El gobierno de EE. UU. adora las Mac

El gráfico anterior representa el aumento en las ventas comerciales de Apple debido a una compra sustancial de Mac por parte de una agencia gubernamental de EE. UU. En un videoclip reciente realizado por el presidente estadounidense Barrack Obama, noté que usó una Mac para presentar un nuevo sitio web con compañías de seguros médicos, por lo que parece que la administración estadounidense prefiere Apple y Mac OSX a Microsoft y Windows. Para ser honesto, es comprensible que las agencias gubernamentales prefieran la estabilidad y el profesionalismo de un sistema Mac frente a la inestabilidad de un sistema Windows, y las recientes adquisiciones son una clara señal de que Microsoft se ha caído de los barrotes del gobierno estadounidense.

Pero no sólo el gobierno americano ha comprado cantidades masivas de Mac, parece que Apple también está registrando buenas ventas en Europa gracias a la popularidad del iPhone. Los analistas dicen que se trata de un efecto halo, es decir, los propietarios de un iPhone tuvieron la oportunidad de probar iOS y ahora prefieren un sistema Mac OSX antes que Windows, aunque esto implica un cambio total en la forma de trabajar con el ordenador. Otra razón sería el hecho de que en Europa muchos operadores de telefonía móvil (incluido Orange Rumania) venden Mac con suscripciones, lo que supone un coste inicial mucho menor y un pago escalonado durante un período de tiempo más largo.

"El factor clave" de las ventas de Mac en el mercado europeo, escribe Wolf, "parece ser el iPhone. El iPhone tiene una participación mayor en el mercado europeo de teléfonos inteligentes que en Estados Unidos porque se distribuye a través de múltiples operadores en la mayoría de los países de esta región. Además, el efecto halo que emana del iPhone es sin duda más fuerte que el efecto halo del iPod".

Apple sigue creciendo, registrando ventas y, por mi parte, sólo espero que "no se le suba a la cabeza" y se convierta en una especie de Microsoft.

13 COMENTARIOII

  1. Miscarea poate fi si din motive de scuritate…cat despre trecerea iphone-mac… Si eu daca as putea sa cumpar un mac, as face-o fiindca mam convins de ios… Zaone, pe zi ce trece scrii mai bine si profesionist. Am observat ca ai bagat tema pt telefon, e foarte tare, singura obiectie ar fi ca nu se vede intreg titlul pe pagina principala

  2. E adevarat, guvernul american a cumparat si, probabil, va cumpara mac-uri. Dar, din pacate, cu windows sau linux instalate ca sistem de operare. Mac-ul a castigat o felie de piata majora in momentul cand Jobs a decis sa atace piata sistemului de operare windows. Daca vreti sa faceti o simpla socoteala, windows 7 s-a vandut in 6 luni in cateva zeci de milioane de exemplare – cam cate mac-uri s-au vandut in ultimii ani. Puteti merge la Orange store-ul din Victoriei sa vedeti imac-urile de prezentare care au instalat windows 7.

    Apple are, inca, avantajul de a face cutii frumoasa si fiabile. Ca performanta, la orice capitol (grafica – adobe family, 3d etc) windows-ul il cam umileste. Comparatia se poate face usor, instaland nativ pe acelasi mac/imac sistemele windows 7 si leopard si facand aceleasi operatii/filtre/transformari/randari cu aceleasi fisiere. Asta e motivul pentru care eu am renuntat la macos pe care-l folosesc aproape exclusiv din '95.

  3. scriu si eu tot aici cu riscul de a fi offtopic: e frumoasa tema si chiar ok pentru mobile version, dar pentru safari!!

    in opera nu mai este la fel, pagina nu mai este asa frumos calibrata pe ecran.

    dar, tag-urile se vad mult mai proeminent.

    felicitaciones

  4. @Adrian esti prima persoana care spune asa ceva.
    Singura performanta care o vedeam pe windows era freeze si BSOD 🙂
    Cand ai facut aceste teste esti sigur ca OS X nu avea n procese ce rulau in background iar windows-ul era un fresh install?

  5. @Jder, @daniel: Multumesc. Stiu ca nu se vede intreg titlul dar nu am ce sa ii fac, oricum nu prea conteaza titlul site-ului pentru vizitatori ci continutul articolelor. Titlul site-ului e pus asa pentru motoarele de indexare web.

    @mctano: Imi pare rau dar Opera e o alta natie de aplicatie care pe mine personal ma enerveaza. Ea reda continutul compresat si de aceea apare totul aiurea, imi pare rau dar cu Opera chiar nu am ce face pentru ca problema vine de la modul in care compreseaza continutul.

    In rest, Mac-urile sunt pentru profesionisti in general, pentru cei care lucreaza in grafica/etc.

  6. Cashix4,

    Sunt foarte sigur de afirmatiile mele. Lucrez in grafica de 15 ani. Am fost dtp la cateva agentii mari. Acum am migrat in domeniul it si supervizez o retea mixta mac/pc/linux destul de mare. Prin urmare, vorbesc in cunostinta de cauza.

    Profesionisti sunt pe ambele platforme. As putea spune ca, din contra, pe windows/linux, datorita softurilor mai multe, mai specializate si mai bine puse la punct, cei care folosesc windows/linux sunt mai multi.

    Macul iti ofera aproape in exclusivitate solutii integrate de entertainment. Ca si deviceurile/gadgeturile made by apple. Daca faci un research pe net o sa vezi ca macul ofera cel mai mic nivel de securitate. Mai mic si decat windows 7. Este foarte usor sa "citesti" unele informatii sensibile bazandu-te pe lacunele de securitate ale darwin/bsd-ului copiat si pe credulitatea utilizatorilor de apple, care, statistic vorbind, in proportie de 70% nu folosesc sau nu inteleg resursele sistemului.

    Din acest motiv am recomandat si mi s-a aprobat migrarea in totalitate catre windows/linux.

  7. Adrian: daca te referi la adobe sunt de acord cu tine,softurile de windows sunt scrise mai bine,daca nu ma insel adobe a trecut la cocoa abia la CS5.
    Cel mai bun sistem de operare e cel care ti se potriveste cel mai bine.
    Legat de securitate conteaza mult si prostia utilizatorului.
    Cu putin creier si un firewall,eventual si un soft gen "little snitch" pentru outbound traffic esti in siguranta.
    Sa nu uitam ca nu exista virusi pe OS X,in rest troieni,phishing,plug-inuri si altele,tin de utilizator.
    Eu din contra,am vazut pe windows exista foarte multe soft-uri si proaste.
    Pentru grafica poti folosi Pixelmator,este foarte ok la un pret decent.
    Daca lumea foloseste soft-uri piratate si are pretentii sa aiba si performanta si securitate,e mai greu 🙂