El CEO de BlackBerry afirma que el iPhone tiene una interfaz obsoleta

  Thorsten Heins es el director ejecutivo de Blackberry desde hace varios meses, y bajo su liderazgo la empresa parece estar recuperándose de la crisis financiera en la que se encuentra. En un intento por atraer un poco la atención del mundo, el joven CEO de BlackBerry dice iPhone- es un dispositivo antiguo con una interfaz antigua, todavía felicito a Apple por su desarrollo. Afirma que las terminales actuales  BlackBerry son mejores que los iPhone en términos de multitarea, y los fabricantes de terminales afirman Android Hace tiempo que han superado a Apple, y la compañía americana tiene que lanzar nuevos iPhone en periodos de tiempo algo más cortos.

"Apple hizo un trabajo fantástico al llevar al mercado dispositivos táctiles... Hicieron un trabajo fantástico con la interfaz de usuario, son un ícono del diseño. Hay una razón por la que tuvieron tanto éxito y tenemos que admitirlo y respetarlo", afirmó el señor Heins. "La historia se repite otra vez, supongo... la tasa de innovación es tan alta en nuestra industria que si no innovas a esa velocidad puedes ser reemplazado bastante rápidamente. La interfaz de usuario del iPhone, con el debido respeto a lo que fue este invento, ya tiene cinco años."

  El único ámbito en el que Heins afirma que Apple tiene un producto que domina el mercado es el de las tabletas, donde ningún competidor es lo suficientemente bueno como para destronar a las tabletas iPad. Básicamente, Heins intenta hacerse notar atacando a Apple, uno de los competidores más importantes de BlackBerry, pero eso no significa que esté completamente equivocado. Os dije hoy que Apple necesita algunos cambios, ahora queda por ver si los hará o no.

Heins dijo que un área en la que los nuevos teléfonos BlackBerry habían superado al iPhone era en la capacidad de realizar múltiples tareas (ejecutar múltiples aplicaciones a la vez), lo que significa que los usuarios podían trabajar de la misma manera en su teléfono inteligente que en una computadora portátil. Junto con Samsung, otros fabricantes de teléfonos, como HTC y Nokia, también han impresionado a los observadores de la industria con la calidad de sus teléfonos inteligentes de gama alta, lo que genera dudas sobre si Apple necesita acelerar su ciclo de lanzamiento de nuevos iPhone. "La cuestión es que nunca puedes quedarte quieto. También es cierto para nosotros. El lanzamiento de BB10 nos acaba de colocar en la parrilla de salida del gran premio de la informática móvil y ahora necesitamos ganarlo", afirmó el Sr. Heins.

26 COMENTARIOII

  1. Au scos si ei in smatphone cat de cat si deja critica pe alti si ce OS au astia de la BlackBerry asa de atragator icat iOS-ul sa fie invechit. Mai au de lucru pana sa ajunga Apple din punctul asta de vedere si cum spune @Justme ” Ii roade si pe astia

  2. Thorsten Heins are mare dreptate, si trebuie deasemenea sa subscriu , pe partea de tablete ipad-ul e ceva mai scump dar se devalorizeaza mai greu si functioneaza mult mai bine pe un termen mai lung fata de cele android, acum evident daca se mai pot lua jocuri si apps piratate, de cand s-a inchis installous nu mai sunt user idevice si nu mai sunt la curent daca se mai poate sau nu, pirata… dar cert e ca pana in acel moment as fi ales cu siguranta ipad… pe plan de smartphones, la fel are dreptate, apple a ramas in urma si ar trebui sa vina cu ceva nou (UI, gesturi in soft, apps, etc)… deci chiar il admir ca poate fi echidistant si nu a sarit direct ridicandu-si in slavi propriul brand, sincere felicitari 🙂 … ca fost iUser si actual AndroUser as putea recunoaste ca ideviceurile se misca mai bine in multitasking si au un plus de stabilitate, iar androidul e customizabil, are gesturi, si multe alte functii mai mult sau mai putin utile, dar de unde fiecare user isi poate alege, oricum ideea e ca mai bine sa ai de unde alege decat sa nu, si beneficiaza de telefoane cu ecrane variate ceea ce la un idevice e frustrant de ex. sa te joci pe 3,5 inch sau 4 (oricum nu stiu cati isi permit i5, deci majoritatea ruleaza 3,5 inch, deci iar un plus catre ipad cu un mic dezavantaj fiind pretul) … dar oricum sa nu uitam de terminalele cu windows care se misca extraordinar de bine fara pic de lag, dar care idem cu blackberry nu beneficiaza de un magazin de aplicatii/jocuri prea bogat, spre nul … ceea ce e frustrant sa stai cu un smartphone in buzunar si doar sa dai mesaje si apeluri …

  3. Are omul dreptate, interfatei i-ar trebui o schimbare, sper doar ca iPhone 6 sa schimbe forma, sa im unatateasca iOS-ul, asa incat sa ii lase in urma pe carcotasii care se vor apuca sa-i copieze cat mai repede si sa nu mai aiba timp sa-i boscorodeasca. Am zis!

