Samsung Galaxy S III: un teléfono inteligente cuyo diseño fue "hecho" por abogados

  La mayoría de los que vieron el nuevo Samsung Galaxy S III Digo que el diseño es francamente feo y digo que ahora la compañía coreana "la ha cagado". Pues bien, Samsung no habría hecho este diseño por falta de inspiración, sino por el deseo de evitar demandas presentadas por la compañía Apple, o al menos esa es la teoría de los de AndroidPolice. Dicen que el Samsung Galaxy S III fue fabricado para evitar las patentes de Apple para los iPhone y lamentablemente el resultado final dista mucho de ser agradable, pero está a salvo de posibles demandas y restricciones de venta.

  • un producto con forma rectangular con las cuatro esquinas uniformemente redondeadas;
  • la superficie frontal del producto dominada por una superficie de pantalla con bordes negros;
  • en cuanto a los productos iPhone y iPod touch, bordes negros sustanciales encima y debajo de la pantalla que tienen aproximadamente el mismo ancho y bordes negros más estrechos a cada lado de la pantalla que tienen aproximadamente el mismo ancho;
  • en cuanto al producto iPad, los bordes negros sustanciales en todos los lados tienen aproximadamente el mismo ancho;
  • un marco metálico que enmarca el perímetro de la superficie superior;
  • una muestra de una cuadrícula de íconos cuadrados coloridos con esquinas redondeadas uniformemente; y
  • una fila inferior de íconos cuadrados (el "Trampolín") separada de los otros íconos y que no cambian a medida que se ven las otras páginas de la interfaz de usuario.

  Arriba has enumerado los argumentos en base a los cuales los abogados de Apple demandaron a Samsung en varios tribunales de todo el mundo, y parece que el equipo de diseño de Samsung diseñó el S III basándose en esa lista. La decisión de los de Samsung al final fue buena, porque no muchos desistirán de comprarlo por el diseño y Apple no podrá jugar con ellos porque el dispositivo de las imágenes superiores no se parece a un iPhone. Por supuesto, solo estamos hablando de una teoría, pero es lo más plausible posible teniendo en cuenta que el diseño de los terminales está hecho específicamente para no violar las reglas anteriores y al final parece bastante extraño.

37 COMENTARIOII

  1. zici ca e un Corby la design..
    nu poti sa compari iPhone 4 S (2011) cu Samsung Galaxy S III (2012).. sa asteptam The New iPhone..
    cert e ca HTC One X (2012) arata MULT MULT mai bine si densitatea pixelilor este mai mare!

  2. Ai dreptate Zaone! Chiar astazi vorbeam cu un posesor de galaxy S2 si se plangea de aspectul noului S3. Dar ca tehnologie e cu mult peste iphone-ul meu… Are multe inovatii. Ramane de vazut cat vor vinde…

  3. Design-ul este ceva subiectiv si parerea fiecaruia trebuie respectata. Certurile pe frumos/urat nu-si au sensul, fiecare are dreptul de a considera un lucru frumos sau urat dupa cum ii sunt gusturile.

  4. Vorbira marii experti in desing! Pana acum 4-5 ani vi se parea cool Nokiile alea Scirocco pentru ca era asa lucioase. Acum o daduram in extrema cealalta, minimalism si alte chestii. Fanboy-lor Apple nu o sa le placa nimic din ograda halalalta, desi, sa fim sinceri, este un ecran mare-mare si la Samsung, si la Apple, si un buton jos. Ce este extrem de urat la Samsung? Descrie aprofundat, Xyzt, ss33 sau zaone. Nici nu stii de ce, pentru ca va place Apple. Rotunjit la capete era si 2g-ul, 3g-ul si 3gs-ul. Si plastic mai ordinar decat pe 3g si 3gs n-am vazut in viata mea pe un telefon totusi high end. Si arata fix ca un sapun, dar era Apple.
    Hai sa nu o mai ardem pretentios si sa analizam design abstract minimalist cu pretentii ca il si intelegem, ca ajungem ca comparam competitia Samsung cu dacii nova, savoniere si alte prostii fara nicio relevanta.

  5. E o sapuniera care se poate reconverti in paleta de pingpong .

    Se zice ca la doua telefoane cumparate , Samsung iti da cadou o masa de pingpong .

  6. Sincer.. E urat. Ca si calitate touch apple invinge clar samsung. Ecranul la iphone se murdareste mult mai greu e mult mai fin touch ul raspunde mai bine si amprentele nu raman. Daca ar avea butonul home luminat ff slab si logoul de pe spate ar fi demential. Le folosesc pe amandoua in acelasi timp de peste 1 an si asta e impresia generala. Nu voi renunta la nici unul are fiecare farmecul lui dr daca ar fi sa aleg doar unul as alege apple.

