Samsung te recuerda reiniciar tu smartphone de vez en cuando

Todos sabemos que los móviles y ordenadores necesitan reiniciarse de vez en cuando para poder funcionar sin problemas, y los de Samsung el año pasado implementaron una función llamada Reinicio automático lo que permite a los usuarios programar sus terminales para que se reinicien ellos mismos.

Los reinicios en Android son tan necesarios como los de Windows, limpian completamente la RAM y mejoran el rendimiento general, siendo la cosa muy diferente en el caso de iOS u OS X, pero esto se debe a la forma en la que se pensaron los sistemas operativos. estamos hablando aquí.

Como los terminales Android empiezan a trabajar muy duro unas semanas después de un reinicio, los de Samsung implementaron el año pasado esta función llamada Auto reinicio, pero aparte parece que también implementaron una notificación especial que recomienda a los usuarios reiniciar los dispositivos.

En la imagen inferior se puede ver esta aparente notificación, que se muestra en los terminales una vez cada 14 días para recomendar a los usuarios que reinicien sus terminales porque este procedimiento tiene como objetivo mejorar el rendimiento general de los dispositivos.

Reinicio del Samsung Galaxy S7

Esta es la primera vez que veo una notificación de este tipo en un teléfono inteligente, no puedo confirmar sin lugar a dudas que la imagen sea real, pero dado que Samsung ha implementado la función de reinicio automático en Android, su existencia es al menos plausible.

No puedo decir que una alerta de este tipo dé muy buena luz al teléfono inteligente en el que se muestra, pero tal vez algunos estén felices de descubrir cómo pueden mejorar el rendimiento de sus propios teléfonos inteligentes.

Reinicio automático de Samsung Galaxy

52 COMENTARIOII

  1. Nu mi se pare ceva iesit din comun, daca poti sa il programezi de ex o data la saptamana sa se restarteze la ora 3 AM e ok si nu ar deranja mai deloc.

  2. Știți ca prin restart unele chestii se anulează? Cum ar fi alarma. Daca noaptea își da restart singur, ar trebui sa te anunțe, ca sa pui din nou alarma :))

  3. Rade ciob de oala sparta. La ios/osx nu dam restart in schimb sistemele de operare sunt pline de buguri. Tu gandesti cand vb? Cauta pe site buguri la ios/osx si mai documenteaza-te! De cand am trecut la yosemite, al meu mac e dezastru. Nu mai lauda apple ca, nu o sa castigi nimic. Si apple si samsung au plusuri si minusuri.Numai bine

  4. De ce ar trebui sa îi dea restar?Probabil la modele mai vechi sau care au configurații mai slabe,e nevoie de restart. ..dar la P8?Sa fim serioși.

  5. Am un sfat amical pentru tine: în momentul în care pretinzi ceva, vino cu argumente care să-ți susțină afirmațiile. Dar știi, din alea valide. Altminteri, riști să pățești exact cum ai pățit acum: să arăți cât de penibil poți fi.

  6. Era mai simplu daca spuneai ca, android e 0 si apple the best. Tu si daca ai avea o barna in ochi nu o vezi dar vezi paiul din ochiul altuia. Numai bine

  7. Exagerezi. Îmi deformezi afirmațiile, that is. Androidul are și el punctele lui bune. Asta nu înseamnă că e superior iOS-ului. Pentru un sistem de operare mobil, DA, iOS-ul (NU Apple) e the best. Asta e opinia mea și îmi asum ceea ce afirm. Spre deosebire de alții care refuză să se recunoască cu musca pe căciulă.

  8. Pentru haterii care confundă intenția mea de a ajuta (prin explicații cât mai documentate și detaliate cu putință) cu aroganța: sunt arogant DOAR cu hater-ii și flamer-ii.

  9. In momentul acesta am un telefon cu Android in mana. Am citit comentariul tau si al userului sergiu si am ramas uimit pt ca nu stiam si nu am auzit niciodata de asa ceva.
    Din curiozitate am setat o alarma pt maine, am dat un restart la telefon, am asteptat, iar cand telefonul s-a deschis culmea alarma inca era activa.

