Apple desafía las leyes de la UE y ofrece solo un año de garantía para sus propios productos

      Os dije hace unos meses que los italianos no están satisfechos con la garantía ofrecida por Apple para los productos vendidos en sus propias tiendas y que presentaron una denuncia ante una agencia gubernamental italiana que protege los derechos de los consumidores. Apple fue acusada que no cumple con la legislación europea que estipula que cualquier producto vendido dentro de la Unión Europea debe beneficiarse de una garantía de 2 años. Esta disposición estaría incluida en los artículos 132 y 133 del código de comercio de la Unión Europea, pero Apple actualmente no la respeta en ninguno de los países donde tiene tiendas.

     Los revendedores de productos Apple en algunos países de la UE ofrecen 2 años de garantía para ciertos productos vendidos bajo su propio régimen, pero un año de garantía corre a cargo del vendedor y no de Apple. En Rumanía, Orange, Vodafone y Cosmote ofrecen 2 años de garantía para los terminales iPhone, algunas tiendas online aplican el mismo procedimiento, pero los revendedores sólo ofrecen 1 año de garantía. No hablamos aquí de garantía de conformidad, sino de la garantía que se otorga en caso de que el producto se estropee y necesite ser reparado o sustituido.

     En Italia, Apple podría recibir una multa de entre 5.000 y 50.000 euros por incumplimiento de las disposiciones europeas, pero en el resto de la UE a la empresa de Cupertino no parece molestarle ningún gobierno.

15 COMENTARIOII

  1. Garantia la iphone/ipad la emag NU e oferita de emag, ci de alta firma.
    @zaone – daca ti-ai pierdut garantia(factura) la iphone/ipad si esti in primul an de garantie(verifica in baza de sate a apple daca e valid tel, daca are garantie) poti merge la noumax si ti-l repara. Ideea e ca asa ai garantie chiar daca tel a fost cumparat din state sau de la un “meserias” de pe net.

  2. Bine, eu stiu care e procedura dar aici vorbeam de altceva, de termenul de acordare a garantiei. Este irelevant daca eMAG acorda sau nu garantia, eu de la ei am cumparat produsul, legal tot la ei il trimit, ce fac ei dupa e problema lor.

  3. deci cand trebuie sa se interzica concurenta sar repede instantele europene , dar cand e vorba sa ii sanctioneze pe apple nu se aplica legea ….. frumos

  4. @zaone – cumpar frecvent de la emag si iti pot spune ca se ofera de la livrare mai multe tipuri de garantii. La o placa de retea am primit garantie emag si la iphone 4/ipad 2 am primit o garantie de la ALTA firma, cu alte date de contact, si cu alt loc de service. Presupun ca poti duce produsul la garantie direct la firma care ofera garantia sau poti merge la emag, sa-l primeasca ei si sa-l trimita mai departe. Am verificat sn la noumax si mi-au spus iminpot primi si ei pridusul in garantie conform cu ce am scris mai sus.

  5. Ok, corect, ei pot colabora cu alte companii pentru garantie dar tu ca si client la emag te duci sa ti se rezolve problema ca de la ei ai cumparat produsul si nu de la firma care acorda garantia. E obligatia emag sa ia produsul in service si de acolo fac ce vor cu el, il repara ei, il trimit la alta firma, il inlocuiesc, etc.

  6. Da asa se intampla,eu am avut un laptop alienware cumparat de la emag si dupa un timp avea joc la balamale de la ecran,garantia se facea la alta firma,si aveam 2 posibilitati:
    1 Sa las produsul la emag si ei il vor trimite mai departe la serviceul autorizat de ei(iar acest lucru dura intre 7 si 14 zile lucratoare)..
    2 Sa ma duc eu direct la serviceul autorizat de ei unde toata treaba dura intre 3 si 7 zile….

    Ce vreau sa spun este ca emag mie mi s-au parut destul de seriosi,laptopul meu alienware venea cu garantia de 2 ani de zile la laptop si 6 luni la baterie….Dupa un an de zile am avut problemele cu balamalele ecranului si bateria la o cadere de tensiune(si anume s-a luat curentul electric si a revenit brusc) nu mai tinea deloc,in prima faza nu au fost de acord sa imi schimbe bateria sustinand ca este iesita din garantie,dar cand a venit laptopul de la garantie a venit si cu o baterie nou nouata,iar acest lucru m-a surprins placut,deci se poate si in Romania..

  7. Apple acorda garantie 1 an insa pe certificatele de garantie scrie clar “2 ani garantie pentru persoane fizice in conformitate cu Legea.. xx”. Si e corect ce zicea cineva intr-un post anterior ca se ofera garantie pe baza de S.N si nu ai nevoie neaparat de factura. Poate verifica fiecare daca mai are garantie pe site-ul Apple. In Lion chiar exista un buton in fereastra Info care te directioneaza direct si verifica dupa S.N. de pe produsul respectiv.

  8. @zaone de unde fac si eu rost de o garantie in alb pentru iphone 4? eu am pierdut certificatul de garantie si cei de la service mi-au spus ca nu pot sa imi repare telefonul daca nu am garantia in original!, am incercat sa fac un duplicat la certificat dar nu imi face nimeni pentru ca nu vin decat in pachet cu tot cu telefon!

  9. Nu sa il falsific, vreau sa il completez si apoi sa ma duc la vodafone sa imi puna stampila in original, ca factura o am dar la service nu mi-l repara daca nu am si garantia in original