A los niños les encantan las tablets (infografía)

  Ya sea iPad o tabletas de otros fabricantes, en Estados Unidos a los niños les encantan este tipo de productos. a estudiu hecho recientemente revela que muchos niños de entre 5 y 8 años utilizan tablets habitualmente, pero también que estos productos están incluidos en la lista de los regalos más deseados durante la Navidad. Por supuesto, estamos hablando de una infografía, que sólo está relacionada con Estados Unidos, pero en el resto del mundo las cosas no son tan diferentes.

12 COMENTARIOII

  1. Din pacate e adevarat. Copiilor le place iPad-ul si stau ore in sir si se joaca pe el. Asta e una din cauzele obezitatii in lume. Cand eram eu copil pe timp de vara stateam afara si ma jucam de la 9 la 9. Intram in casa doar sa mananc. Acum nu mai vezi crac de copil pe afara. Toti stau in casa si se joaca pe ce prind : laptop, pc, ipad….Nepoata mea de la 3 ani stie sa intre pe internet. In curand daca arati o minge de fotbal unor copii o sa intrebe unde are touchscreen-ul. Ne indreptam spre asta cu pasi repezi din pacate.

  2. @Andrei,vorbesti exact ca un om de 50 de ani,lumea mai evoluează,le place sa cunoască ceva nou si dacă un copil mic este învățat cu tablete si calculator,când o sa crească nu o sa fie foarte interesat de ele si nu o sa ajungă la 40 de ani sa stea si sa joace counter strike si oricum,sunt destul de multe aplicații educative in app store pentru ipad

  3. Daaa rares ai mare dreptate si multa exeperienta la cei 15 ani ai tai,foarte educative aplicatiile de pe ipad,aplicatii care te invata sa joci ratele si vanatori pe ipad,aplicatii in care cutreieri munti,tot pe ipad,tot felul de lucruri pe care ar trebui sa le faci la propriu nu doar cu degetul pe un ecran.Si eu sunt pe la 30 de ani si este foarte trist acest lucru,copii din ziua de astazi nu mai stiu sa se bucure de viata.Si nu numai ei,viata noastra se rezuma la laptop,ipad,smartphone,tv si retele sociale,nimic mai mult.
    Ne dam share la poze din cafenele si cam atat.Ce sport face un copil pe ipad,cum isi stimuleaza cresterea,sanatatea,doar ”belind” ochi intr-un ecran si da slide cu degetul?
    Nu trebuie sa ai 50 de ani ca sa vezi aceste lucruri,ma uit la tv si ma crucesc de generatia din ziua de astazi,de la 13 la 20 de ani numai ciudati.
    Vara purtati pe voi toate fularele,esarfele,tenesi colorati,freze care de care mai ciudate,cu cat esti mai ciudat cu cat vorbesti mai tz,sh,bz,kjsdsqao0s esti mai cool.Fetitele de 13 ani au rupte inimile de atata dragoste,ele se jura ca nu vor mai iubi in viata lor.Iar baieti….perversul de pe targul ocna cel mai bun exemplu,doar ca el este cocalar ca nu are freza ciudata,altfel era super mega cool.
    As avea romane de scris pe acest subiect dar incerc sa ma opresc pe aici.
    Am fost la mare acum 3 saptamani,ma uitam pe plaja toata lumea cu smartphoneuri in loc sa se bucure de vacanta,plaja,apa,relaxare se chinuiau in soarele ala sa posteze cine stie ce impresii de la mare,sa le arate si altora cum se distreaza el la 40 de grade chinuinduse cu un smartphone in mana.
    Vorba cuiva aceasta generatie peste 10-20 de ani or sa fie toti niste cheliosi obezi orbi cu lentile de fund de sticla,pitici,albi nu mai inalti de 1.50 m,incapabili sa se strege la fund,dar daca ne ataca orci,atunci sa vezi razboi,ii nimicim….

  4. Andrei are dreptate.
    @Rares: lumea nu ar trebui sa evolueze in felul acesta. Copiii care se joaca pe calculator sau pe iPad sau pe orice fel de dispozitiv electronic, in loc sa se joace afara, nu o sa se dezvolte fizic indeajuns , vor fi slabi, vor avea un sistem imunitar scazut, pentru ca nu mai sunt expusi la fel de mult mediului extern.
    Mai mult, acei copii isi vor pierde intr-o oarecare masura abiltatile de comunicare; despre dezvoltarea creierului nici nu mai vorbesc; este clar inhibata pentru ca ei nu se vor juca nimic educativ decat daca sunt parintii langa ei.

  5. Sa stiti ca nu era nevoie sa intrati pe google sa copiati rezultatul unor studii si sa-l lipiti aici facand o maaare tragedie in legatura cu viitorul planetei……nu va faceti griji viata merge inainte….

  6. In primul rând am 17 ani,in al 2-lea rând nu am zis sa stai toată ziua pe iPad,copilul doar sa experimenteze,sa știe despre ce e vorba,in rest sunt de acord cu voi si mai ușor cu copy-past

  7. @claudiu
    Daca te referi la comentariul meu, imi pare rau ca ti-am dat impresia asta. Nu am copiat nimic, nu am luat acele informatii de nicaieri; sunt doar impresiile mele personale. Daca am folosit un limbaj neadecvat imi cer scuze.

  8. De ce trebuie sa mergeti la extreme ?
    Atunci cand tehnologia este folosita inteligent ( si aici parintii au un rol foarte important) ajuta foarte mult un copil in procesul de dezvoltare

  9. Copilul meu (3 ani) joaca si cu iPad (aplicatii gen “educativ/poveste) si sa uite la desene animate (gen Tom si Jerry / Disney) so vorbeste prin Facetime cu bunica ei.

    Dar avem o regula. Intre orele 7:00 – 18:00 -luni pana vineri- NU are voie sa joaca cu iPad/iPhone. Punct. Mai mult, la noi televizorul este inchis toate ziua intre orele 7:00- 18:00 luni pana vineri (fara NICIO exceptie!). In timpul zilei copilul meu joaca in gradina, joaca cu alti copii, joaca cu papusi, “citeste cartii”, joaca cu Lego/Duplu. Si dupa 18:00 (daca doreste) are voie sa joaca cu iPad (si maxim 30 minute).

    E tot despre un echilibru sanatos.