  7. Razvan se tine de glume,cum sa zici ca e mai urat ca iphone 4. dar nici nu poti sa il compari cu vreun produs Apple. Arata jalnic S3. Chiar tre sa asteptam mereu cate 2 ani pt un produs revolutionar,si aici ma refer la Apple. Iphone 5 va rupe in vanzari si topuri,restu sunt doar clone nereusite. Si sunt unu care vroiam sa trec pe android cu Galaxy S3 insa nu cred ca il mai achizitionez. Din 2008 folosesc Apple si nu cred ca voi renunta prea curand. Nu exista concurenta pt Apple.

  8. Mda parerile sunt impartite, detinatorii de iProducts nu pot fi obiectivi iar restul lauda peste masura Galaxy-ul. Daca i-ar schimba forma butonului “home” (originalitate FTW) ar arata mai atractiv, parca l-au pus acolo numa’ sa fie pus.

  9. @madalin

    nush cum sa-ti explic de ce nu vreau sa am un port-sapun de 5 inch in buzunar. ce vrei mai clar de atat? plastic de capac de buda pe SII. Acum SIII cu acelasi plastic si forma de savoniera, asa cum spuneam mai sus. So da, f misto tech dar f neinspirat design. Vrei sa-ti explic si de ce apple-urile arata mai bine decat dellurile ? 🙂 + te inseli la treaba cu fanboyii. in minutul in care o companie scoate ceva care imi place, imi cumpar. Spre exemplu, la categoria mp3 player sony ate un sunet mult mai bun (parerea mea) decat apple. de-aia n-am ipod.

  10. Si mie mi se pare urat, dar conteaza interiorul, nu?
    Pentru mine daca e un telefon foarte bun, ca ăsta, nu mai conteaza designul. Urma sa imi cumpar un 4s luna asta insa acum m-am razgandit, o sa imi iau s3 cand apare in romania.

  11. si eu tin sa spun ca fac parte din tabara care spune ca are un design nasol…… mai are o sansa… sa vad cum arata la mine in mana… ca idee ca oricum nu sunt interesat sa cumpar…. dar zaone… ca un moderator respectabil ce esti ar trebuii sa fi mai obiectiv… si sa iti expui parerile mai plastic si mai tehnic 🙂 lasa-ne pe noi astia mai micii sa fim “marlani” ca de la un simplu user care poate posteaza odata si dupa nu mai intra nu poti sa ai pretentii…. si inca ceva… ai zis ca lumia nu e cine stie ce…. cu toate ca… probabil 90% din oameni il apreciaza extrem de tare! sa nu mai zicem ca are si premiu de design 😉 asa ca… fi mai impartial 🙂

  12. Da Vlad ai dreptate. Pana la urma se reduce la preferinte personale. Dar un utilizator de android care nu a avut ios niciodata nu poate sa fie obiectiv. Pt mine in special conteaza piata de aplicatii extrem de mult si am gasit la apple ceea ce nu am gasit la android spre exemplu. Spunea cineva ca nu conteaza ca e urat daca are hardware bun. Sunt de acord cu lucrul asta in cazul unui desktop atat. Deja telefon , tableta ,laptop conteaza f mult si cum arata si din ce materiale este construit, piata de aplicatii etc.

  13. Cand va aud cu ” plastic ordinar” ma apuca durerile de cap. Apple foloseste doar sticla si inox si niciodata nu a folosit si mai ales nu foloseste plastic in iphone-uri. Plasticul care il folosea apple in iphone (pe care inca il mai foloseste) este plastic de cea mai inalta calitate. 🙂 Dar am impresia ca multi sunt dusi.

  14. Eu eram un infocat al sgs-2 imi placea si imi place enorm de mult forma lui,ma gandeam ca sgs3 va fi ceva wow si nu este nici la hardware nici la design,sa nu mai spunem ca la design este oribil,cu rotunjirea aia la capete ma ia groaza.
    Am asteptat 1 an de zile degeaba,vroiam sa imi vand ihone-ul 4 si sgs-ul 2 sa imi iau sgs3,si acum….Acest sgs3 este un fel de 4s la hardware,nu are mai nimic in plus fata de sgs2,exact ca la iphone,singurul lucru in plus ce are este procersorul,in rest aceasi camera,aceiasi rami,dar un design mai urat.Eu unul ma declar dezamagit,chiar daca ecranul este superb…

