Donald Trump centra su atención en Apple

Donald Trump es uno de los candidatos a la presidencia de Estados Unidos y como parte de su campaña electoral para ser nominado por el partido que representa, Donald Trump apuntó a la empresa Apple y sus prácticas.

Más precisamente, en un debate reciente, Donald Trump afirmó que obligará a Apple a fabricar todos sus productos en EE.UU. Y no en China, por supuesto, sin tener en cuenta que es muy difícil obligar a una empresa tan grande a gastar más dinero en producción.

Apple evita fabricar productos en EE. UU. porque todos los costos relacionados con su ensamblaje en el país de origen son mucho más altos que los requeridos por las fábricas en China, por lo que es poco probable que Donald Trump cumpla sus promesas, incluso si a través de un milagro lo lograra. ser elegido presidente de los EE.UU.

Donald Trump no ha proporcionado detalles sobre su plan para convencer a Apple de que abandone China en favor de Estados Unidos para ensamblar sus propios productos, pero una variedad de incentivos fiscales podrían convencerla de que al menos considere tal cambio.

Tenemos gente increíble en este país: inteligente, inteligente, enérgica, son increíbles. Estaba diciendo que Estados Unidos vuelva a ser grande, y de hecho creo que podemos decir ahora, y realmente lo creo, que vamos a lograr que las cosas sucedan... vamos a hacer que Apple comience a construir sus malditas computadoras y cosas así en este país. , en lugar de en otros países.

Teniendo en cuenta que los analistas no consideran seriamente a Donald Trump como un hombre que podría ganar la presidencia de Estados Unidos en las elecciones de este año, queda por ver si alguno de los candidatos con posibilidades reales de ganar pensará de manera similar.

10 COMENTARIOII

  1. Nu e chiar atat de greu sa obligi o companie ca Apple sa produca in SUA. Oricarei companii care produce extern i se pot introduce niste “extra” taxe pentru a putea vinde intern/national, taxe care sunt atat de mari incat nu ii va cumpara nimeni produsele pe piata interna. Asa o obligi sa produca in tara de origine. Problema cea mare este insasi China. China nu este doar un loc cu mana de lucru ieftina ci si un client puternic. Iei fabricile din China si nu mai vinzi nimic acolo. Fiind peste 1 miliard de posibili cumparatori, nu prea se risca nimeni sa isi strice afacerile cu ei.

  2. Cum sa faca Apple asta !! Trump e nebun la cap , nu poti obliga pe nimeni sa faca asta .
    Un chinez castiga 350$ pe luna iar americanii au salariu minim pe economie 10 $ pe ora .

  3. E un punct de vedere nițel naiv. Legislația unui stat democratic protejează drepturile companiilor naționale, iar fiscalizarea abuzivă ar fi, well… un abuz. Nici măcar președintele celei mai puternice nații de pe planetă nu poate face asta! Referitor la China, da, ai dreptate!

  4. China are 1400 milioane de oameni, însă clasa de mijloc numără în jur de 300 milioane. Dar ce înseamnă “clasa de mijloc” în China, din punctul de vedere al veniturilor?

    Conform “International Labor Organization”, un salariat cu venituri medii în sectorul privat în China câștiga în 2012 în jur de 4755 dolari anual, adică doar 38% din media globală.
    Cu alte cuvinte, clasa medie din China câștigă prea puțin față de media globală, și mult prea puțin pentru a-și cumpăra idevices.

    Nu știu de unde ai scos numărul de 1 miliard de posibil clienți…

  5. Apple nu își plătește taxele nicăieri peste tot găsesc portițe. Asta e un mare fâs ca sa atragă atenția poporului asta nu se v-a întâmpla asta niciodată ( Mercedes fabrica mașini in SUA , Renault in Maroc , Nicke in China Taiwan etc , adidas lafel.
    Dacă ar fi sa ascultam fiecare prost in parte ne pierdem mult timp din viața.

  6. unixes, o măsura precum cea propusă de tine ar fi aplicată si ar afecta TOȚI producătorii – indiferent in ce țara sunt înregistrați fiscal – cu excepția celor care ar produce in SUA (urmând ca SUA sa fie chemată la o curte de arbitraj si sa piardă).
    Trump e un clovn trist care nu va fi nici măcar candidat, darămite președinte.