Sony descubrirá las IP de todos los que visitaron el sitio web de geohot o sus vídeos de YouTube

¿Crees que las búsquedas caseras y la clonación de discos duros de geohot calmarán la "sed de venganza" de los de Sony? En caso afirmativo, entonces está equivocado porque la empresa acaba de recibir uncablel en un tribunal de EE. UU. para solicitar datos sobre los usuarios que accedieron a la web de geohot y a vídeos de YouTube relacionados con la solución jailbreak de PlayStation 3. Sony solicitará a la empresa de hosting de geohot datos de todas las personas que han accedido a www.geohot.com y más información sobre todos aquellos quién descargó la solución jailbreak. Sony solicitará información a YouTube y Google sobre todas las personas que vieron los vídeos con la solución jailbreak de PlayStation 3, sobre los que dejaron comentarios sobre esos vídeos y sobre los que accedieron al blog de geohot en blogspot.com. Finalmente, Sony podrá solicitar a Twitter los datos personales de geohot y probablemente de todos aquellos que retuitearon sus tweets sobre la solución jailbreak para PS 3.

Un magistrado federal otorga a Sony el derecho de adquirir las direcciones IP de Internet de cualquier persona que haya visitado el sitio web del hacker de PlayStation 3, George Hotz, desde enero de 2009 hasta la actualidad.

La decisión del jueves del magistrado Joseph Spero de permitir a Sony citar al proveedor web de Hotz (.pdf) plantea una serie de preocupaciones sobre la privacidad web.

Sony afirma que necesita esta información para demostrar que geohot distribuyó la solución de jailbreak y que en este caso la competencia para resolver el caso recae en el tribunal de San Francisco, donde se encuentra la sede de Sony. Básicamente, Sony ahora descubrirá cuántas personas han visto esos videos, cuántas personas han accedido al sitio web de geohot y, por supuesto, tendrá las IP de todas las personas que pueda identificar. Personalmente me parece la medida más miserable jamás tomada por cualquier empresa y seguramente muchos serán reacios a desarrollar cualquier solución de modding/jailbreak para PlayStation.

Y sí, si accediste al blog de geohot o viste el videoclip con la solución jailbreak para PlayStation 3, estarás en los logs que reciba Sony.

29 COMENTARIOII

  1. dar stiti ca ei nu fac asta sa piarda clienti:)) daca unu isi cumpara jocuri si da taxe sa fie tot original..si pe urma vine “altu” ajutat de george al nostru si nu cumpara nimic si nu plateste nimic…e clar ca nu ii convine celui legal! so, ei fac toate astea pentru a multumii clientii fideli Sony Playstation. Ganditi-va ca trebuie sa aiba un scop toata sharada asta

  2. mi se pare ca se incalca grav drepturile omului cu legatura la viata personala…….poate ca sunt uni oameni care citesc de plictiseala …..eu cred ca se va sesiza cineva de mai sus si le fa frige o amenda celor de la sony de o sa uite ei de jailbreak pt toata viata……..au mai incercat si altii sa faca pe desteptii si au luato ….nu zic unde ca se intelege..bafta multa

  3. Comunicatele astea de presa vor sa sperie posesorii de ps3, dar cei care au accesat site-ul din pura curiozitate?!?… In fine..
    Daca GeoHot a publicat jb pe net, nu a facut decat sa demonstreze vulnerabilitatea sistemului, nu am cunostinte sa fi publicat si jocuri piratate!!!
    Eu daca am descarcat jb-ul, pt ca l-am gasit gratis pe net nu stiu ce imi vor face?!
    Clonarea HDD-urilor, aflarea IP-urilor, sunt mici batalii castigate de Sony, dar in istoria lor, japonezi, au mai avut mici victorii contra americanilor, sfarsinduse fatal dupa ( vezi confruntarea Pearl Harbor-Hiroshima :)) )..
    Concluzia mea ar fi asta: daca un fabricant de cutite produce un cutit de bucatarie iar vanzatorul ii gaseste si alta “intrebuintare”, atunci vanzatorul e criminal??
    PS Sony ar trebui sa fie multumita, ca dupa publicarea exploitului pe net, a vandut o gramada de console

  4. http://geohot.com/

    accesat…

    odata cu trecerea la facultate ma gandeam sa iau un PS3 pt fun …. acum nici nu vreau sa mai stiu de ei…ca vrea sa il distruga pe geohot inteleg treaba, dar sa obtina ip-urile, de parca ai fi tu ala rau ca ai vazut un film… deja mi se pare deplasat. Imi doresc sa le ia foc sediu :))

