El iPhone 4S registra ventas récord para Apple, aquí está el precio de venta promedio de un iPhone

  iPhone 4S este un smartphone lansat in cursul anului 2011, avand mai bine de doi ani si jumatate de disponibilitate pe piata, popularitatea sa fiind, mai mare decat a recent lansatului iPhone 5C. Conform unor informatii amueblar in cursul acestei zile de catre o companie de analiza a pietei globale a smartphone-urilor, iPhone 4S ar fi reprezentat 25% din vanzarile totale de iPhone-uri in Q1 2014.

  dado que Apple a vandut 43.7 milioane de iPhone-uri in aceste trei luni ale inceputului de an, se pare ca iPhone 4S ar fi insumat peste 10 milioane dintre aceste terminale. Cifra este impresionanta pentru ca vorbim despre un terminal vechi, care teoretic nu ar trebui sa mai fie atractiv, el generand vanzari de 6 ori mai mari decat iPhone 5C, acest terminal reprezentand 4% din vanzari, sau 1.6 milioane de unitati.

  Separat de informatiile privind vanzarile, agentia prezinta si o comparatie intre pretul de vanzare al iPhone-urilor si costurile de productie, rezultatul final fiind un pret mediu de vanzare de 596$ pentru un iPhone. Preturile sunt calculate pentru SUA, deci sunt mult mai mici decat cele reale, insa in baza lor putem trage concluzia ca Apple a incasat minim 26 de miliarde de dolari din vanzarile de iPhone-uri.

  Daca ne gandim ca Apple a incasat 43.6 miliarde de dolari in Q1 2014 din vanzari si minim 26 dintre aceste au fost generate doar de catre linia de iPhone-uri, atunci vedem din nou cat de important este acest produs pentru americani.