Un hombre compra una Mac en eBay, lo que obtiene en casa está más allá de la imaginación

mac comprado en ebay

  Las compras online pueden resultar a veces extremadamente desagradables, especialmente si eliges varios sitios web de subastas, porque hay multitud de personas que se aprovechan de la ingenuidad de los usuarios. También compartió una experiencia muy desagradable un hombre de Gran Bretaña que compró en eBay lo que se suponía que era un Mac de la empresa Apple, pero en casa recibió una caja con una imagen del producto. En la imagen de arriba, el británico de 38 años llamado Paul Barrington recibió el paquete "sorpresa" enviado por un compatriota.

  hombre sufrir de una enfermedad pulmonar que le obligó a dejar el surf, vendiendo su tabla de surf para poder comprarse un Apple Mac, pero desgraciadamente eligió una foto suya en blanco y negro. El hombre intentó comprar una computadora portátil para iniciar un negocio y ofreció £ 300 por el producto, pero en casa solo recibió la foto y eso a pesar de que el vendedor era un antiguo usuario de eBay. Dicho esto, independientemente de dónde compres productos online, ya sean sitios web de subastas, ventas de segunda mano o tiendas online, es bueno tener cuidado y evitar pagar antes de ver el producto físico y probarlo.

24 COMENTARIOII

  1. Pai pe ebay esti obligat sa faci plata inainte de livrarea produsului, dar daca aceasta se face prin PayPal, expeditorul nu primește banii decât atunci cand clientul semnalează ca totul este in regula si ca a primit coletul. Banii sunt ținuți “on hold” de către paypal. De asemenea BuyerProtection-ul va rezolva cazul.

  2. Paypal-ul tine banii in pending doar daca vinzi din Romania si pe ebay.com . Daca vinzi pe ebay.de sau co.uk ai acces la bani instant , eu vand pe ebay din 2007 . Oricum sant probleme mai si cu buyer protection , de multe ori sant crezuti cei care nu sant din Romania … In cazul de fata e valabil , dar trebuie sa drmonstreze ca a primit o poza , e greu daca vanzatorul are pozitive multe si e vechi pe ebay .

  3. O să-și primească toți banii înapoi, iar vânzătorului i se vor bloca orice fonduri are în contul PayPal (asta în cazul în care mai are, obviously).

    Apropo de UK, cu ceva timp în urmă am avut o experiență neplăcută cu un cetățean britanic pe eBay, dar PayPal mi-a returnat banii (100%) la 1 zi după ce am deschis disputa. Practic, comandasem un set de difuzoare (aprox. 1000 lire sterline). Era prima mea comandă pe eBay și având bună credință, tot așteptam să primesc produsele. Văzând că trec 2, apoi 3 săptămâni și nu primesc niciun semn, l-am sunat pe englez. Să vezi ce surpriză: dumnealui încă nu trimisese nimic pe motiv că nu are codul poștal al destinatarului, ceea ce era o minciună sfruntată. I-am zis să mai verifice o dată, după care i-am dictat codul poștal și i-am zis că dacă în 24 de ore nu-mi trimite un mail cu dovada expediției, deschid dispută în PayPal. Evident că mi-a promis câte în lună și în stele, dar de fapt n-a trimis nimic. A treia zi am deschis dispută, iar a patra zi aveam banii înapoi în cont + un mail de confirmare din partea PayPal.

    Trust me, PayPal e de partea buyer-ului și-i va returna banii în 99% dintre cazurile în care există cea mai mică suspiciune de înșelătorie. Dacă au făcut-o pentru un cetățean român, nu văd de ce nu ar face-o pentru unul britanic.

  4. N-are importanță prin ce metodă se face plata. Tot prin transfer bancar am plătit și eu (citește comentariul meu la nr. 6)

  5. Am sa te urmaresc si cand ai un rateu de la tastatura , o sa iti atrag atentia . Scrie si tu cam 1000 de litere si cifre . Sa te vedem .

  6. “””este bine sa aveti grija si sa evitati sa faceti plata inainte de a vedea produsul fizic si a il testa”””

    Unde ai vazut tu sau auzit ca in strainatate poti vedea sau avea produsul in mana inainte de al plati, mai ales cumparandul online? Online se plateste si produsul ajunge prin poste si se merge pe incredere! Numai ca tre sa sti de unde cumperi.

  7. Nici macar daca il cumperi din magazin nu poti sa ai produsul in mana sau sa il vezi , cum spui tu. Ai o cutie sigilata in care poate fi practic, orice. Daca tu cumperi online si platesti abia dupa ce vezi si testezi produsul, sa ne anunti sa comandam ai noi acolo. Uneori scrii doar de dragul de a baga cuvinte in articole, dar lipsite de logica si sens.

  8. ZAOANE… ai inceput sa fii si tu ca Marutza de la Pro-Tv? Pui numai chestii din astea care sa nasca polemici, mai ales ca jumătate din chibitii care comenteaza n-au facut in viata lor o tranzactie prin PayPal… mai bine dracului discutam despre scandalul cu curvele arestate, ca parca e mai veridic si interesant decat asta cu poza in loc de laptop…

  9. ca sa ai dovada a ce ai primit in colet il desfaci de fata cu curierul si in caz de probleme faci proces verbal semnat si de el. in cazul asta poti reclama si la politie.

  10. Am cumpărat eu de pe.amazon…. căști beats by Dre studio 2.. leam găsit Cu 200$ și când leam primit.. Erau murdare tot pânză de la.divuzoare.. Și partea stângă nu mergea.. Și leam trimis inapoi.. În câteva zile aveam banii înapoi în cont, timp.de 2÷3 luni le.poți trimite inapoi

  11. De pe ebay.co.uk am luat si eu o placa de laptop ce era defecta, de la un vânzător cu 99,8% pozitive.
    Avea produse vândute de ordinul a 6 cifre si ebay nu i-a dat dreptate!
    M-am fript o dată si de atunci filmez de fiecare data când primesc un colet din UK.
    Preventiv!