  5. BS-UL ĂSTA E PENTRU PURTĂTORII DE FUSTIŢE.
    ŞI ORICUM E VALID DOAR PENTRU US OF A … SO WHO CARES …
    SONY SUGE, AM SPUS-O ŞI-O REPET.
    AA … ŞI AM JB PE PS3.
    SĂ SE ŞTIE.
    😉

  6. Oricum Microsoft nu a reactionat asa la modarea XBox360, sunt mai interesati in vinderea consolelor si nu a jocurilor. Ar trebui sa se preocupe prod de jocuri si nu prod consolelor.
    Nu zic ca nu trebuie respectata munca lor, dar sa ajungi sa cauti posesori de PS3 cu jb… E de cascadorii rasului. Si dupa ce o sa-i gaseasca ce o sa le faca, o sa dea in judecata 20% din planeta (ps2-isti, psp-isti, ps3-isti etc) sau o sa le confiste consolele?!?

  7. Dar televizoarele SONY cu panel AU Optronics !!, ei de ce nu spun ca au paneluri universale de proasta calitate made in china iar acelasi panel este folosit si de Samsung si LG …hotu striga hotii … cumparam etichete de firma ca panelul este fabricat de o firma 100% china ,,,deci unde este tehnologia SONY cu mega contrast de milioane mega tra-la-la …………BRAVIA
    Live Colour
    MotionFlow 100Hz
    Advanced Contrast Enhancer (ACE)
    True Cinema de 24p

  8. H@H@H@H@ ce idiotenie =))))))) cum plm si daca am intrat pe geohot.com ce pm, n`am voie sa intru pe site-uri sau care e faza? =)))

  9. Nu înțeleg de ce atâta zarvă, Sony dorește doar să demonstreze că geohot a distribuit soluția de JB care permite pirateria și abuzarea jocurilor multiplayer, nu dorește sancționarea celor către care a fost distribuită soluția de JB. Sony are nevoie de o listă cu multe adresa de IP pentru a demonstra întinderea prejudiciului produs de “Geo Hoț”.

    Trebuie înțeles că Sony este nevoită să-și protejeze afacerea împotriva pirateriei, care pe lângă profitul pierdut îi mai și alungă pe dezvoltatori, precum și împotriva stricării jocurilor multiplayer prin cheaturi și alte șmecherii necinstite față de ceilalți jucători onești (ceea ce este de asemenea facilitat de JB), ceea ce îi alungă pe clienții doritori de joacă multiplayer.

    Geohot este ca spărgătorul de încuietori de la ușile altora care apoi publică lista cu adresele ușilor sparte și declară că n-a făcut nimic rău, că el doar a spart ușile, nu a și intrat și n-a furat nimic, doar a demonstrat că încuietorile sunt slabe. Dacă ați fi fost voi cei cu ușa spartă și adresa casei publicată pe net, la dispoziția hoților de locuințe, v-ar conveni? Nu ați lua măsuri împotriva spărgătorului, n-ați căuta să aflați cine sunt cei care s-au informat la spărgător cum să vă calce casa?

  10. O sa pun eu un filmulet cu un super tv Sony pe care am dat o groaza de bani si la 6 luni de la cumparare afiseaza o dunga verde de 10 cm pe tot display-ul.Si o sa va mai dau si foaia de service de la un super laptop Vaio la care a cazut tot display-ul si mi l-au schimbat.Concluzie:am vandut vaio, urmeaza ps3 nemodat, ps2 nemodat,psp nemodat, psp go white nemodat, camera video sony full hd profesionala si celebrul Bravia dupa ce-l duc la garantie.Am MacBook, 2 iPhone4 , un iPhone 1G din martie 2007 la care nu i-a cazut displayul si merge perfect.Deci sper ca Apple sa faca in scurt timp si TV ca sa fiu fericit. Personal l-am incurajat pe Gehot pentru ceea ce face adica pune oamenii marilor companii la munca nu doar la cersit.Cand gresesti recunosti.Respect Bill Gates din parte mea- un Windows hater-Apple fan.

  11. @tigris comparatia nu e buna, el (george hotz) a cumparat o consola ps3 cu 400$, si a modificat-o dupa bunul plac. Daca mergi la IKEA, dupa ce cumperi o mobila de bucatarie, o s-o asezi dupa cum iti spun ei?!

