Raed Arafat: Rumänien kauft Millionen von Schnelltests für das Coronavirus

Raed Arafat Millionen Schnelltests Coronavirus

Raed Arafat a facut un anunt foarte important cu privire la pandemia de Coronavirus din Romania, seful DSU spunand ca autoritatile vor cumpara nu mai putin de 3 milioane de teste rapide care vor fi folosite pentru o testare cat mai larga a populatiei atunci cand vine in spitale cu simptomele infectarii.

Raed Arafat spune ca si testarea in masa a populatiei, pe care a facut-o Slovacia, este ceva care trebuie analizat cu atentie, si asta pentru ca acolo masura pare sa fi dat rezultate, si nu este exclus ca inclusiv in Romania sa vedem ca ar putea fi vorba despre o situatie similara, daca ar fi aplicata.

“Este un model de analizat (Slovacia, n.n.), este un model – poate – de învățat de la el, nu știu aplicabilitatea la noi ca număr de populație, ca diferențe între noi și ei, dar cert este un model pe care colegii noștri epidemiologi trebuie să îl analizeze și să spună punctul lor de vedere. Normal că un astfel de lucru trebuie să fie luat și trebuie să fie luate toate datele lor, analizate și sunt convins că pot să ni le dea.

Eu sper că în scurt timp o să știm de unde se vor lua, există mai mulți furnizori cu care se va discuta, Poate că se vor lua de la mai mulți furnizori dacă nu există cantitatea necesară numai la unul.”