Warnung von FAN Courier für Millionen Rumänen herausgegeben

FAN Courier-Betrugswarnung

FAN Courier a emis astazi o noua alerta de securitate pentru clientii din toata Romania, iar asta dupa ce Bitdefender a descoperit faptul ca sunt din nou trimise email-uri frauduloase in numele companiei de curierat, si multi romani nu stiu acest lucru.

FAN Courier a emis alerta de mai jos pentru toata lumea din Romania, si trebuie sa fiti foarte atenti la email-urile pe care le primiti, iar asta pentru ca e foarte posibil sa fiti pacaliti sa renuntati la datele voastre personale, sau chiar la bani.

“Analiștii în securitate informatică de la Bitdefender au semnalat apariția unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor firme de curierat.
Recomandările specialistilor de la Bitdefender sunt:
Folosiți direct pagina de internet a companiei de curierat pentru a urmări livrările și evitați să fiți direcționat către aceasta dinspre un e-mail sau mesaj cu origine incertă.
Validați telefonic direct cu compania eventuale taxe suplimentare de livrare care vi se solicită prin e-mail.
Überprüfen Sie sorgfältig den Absender der E-Mail und dessen Adresse, bevor Sie auf Links zugreifen oder angehängte Dokumente herunterladen.
Vermeiden Sie den Zugriff auf ausführbare Dateien oder Links, die mit verdächtigen E-Mails von Absendern einhergehen, von denen Sie nicht erwarten, dass Sie etwas hören.
Nutzen Sie eine leistungsstarke Sicherheitslösung, die Cyber-Bedrohungen erkennen und deren Installation auf Geräten verhindern kann.
Benutzen Sie den Arbeitscomputer nur für berufliche Zwecke und greifen Sie von ihm aus nicht auf Anwendungen oder Programme von persönlichem Interesse zu.“