  12. @Toma Cristian: Comparația cu IKEA nu e bună, pentru că acolo cumperi piese cu care faci ce vrei (în mod normal le asamblezi după planurile IKEA, pe IKEA însă nu o deranjează dacă faci altceva cu ele, pentru că au obținut profitul când ți-au luat banii pe piesele de mobilier), în timp ce la PS3 plătești:
    1. dreptul de proprietate asupra părții hardware a consolei, cu care, în calitate de proprietar, faci ce vrei – o pictezi, îi pui abțibilduri, o pui pe foc; și:
    2. o licență neexclusivă și limitată de a UTILIZA software-ul de pe consolă (care rămâne în proprietatea exclusivă a Sony) în modurile indicate de Sony la cumpărare și pe care le-ai acceptat atunci.

    Iar geohot nu a modificat partea hardware, pe care o avea în proprietate, ci partea software, care era în proprietatea altuia (Sony), încălcând licența ce i-a fost acordată și îndemnând și pe alții s-o facă.

    Este ca și cum ai cumpăra un apartament într-un bloc și ai considera că, având pe această cale acces la bloc, poți face ce vrei pe scara blocului, inclusiv să spargi încuietorile de la ușile vecinilor. Crezi că Asociația / administratorul nu trebuie să ia măsuri împotriva unui astfel de individ turbulent, doar pentru că omul a dat câteva zeci de mii de dolari când și-a luat apartamentul?

    Sony nu face profit doar la vânzarea consolei, ci și la vânzarea jocurilor pentru ea, iar acțiunile lui geohot permit să fie lipsită de acest profit datorită pirateriei, a plecării dezvoltatorilor care nu mai vând din această cauză și a utilizatorilor frustrați de jocurile multiplayer sabotate de cei care fac JB.

    Trebuie înțeles că licența software nu este același lucru cu proprietatea și că Sony nu poate justifica o atitudine pasivă, ci este obligată să-și apere drepturile, altfel pierde profitul și cota de piață!

  13. Atenție: Cei care accesează site-urile lui geohot ca o formă de protest față de Sony, de fapt îi fac jocul lui Sony, deoarece confirmă susținerile din proces, că soluția de JB a fost distribuită pe scară largă și prejudiciul lui Sony, care trebuie acoperit de geohot (adică să plătească despăgubiri către Sony), trebuie raportat la numărul de persoane care au aflat de JB de pe site-urile lui geohot!

  14. @Tigris: ru esti cumva avocatul lui Sony? De cand o companie din lumea asta ARE DREPTUL SA CEARA DATE CONFIDENTIALE despre utilizatorii si vizitatoriii unui site…care nici macar nu e al lor?? Si scutestente-ne cu dreptul lui sony la protectie… rahat pe varza.
    Si aberezi iarasi cand spui ca asa o s ademonsotreze Sony ca s-a raspandit metoda de jb pe ps3. Mai bine ar face lucruri trainice.
    Cat despre SONY nu am PS# si niciodata de acum incolo nu o sa mai cumpar ceva SONY.
    Shit..am o camera video…o arunc deja …
    Oricum chestia asta cu obtionerea datelor pt sony va fi un regres total o sa vedeti..si-au luat adio d ela lumea IT 🙂 GeoHot rulz.

  15. @Elevation: Peste tot în lumea asta confidențialitatea nu te protejează în cazul săvârșirii de ilegalități, asta-i realitatea!

    Nu sunt avocatul lui Sony și înțeleg frustrarea multor cititori ai acestui blog, care depind de soluțiile de JB și care se văd afectați în cazul condamnării unui hacker care le obținea astfel de soluții, însă am dorit să prezint și argumente pentru cealaltă parte, pentru că lumea nu se împarte în alb și negru, deseori situația este mai complexă și eroul unora este personajul negativ pentru alții. Exemple în istorie sunt destule – cruciații, Napoleon, teroriștii islamiști, etc.

    Iar faptul că nu-ți vei lua nimic de la Sony nu îi va afecta deloc pe japonezi, că doar ai recunoscut că oricum nu ești un client de-al lor (decât unul ocazional și minor, eventual). Este ca și cum ai spune că nu ești de acord cu viziunea lui Rolls-Royce și n-o să cumperi de la ei, când de fapt oricum n-aveai de gând / nu-ți permiteai să cumperi un RR. Ca și vulpea cu strugurii.