X

Tutorial: Untethered jailbreak for iPhone, iPad and iPod Touch using PwnageTool 4.3 (Mac)

Dev Team tocmai a lansat cea mai recenta versiune a PwnageTool 4.3 care ne permite sa facem un custom ipsw pentru iOS 4.3.1 Folosind acest custom ipsw vom putea face untethered jailbreak pe iOS 4.3.1 dar vom putea face si update fara a actualiza baseband-ul terminalelor noastre. Aceasta noua versiune a PwnageTool are implementat bootrom exploit-ul din limera1n plus untethered exploit-ul lui i0n1c insa nu functioneaza si pentru iPad 2. Unfortunately, even ultrasn0w doesn't work with iOS 4.3.1 for now, so don't update if you need an unlock.

PwnageTool only works on Mac OS X and is compatible with the following devices:

  • iPhone3GS
  • iPhone4 (GSM)
  • iPod touch 3G
  • iPod touch 4G
  • iPad1
  • AppleTV 2G (PwnageTool only for now)

Aceasta noua versiune a PwnageTool NU face unlock pentru baseband-urile 05.14.x, 05.15.x, 02.10.x sau 03.10.x asa ca nu incercati. Nu veti rezolva nici problemele cu baseband-ul 06.15.00 folosind aceasta versiune a PwnageTool si nici nu veti face downgrade de baseband utilizand-o.

It doesn't matter what bootrom or baseband your devices have, you will be able to use the custom ipsw made with PwnageTool 4.3.

Step 1

Download iOS 4.3.1 for your terminal from here.

It's best to download the firmware with Firefox because other download managers will unzip it, but if you've extracted using anything other than Firefox and the firmware has the zip extension instead of ipsw, then just change the extension from zip to ipsw.

PwnageTool 4.3 can be downloaded from: [download id=”125″]

Step 2

Mount the image with PwnageTool, connect the phone to Mac OSX and open the application.

You will receive a warning message, press OK to continue.

Step 3

Select expert mode from the menu bar.

Step 4

Select the iPhone version for which you are doing the ipsw.

Step 5

Apasati continue si veti fi rugati sa cautati in calculator locatia unde ati downloadat firmware-ul Apple. Apasati butonul browse si mergeti in directorul cu pricina. Exista posiblitatea ca firmware-ul sa fie gasit automat daca copiati aplicatia in folderul in care ati downloadat firmware-ul.

Choose the firmware, then press continue.

Step 6


Veti ajunge in fata unui meniu cu 4 optiuni care va dau posibilitatea sa customizati firmware-ul . Optiunea General va poarta prin toate optiunile secundare ale PwnageTool deci alegeti General si apasati butonul albastru pentru a continua.

Acum veti avea in fata meniul care va permite sa selectati intre a activa telefonul automat prin acest custom ipsw fie pentru a permite telefonului sa faca update de baseband. Daca NU aveti cartela operatorului de telefonie pentru a face activarea atunci lasati bifata optiunea “Activate the phone”. Pe langa asta exista pentru utilizatorii de iPhone 3G o serie de optiuni precum: activarea multitasking-ului; activarea wallpaper-ului din homescreen si a procentajului pentru indicarea nivelului bateriei.

Optiunea packages settings va da posibilitatea de a selecta fisiere .deb pentru a fi instalate automat in procesul de restore. Dati click pe tab-ul Download packages, dati dublu click pe aplicatiile dorite pentru a le downloada, apoi selectati ce ati downloadat si apasati butonul albastru pentru a continua.

You will be brought to a window where only the selected applications will appear, press the blue button to continue.

You will now reach the menu for installing packages, leave Cydia checked and press the blue button to continue.

Optiunea Custom Logos Settings va da posibilitatea de a schimba boot logo-urile. Apasati browse pentru a alege imaginile din calculatorul vostra insa nu trebuie sa fie mai mari de 320×480 si sa fie fisiere .png.

Press the blue button to continue.

Step 7

Veti ajunge in pagina initiala de optuni. Pentru a incepe procesul apasati butonul build apoi butonul albastru pentru a continua.

Step 8

Vi se va cere sa alegeti locatia unde va fi salvat custom ipsw-ul, alageti-o ,apasati si apasati save pentru a incepe procesul. Procesul poate dura pana la 10 minute sau mai mult, depinde de calculatorul dumneavoastra.

You will be asked to enter your username and system password, which you must specify to continue the process.

Veti primi un mesaj de avertizare in care veti fi intrebati daca iPhone-ul a mai fost jailbreak-uit vreodata. Cel mai bine e sa apasati No daca nu stiti sau nu sunteti siguri de raspuns.

Step 9

After PwnageTool finishes creating the custom ipsw, it will ask you to turn off the phone. ATTENTION this step is necessary! Trebuie sa aveti telefonul conectat la calculator pentru a continua procesul. Nu incercati sa introduceti terminalul in DFU Mode de pe VMWare pentru ca nu va functiona.

Step 10

Daca introduceti telefonul in DFU Mode faceti-o DOAR urmand instructiunile dinPwnageTool, in rest folositi Recovery Mode pentru restore.

If the process fails, you will be greeted with a message similar to the one below, what you need to do now is to press Yes, remove the USB cable from the phone, close it, open it again, connect it again to USB and get ready to redo the process.

If you manage to enter the phone in DFU Mode, a message like this will appear:

If you have iTunes open, the following message will appear. If you haven't opened iTunes yet, you can do so.

Step 11

Simultaneously press Alt/Option to select the created custom ipsw and to start the restore process.

If you followed the steps carefully then you should now have a jailbroken and decoded iOS 4.3.1 phone.

This post was last modified on Apr. 10, 2011, 9:42 AM 09:42

Disqus Comments Loading...