Apple castiga a iFixIt por desmontar el Apple TV 4

Apple prohíbe iFixItiFixIt es la empresa más conocida que desmonta iPhone, iPad, iPod Touch, Mac o cualquier otro producto de Apple después de cada lanzamiento al mercado, y ahora paga por sus acciones.

Aprovechando el sorteo organizado por la empresa Apple para ofrecer Apple TV 4 desarrolladores de aplicaciones con la idea de preparar títulos para el lanzamiento del producto, iFixit obtuvo una unidad de la empresa estadounidense para desmontarlo y presentarlo al mundo entero.

Conscientes de que esta acción no traerá muchas alegrías en Cupertino, han Apple TV 4 todavía desmontado y presentó sus componentes internos al mundo entero, y la compañía Apple reaccionó exactamente como todos esperaban que reaccionara.

Más precisamente, la compañía Apple bloqueó la cuenta de desarrollador de los de iFixIt junto con su aplicación que fue retirada anoche de la App Store, los de Cupertino alegando que las acciones de iFixIt afectan el rendimiento de la App Store y de los programas dedicados a los desarrolladores.

Unos días más tarde, recibimos un correo electrónico de Apple informándonos que habíamos violado sus términos y condiciones y que la cuenta de desarrollador infractor había sido prohibida. Desafortunadamente, la aplicación de iFixit estaba vinculada a esa misma cuenta, por lo que Apple también retiró la aplicación. Su justificación fue que habíamos tomado "acciones que pueden obstaculizar el rendimiento o el uso previsto de la App Store, el Programa B2B o el Programa".

Sin molestarse demasiado por este problema, la gente de iFixIt dice que eran conscientes de las repercusiones de sus acciones y las asumían sin problemas, recomendando a los usuarios utilizar la versión móvil de su sitio web, mientras animaban a otros desarrolladores a crear aplicaciones que utilizaran las API de iFixIt.

Dicho esto, si tienes el coraje de pedirle a Apple un producto ofrecido en un programa de prueba y desmontarlo, la empresa te marginará.

12 COMENTARIOII

  1. Nu știu ce ați înțeles voi, dar din cele spuse de iFixit la ei pe blog reiese altceva: iFixit au primit un produs pentru review, nu dezasamblare. In plus, au semnat un contract cu Apple care ii împiedica sa dezasambleze si sa publice poze cu produsul in cauza. Aplicația le-a fost scoasă de pe App store pentru ca nu au respectat termenii si condițiile înțelegerii. In plus, se mai si băteau in piept ca li se rupe si ca își asuma consecințele. Pe scurt, iFixit sunt niște “români” care una spun si alta fac. Nu încerc sa apar Apple, dar na…hai sa spunem adevarul.

  2. “iFixit au obtinut o unitate de la compania americana pentru a o dezasambla si prezenta lumii intregi.” Nu prea asta era motivul pentru care au obtinut apple tv-ul. Adica Apple le da device-ul sa il dezasambleze, dar se supara c-o fac?

    “Constienti fiind ca aceasta actiune nu va aduce prea multa bucurie in Cupertino”. Nu e vorba de bucuria lui Apple aici, ci e vorba de un contract semnat si niste obligatii pe care ti le asumi mai ales cand primesti produse la review.

    Din articol reiese ca Apple e naspa si iFixit niste martiri, dar nu sta chiar asa situatia.

  3. @Danut Mihai Florian: Ai extras ce-ai vrut tu si ai scris ceva, eu am scris altceva.
    Citeste frazele cu totul, nu doar ce vrei tu si nu ma acuza pe mine aiurea de diverse lucruri.

  4. “Acestea fiind spuse, daca ai curajul sa ceri de la Apple un produs oferit in cadrul unui program de testare si il dezasamblezi, vei fi marginalizat de companie.”

    Na bine, whatever.

  5. Ok, sa iti explic, poate asa intelegi.
    Am spus ca a fost vorbad e o loterie de produse care au fost trimise SPRE TESTARE catre dezvoltatori care sa produca aplicatii, ei plantind doar 1 dolar pentru ele, produsele ramanand in posesia lor.
    Am spus ca iFixIt STIA care vor fi repercusiunile si SI LE-AU ASUMAT. Sper sa ai inteles.

  6. Deja ma enervez. N-ai recunoaste c-ai gresit nici pe bani.
    Hai sa-ti spun ca, poate, intelegi:

    1. Ai precizat ca este vorba despre un produs pe care iFIXIT l-a primit PENTRU A-L DEZASAMBLA! FALS! (“cei de la iFixit au obtinut o unitate de la compania americana pentru a o dezasambla si prezenta lumii intregi.”)

    2. N-ai scris nicaieri despre cat au platit pentru produse. N-ai folosit deloc cuvantul loterie!

    3. Ai spus ca “daca ai curajul sa ceri de la Apple un produs oferit in cadrul unui program de testare si il dezasamblezi, vei fi marginalizat de companie”. Tu chiar nu intelegi ca fraza asta, si-anume, mai precis partea cu VEI FI MARGINALIZAT, implica faptul ca Apple e omul rau, iar iFIXIT e victima? Cand de fapt, din punct de vedere legal, lucrurile stau fix invers?

    Hai sa nu ne jucam de-a limba romana ca poate pierzi, Deja intram in polemici pe un subiect atat de irelevant.

  7. Nu, iFixIt a participat la loteria aia SI A OBTINUT UNITATEA. E drept ca scopul loteriei era sa ofere unitati de test pentru dezvoltare de aplicatii si Apple asa a oferit-o, dar iFixIt A OBTINUT-O PENTRU ALTCEVA, pacalind Apple.
    Sa-ti fac eu poza la cuvantul loterie din articol ? Paragraful 2, cuvantul 3.
    Ceea ce am spus e foarte corect, i-ai pacalit, te marginalizeaza, doar tu intelegi ca Apple e omul rau.
    Este intr-adevar extrem de irelevant subiectul.

  8. Da intr-adevăr am greșit la partea cu loteria, dar susțin restul. M-am băgat sa comentez fiindcă știam despre ce e vorba si nu mi s-a părut ca mesajul articolului era unul corect. La partea cu marginalizarea, si dex-ul e de partea mea…

    MARGINALIZÁ, marginalizez, vb. I. Tranz. și refl. 1. A (se) situa la marginea unui obiect, a unui fenomen etc. 2. Tranz. A diminua, a reduce (pe nedrept) valoarea, importanța unei persoane, a unui lucru, a unei idei prin neglijare în mod voit, prin neluare în seamă. – Marginal + suf. -iza.