Tabla comparativa: iOS 5, Android 2.3, Windows Phone 7 (Mango) y BlackBerry OS 7

El iOS 5 de Apple pretende ser un gran paso adelante en cuanto a actualizar el sistema operativo con las funciones disponibles en otras plataformas, pero cabe mencionar que iOS 5 también trae algunas funciones disponibles exclusivamente para iDevices. En el Mesa Arriba tenemos una comparación entre las nuevas funciones disponibles en iOS 5 y las funciones correspondientes disponibles en otros sistemas operativos importantes para terminales móviles. Podéis notar que sólo 3 de las funciones están disponibles exclusivamente en iOS y estamos hablando de: NewsStand que muestra todas nuestras suscripciones a revistas de la App Store y Reminders, una nueva aplicación que nos permite configurar alarmas para determinadas tareas que debemos realizar. lo haremos en el futuro.

En la tabla anterior, Android 2.3 Gingerbread parece ser el sistema operativo que tiene menos funciones correspondientes a las de iOS 5, y Windows Phone 7 Mango es el que más. Este año Apple cambió mucho con iOS 5 y la compañía espera fortalecer su posición en el mercado con esta nueva versión del sistema operativo más el iPhone 5 que debería lanzarse en otoño. ¿Qué opinas de las comparaciones de la tabla? ¿Parecen ser representativas de cada sistema operativo individual?

32 COMENTARIOII

  1. In ceea ce priveste Advanced Reminder, acesta exista pe Windows phones inca de la aparitia acestora, arhicunoscutul Tasks fiind integrat si sincronizat cu Outlook, deci nu se poate spune ca exista numai in iOS 5, ci ca pana acum nu a existat deloc in iOS.

  2. IOS is up to date. asta a fost intentia celor de la apple. Acum nu numai ca au cele mai bune gadgeturi , dar au adus si softul la acelasi nivel. Restul e chestiune de gust…just my 2 cents.

  3. Tabbed browsing fac in fiecare zi pe android.
    magazines subscriptions? reminders? seriously? asta ii praf in ochi, fara suparare 🙂

  4. @vladcbu: True, cele exclusive sunt praf in ochi. Pe care dintre browserele Android faci tabbed browsing? Exista si pe iOS browsere care ofera asta insa Apple le integreaza acum nativ in Safari.

  5. Pana acum, nu am vazut niciunul fara taburi, si sunt cateva pe market. Opera e de departe cel mai bun. Insa si cel nativ permite asta, nu se numesc “tabs” ci “windows”. Practic e acelasi lucru, poti deschide cate vrei, poti lucra in paralel, etc.

  6. tare tabel,asta este cu functiile de 2 lei pe care celelalte sisteme de operare nu le-au implementat ca nu trebuie nimanui asa ceva,mai avea de pus si chestia cu butoanele rotunde si era perfect,dar sa faca intradevar un tabel cu cele mai impoortanete functii sa vedem cum sta ios-ul,nu cu prostiile astea….

  7. @zaone: intelegem ca esti fan apple, dar nu trebuie sa le iei apararea in fata tuturor (au avocati platiti pentru asta). Dupa cum vezi toata lumea e de acord ca “functiile exclusive” sunt de 2 centi…

  8. @Claudiu: Ai citit comentariile de la jumatate in jos? Nu ai prins cel in care am spus ca da, functiile sunt de 2 bani? Sau ai umplut un comentariu doar de dragul de a ma ataca?
    @Stupu: Nu e cea mai importanta. Este foarte utila si eu as vrea sa o am dar din pacate strica toata experienta de navigare.
    @alex: Da, asta ti-am cerut eu si tu o dai la intors.
    Eu nu stau sa ma cert cu nimeni aici. Functiile exclusive sunt intr-adevar neimportante, daca are cineva de adaugat ceva util si de expus functii care sunt intra-devar importante e rugat sa o faca. Daca vreti doar sa spuneti ca Android e tare si “metaforic vorbind” functiile cele mai importante lipsesc in iOS atunci comentariile vor ajunge in trash.

  9. Eu unu sunt dezamagit de iphone 4 prea multe chesti pe care trebuie sa le platesti mult prea multe complicatii. Nu am jailbreak pe el l-am upgradat 4.33 ca prostul dar de ce ar trebui sa am jailbreak sa am niste programe elementare de bun simt. Un raport la sms sa sterg apeluri..inregistrarea convorbirilor

  10. Inregistrarea convorbirilor nu e chiar atat de legala. Delivery report la SMS nu este o functie importanta, este utila as vrea si eu sa o am nativ in iOS.

