de jos. Poti sa iti pui in dock cate iconite vrei sau chiar sa iti faci dock cu scroll. Poti sa iti faci iconitele de ce dimensiune vrei, numar de coloane, linii, margini. Si sa nu uitam ca la android, spre deosebire de ios, iconitele nu sunt aranjate automat pe pagina incepand cu stanga sus. Le poti pune unde vrei pe pagina.
    Dar plecand de la citat, trebuie cumva sa stii sa le faci daca nu le face producatorul pentru tine

  6. instalarea, customizarea si modificarea launcher-ului nu necesita root. Alocarea de acces root unui launcher e doar pentru accesul la servicii cu permisiuni, de exemplu crearea unui widget ce face link catre fisisre ./* (root), sau crearea unui shortcut catre o actiune tasker complexa, un slide up pe desktop ce poate deschide o activitate a unei aplicatii, exemplu activarea serverului FTP, din ES File Explorer, ce are setat ca folder home: ./*, etc…

  7. Eu nu am vazut softuri care sa faca asa ceva (vorbesc de apps third party cu sau fara root). Toate telefoanele pe care le-am vazut cu control center-ul in partea de jos erau asa de la producator. In general chinezarii. Mi se pare ca si allview are tot jos

  8. Greșești…In android poți seta un buton virtual să îți tragă bara de sus…Și ai rezolvat problema.Dar e mai ușor să aruncăm cu pietre.

  9. Nova launcher, versiunea platita, face chestia asta doar dacă faci un slide cu degetul oriunde pe ecran de sus în jos. Sau orice alt gesture vrei tu sa setezi

  10. sper ca nu sunt prea insistent, deci eu daca imi iau un S8 cand apare, pot printr-o aplicatie din google play, sau din setarile nougat,fara sa fac ceva special,cum este jailbreak la ios (ceea ce nu fac si nu am sa fac ever)sa pun control center sa fie invers? de jos in sus?

  11. Control center-ul “original” al producătorului telefonului nu il vei putea muta de sus in partea de jos. Sigur ti-ar trebui root, dar cred ca nici cu root nu exista un soft care sa faca asa ceva. Si nici nu stiu de producători care sa te lase sa optezi sa il pui tu unde vrei. Samsung sigur nu are asa ceva. Sper ca asta ai întrebat.

  12. Am Nova Launcher versiunea platita si confirm ca poti face slide oriunde pe ecran ca sa tragi meniul de sus. In conditile astea, nu ai nevoie sa ajungi cu degetul la partea de sus a ecranului ca sa accesezi portiunea cu notificari. Asta este frumusetea Androidului!
    Astfel, carcoteala lui @srb_srb:disqus nu isi are sens.
    Nu stiu daca exista pe iPhone asa ceva…