  4. Uite cine vorbeste…pai dc ii intrebai in 2007 d c nu abordeaza piata multimedia ziceau ca nu’i intereseaza iar acum se lauda cu asta. E drept ca era el CEO atunci

  5. La ce dracu sa schimbi cv ce functioneaza fantastic??? De 5 ani folosesc ios si macOS si niciodata nu mi s-a blocat macbook-ul sau iphone-ul. E de departe cea mai performanta firma dpdv al softului Apple 😡

  6. Ceva se poate schimba la aspect, dar sincer, cei de la BB nu mi se par indeajuns de straluciti in domeniul software incat sa comenteze. Mai degraba ma asteptam la cei de la Samsung, din simplul fapt ca urasc Apple ei. Cum s-a mai spus, cand o sa ajunga ei mai buni ca Apple, atunci au dreptul sa vorbeasca si sa nu para o adunatura de nesimtiti cei de la BB. Asta este doar parerea mea, sper sa nu ma injure nimeni :).

  7. De mare utilitate in terminalele bb e aplicatia restart si pe langa faptul ca o foloseti des iti si tine companie cateva minute bune
    Sa va dea piticul la toti carcotasii bb-uri si pe care va mai scapa din vedere cate un android

  8. Chiar daca unii comentati aiurea la adresa lui , el are dreptate , poate nu in intregime dar in mare parte asa e cum spune el.
    Unii cred ca doar ce au facut rost de iphone si le e frica sa nu mai fie la moda :)))
    Stati linistiti ca apple v-a fi mereu la moda cum sunt si in momentu de fata chiar daca sunt foarte plictisitoare si nu mai vin cu nimic nou.
    Eu am incredere ca la iphone6 sau cum s’o numii vor venii si cu schimbari intradevar vizibile si bune
    Momentan stiu ca iphone 5s nu o sa vina cu nimic interesant si o sa arate exact ca celelalte ideviceuri.

  9. aceste cuvinte spuse din gura unui utilizator de rand sunt perfect corecte,dar zise de un CEO al concurentei suna ca plescaitul unei bate in balta

  10. Au mai fost niste “mode” la telefoane, gen Nokia, Vertu etc – si au trecut . Asa va trece si vremea iPhone-ului daca Apple nu face schimbari majore la sistemul de operare care nu e nici asa stabil si nici asa grozav cum il lauda unii.

  11. Sa-si vada RIM de faliment, nu de ce sa-si bata capul cu face concurenta (daca se poate numi asa, pentru ca in momentul de fata, RIM nu ameninta pe nimeni cu produsele lor). Are dreptate, e invechita interfata, dar subscriu si eu la ce ziceau si altii: de ce sa schimbi ceva ce functioneaza ? Sa aduci functii noi, da, sa schimbi ceva ce functioneaza ? NU !

  12. Interesant sa spui asta, cand tocmai ai lansat un telefon cu interfata asemanatoare invechitului iPhone… Poate era fumat omu’…
    Cat despre nevoia de ceva nou, e doar un moft al utilizatotului de rand. Cand au lansat primul iPhone era ceva nemaivazut, inedit. Acum toti se declara plictisiti . Ma rog, nu cred ca e obligatoriu ca un telefon sa fie “neplicitisitor”. Oamenii vor multe, repede si se plictisesc tot repede. Si eu eram plictisit si chiar mi-am dorit o schimbare. Asa ca am trecut la Android: un HTC One X. S-a dovedit ca, defapt, nu eram chiar asa plictisit de iOS. Si s-a mai dovedit ca, defapt, nu stiam ce-mi doresc. Pana la urna, tot Apple a stiut mai bine. Iar mutarea de la iOS la Android este ceva ce pt. mine nu se va mai intampla vreodata. A fost una din cele mai grave greseli pe care le-am facut in materie de alegeri tehnologice. Am fost naiv sa cred toti desteptii de pe forumuri si bloguri, crezand ca stiu despre ce vorbesc. Iar interfata iOS, da, e deja plictisitoare. So what? De ce sa am nevoie de altceva, daca ceea ce deja am functioneaza perfect?

  13. BB cand o sa aiba 50% din aplicatiile Apple/Android ar avea dreptul sa comenteze ceva la adresa “concurentei” insa la momentul actual din aplicatiile instalate pe iPhone / S3 nu am decat 3 buc ( whatsapp , google maps 😀 , si un flashlight ) !!! Restul nu exista in cele 70000 de aplicatii cu care se lauda ! Degeaba au interfata noua , ce faci cu un smartphone fara aplicatii ?

  14. Uite, spre exemplu, cand dai share la ceva, sa ti se deruleze o lista cu toate aplicatiile instalate, nu doar cu 2. Si sa nu poti modifica asta. Asta inseamna invechit si tamp pentru un super smartphone care costa atat de mult.

  15. BB nu e chiar asa pt mase asa cum e iphone-ul. Ati uitat cel mai important lucru pt care BB s-a afirmat: securitatea datelor. Toate datele ce se plimba pe serverele BB sunt criptate , nu sunt varza la securitate ca la iphone. Pana acum nimeni nu a spart conturi in servere BB asa cum s-au spart la iCloud .
    De ce credeți ca președintele , guvernul si armata SUA au BB si nu iphone?
    Din cauza securitatii si nu pt faptul ca e un telefon stabil multimedia…