  11. Si un transfer de fisiere prin bluetooth este foarte important iar iOS nu are asa ceva, din pacate. Este singurul lucru de care am cu adevarat nevoie. Iti usureaza mult lucrul. In rest, eu sunt multumit cu ceea ce iti ofera Apple in momentul de fata. Am mai spus-o si in alt comentariu: nu sunt genul care se duce cu iPhone-ul la toaleta dupa el. 🙂
    Todo lo mejor!

  12. Pai dc a aparut iphone 4 alb dupa cel negru? Pt ca lumea sa cumpere iphonul negru dupa ca o “relansare” sa cumpere si cel alb. De ce baneaza atatea aplicatii? Pt ca trebuie si iphone 5 sa vina cu ceva nou nu?

  13. :)))) amuzant… dc se cearta toata lumea pe un tabel… si android si ios au avantajele lor… cel mai solid avantaj la ios este stabilitatea…

  14. Cei ce folosesc Android uita cel mai important aspect si anume ca nu au parte de Iphone…au incercari mai mult sau mai putin reusite ale acestui device. Restul dupa cum v-am mai spus o data, este chestiune de gust.

  15. Ce imi lipseste mie de la iphone si le-am avut pe android/windows mobile sunt:
    Sisten global de manager fisiere, suport pentru mass storage (sati pui si tu ca omu un mp3 sau film fara sa stai 10 ani dupa itunes) sa trimiti primesti fisiere prin bluetooth, flash player, shortcut la functiile important wifi, 3G blueooth sa fie accesibile. Chestiile astea se gasesc nativ in android sau win

  16. Da i tunes e o mare porcarie la fel si faza cu muzica si cu filmele. nu ai de exemplu un copy paste la muzica un info ceva muzica dl de pe net direct pe teln eu cel putin nu am putut sa o pun in ipod. Un mare minus la chestia asta .plus toata faza cu jailbreak cate complicatii inutile dupa parerea mea . iti poti strica telefonul daca nu iti iese si chit ca e nou nout joci ping pong cu . el dupa. apple au numai profit in cap. Nu fac un telefon sa aiba de toate sa te lase sa faci ee toate din simplu motiv ca nu ar mai cumpara lumea iphone 5. 6. 7. Dupa

  17. La Android trebuie root si exista 1001 versiuni de firmware-uri care se schmiba in fiecare saptamana. La Android e si mai varza situatia iar partea cea mai nasoala e ca acolo update-urile vin foarte greu.

  18. A da incerc acum sa copii contactele de pe iphone pe sim… Sa pun simul pe alt telefon dar se Pare ca nu prea am cum… Faza enervanta era ca si pe nokia 1110 puteai face chestia asta 🙁

  19. Am observat ca se cere frecvent implementarea FLASH-ului in iOS. Nu consider ca ar fi o idee tocmai buna, deoarece ar fi nevoie de mai multa memorie RAM, in special in cazul in care dorim sa vizualizam continutul flash pe paginile foarte complexe. Multa lume s-a lamurit cu flash-ul disponibil pe android…paginile web au tendinta sa sacadeze urat de tot.

  20. Cred ca principala diferenta consta in faptul ca IOS e facut numai pt iphone/ipad/ipod. Androidul e facut pt o gramada de device-uri cu configuratii diferite (dimensiune ercan, procesor, ram, etc). Restul tine de aplicatii 3rd party. Deci, dpdv al stabilitatii si al fiabilitatii IOS-ul e in avantaj.

    Un plus pe care il vad eu la Android, si care lipseste cu desavarsire la IOS, e suportul pentru cardurile de memorie. Pentr telefoane consider ca 8 giga sunt mai mult decat suficienti dar pentru o tableta …

    Androidul am inteles ca e configurabil in detaliu ceea ce e un avantaj fata de IOS… si nu are magariile legate de softuri proprietar etc.

    Un alt aspect important, cred eu, consta in cantitatea, calitatea si relevanta aplicatiilor disponibile. Pe scurt spus AppStore vs AndroidMarket. Aici consider ca Apple e in avantaj. Nu pt ca sunt mai multe aplicatii in Appstore ci pt ca ele sunt verificate dpdv al functionarii. Riscul de a lua de pe appstore o aplicatie care sa-ti buseasca telefonul sau altceva e practic zero.