  15. la hardware e intradevar ceva , dar la design ….. mai ales partea din spate , e mai proasta ca la htc … puteau sa il lase la fel ca s2 daca altceva nu le trecea prin cap ca la s2 nu are cum sa ii dea apple in judecata pt design

  16. Nu am crezut ca o sa spun asta dar este pur si simplu urat. Am evitat sa imi cumpar un alt telefon si am asteptat lansarea S3-ului cu sufletul la gura. Aveam deja un Galaxy Nexus si batranul iPhone 4 ca telefoane principale pentru uz zilnic si tremuram cu mana pe portofel urmarind streaming-ul live al celor de la Samsung (banii erau pusi deoparte de acum 3 luni). Cand colo ce sa vezi: un Nexus pe steroizi. Cam amar gustul, la fel ca si cel de la lansarea 4S-ului. No problem vineri am vandut Nexus-ul si maine imi vine Note-ul comandat. Prefer forma colturoasa in favoarea celor rotunde iar S2-ul deja mi se pare micut. Acum tin banii pentru iPhone 5. Sper sa nu raman din nou cu ei in buzunar.

  17. @adzzz: Dude, e un blog, scriu opinia mea, nu opinia ta. Din punctul meu de vedere SGS 3 arata prost, si e pacat pentru ca in rest e ok. Lumia nu arata la fel de prost dar e un design urat, din nou, din punctul meu de vedere. Voi chiar nu intelegeti ca eu pot sa imi exprim opinia oricum vreau, pentru ca e a mea si o pot scrie aici fara limitari. Ca nu va place voua e altceva, dar asta deja nu e problema mea, in democratie fiecare are opinia lui.
    @vladTGS: Sigur ca da, daca nu imi place cum arata inseamna ca nu sunt obiectiv. Dude, majoritatea celor care DETIN produse ale Samsung nu sunt atrasi de design-ul asta, hai s-o lasam in spanac de treaba, e urat, majoritatea alora care l-au vazut sustin asta.

  18. In primul rand, oameni buni, ma tavalesc de ras vazand ca s-a ajuns la adevarate fancluburi pentru iphone sau samsung, chestii induse de ambii competitori doar pentru profitul lor. daca s-a ajuns ca un pusti sa se gandeasca la donarea unui rinichi pentru a-si putea cumpara un telefon de ultima generatie … lumea a luat-o razna. Faceti fan club pentru o formatie de muzica, pentru o echipa de fotbal … dar pentru un telefon ? … si atata polemica pentru ce ?
    Un telefon trebuie sa fie pentru comunicare ceea ce e tigaia pentru gatit si ATAT !!!
    In fine, daca vorbim de “tigaie” … fie samsung fie apple :

    Tot ce depaseste 4 inch diagonala deja nu mai e telefon si nu-ti mai da impresia de mobilitate.
    Ori pentru “imobilitate” exista tableta, laptop, desktop.

    Dar avand in vedere ca se vrea depasirea granitelor si telefonul sa fie de fapt un computer in toata regula, solutia ar fi ca acest device sa poata fi usor parte componenta intr-un ansamblu de dimensiuni mai mari in cazul in care sa spunem ajungi acasa si vrei sa auzi muzica la boxe, sa vezi un clip pe un ecran mai mare sau sa lucrezi relaxat la un document beneficiind de o posibilitate de introducere a datelor mult mai eficienta decat buchisirea cate unei litere pe un ecran minuscul ( o idee ar fi dispozitivele de andocare de la Sony pentru noile lor xperii dar bineinteles ca acest lucru s-ar putea face la un moment dat dpv tehnologic doar wireless cu orice “chestie” exterioara telefonului)…

  19. @zaone Nu am zis sau cerut ca tu sa nu ai opinii… am spus doar ca un moderator trebuie sa fie mai plastic chiar si pe un blog de genu…. ideea e ca sunt multi cretini care asculta doar de moderatori si de parerile lor personale si sa zicem…. si pentru un cunoscator e oarecum deranjat sa vad opinii de gen ” iphone rupe samsung.. punct” sau vice versa…. asta duce intr-un final la degradarea blogului… si cred ca tine doar de tine sa il faci sa urce si nu sa coboare…. cat despre lumia am adus vorba deoarece userul Razvan a spus ca lui ii place si ca e mai frumos decat 4s… iar tu ai spus ca tine nu iti place (ok parerea ta) si ai luat in brate restul parerilor legate de design…. de aici rezulta sgs 3 urat cu spume… iar nokia lumia best in clas nu?