iPhone 6S: procesador de doble núcleo a 1.8 GHz y 2 GB de RAM

Procesador iPhone 6S 1.8 GHz 2 GB de RAMiPhone 6S cu procesor dual-core de 1.8 GHz si 2 GB RAM a fost certificat de catre autoritatea guvernamentala chinezeasca TENAA pentru vanzare in China incepand din data de 25 octombrie, terminalul neavand procesorul triple-core pe care foarte multa lume il astepta.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus erau asteptate cu un Chip A9 care are procesor triple-core si RAM de 2 GB, insa se pare ca Apple a ales sa implementeze doar o crestere a frecventei vechiului procesor si cam atat, asa ca ramane de vazut ce fel de performante vor oferi cele doua dispozitive.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus au procesoare tactate la 1.4 GHz si ofera performante aproape injumatatite fata de iPad Air 2 care are un procesor triple-core, asa ca daca iPhone 6S si iPhone 6S Plus au procesor dual-core tactat la 1.8 GHz, atunci e putin probabil ca performantele lor sa fie cu pana la 70% mai bune.

Desigur ca exista si posibilitatea ca TENAA sa fi gresit specificatiile avand in vedere ca in dreptul cantitatii de RAM este specificata valoarea de 4 MB in loc de cei 2 GB descoperiti deja in Xcode, asa ca sperante raman in ceea ce priveste performantele iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

Mi-e greu sa cred ca dublarea RAM-ului si cresterea frecventei procesorului pot aduce un spor de performanta de 70% pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus fata de vechile terminale, insa daca acest lucru se va dovedi a fi adevarat, atunci avem oricum motive de a ne bucura.

Voi ce parere aveti despre aparenta alegere facuta de catre compania Apple ?