    Am setat 3 alarme pt ziua de maine, am reluat procedura, telefonul s-a deschis, iar cele 3 alarme in continuare sunt active.

    Imi poti explica si mie te rog frumos de ce nu mi s-au dezactivat alarmele? telefonul meu este defect? sunt o persoana norocoasa care nu are parte de aceasta problema a sistemului de operare Android?

    Astept o explicatie! Multumesc!

  10. Nu-mi amintesc și nici nu reușesc să găsesc pasajul în care aș fi afirmat că pe Android se resetează alarmele. Dacă-l găsești tu, do me a favor and point it out, please.

  11. De ce ar trebui sa ii dea restart? Te-ai uitat la imaginile din acest articol? De ce nu ii intrebi pe cei de la Samsung care au aceasta opțiune? Si daca e valabil pt Samsung,de ce n-ar fi si pt Huawei,e mai cu moț?

  12. Ok, imi retrag cuvintele adresate tie, mesajul ramane valabil pentru userul sergiu.

    Iti citesc urmatorul comentariu in care faci urmatoarea afirmatie: “Păi bine, nene Android fanboy, cum vine asta? Datele nesalvate se pierd la un simplu restart?”

    Un experiment simplu care dureaza maxim 1 minut. Intru pe idevice, copiez random 2 cuvinte, dau restart la telefon, se deschide telefonul, intru pe Chrome, tin apasat, imi apare optiunea Paste…apas si surpiza imi apar cele 2 cuvinte copiate de pe idevice.

    Imi poti oferi o explicatie pentru aceasta enigma?Multumesc!

  13. Momentan nu pot verifica, n-am decât iDevice-uri la dispoziție 😀 așa că rămâne să te cred pe cuvânt. În cazul în care, într-adevăr, e așa cum spui, nu pot decât să mă bucur că s-a avut în vedere și aspectul ăsta pe Android. Fără a afirma cu certitudine, îni amintesc faptul că pe un device Android cu OS mai vechi nu se întâmpla așa ceva, pe când iOS-ul salvează clipboard-ul încă de pe vremea lui 3GS. E postibil să greșesc, așa că dacă cineva poate confirma sau infirma, aștept lămuriri 🙂

  14. da nu mai stiu cum este. Cumva daca ti se termina bateria,se inchide atunci este cazul in care nu se mai pastreaza? poate am incurcat eu

  15. Am citit articolul iar chestia ăsta cu programarea unui restart mi se pare penibilă.Înțeleg ca sunt o groaza de aplicații, ca facem o groaza de task-uri pe telefon iar ăsta îl îngreunează, dar mi se pare de bun simt sa aI telefonul tot timpul pregătit și functional la capacitate maxima.Cu ce mă încălzește un telefon care are specificații de avion Concorda,dacă o dara la nu știu câte zile trebuie sa îl repornesc?Strict în legătură cu P8,are un mare avantaj,nu are 1000 de aplicații instalate si care pornesc si ruleaza de cum îl pornești prima data.

  16. ,,momentan nu pot verifica, n-am decat iDevice-uri la dispozitie,, sa le stapanesti sanatos. ,,imi amintesc ca pe un device android cu os mai vechi…,,. Cand ai butonat ultima data un android? Butoneaza un s7/edge apoi te astept cu comentarii. Daca faci comentarii bazate pe amintiri ….risti sa te faci de rusine. Am tot ce a scos apple(telefoane) si acum butonez un s7edge, deci pot sa fac o comparatie intre android(pr
    ezent) ios(prezent). Numai bine.

  17. Doar dacă decuplezi bateria de pe placa de bază poți pierde ceva (ora și data, de exemplu, dar imediat cum îl pornești, își potrivește singur ora și data cu ajutorul protocoalelor de rețea)
    Când telefonul se stinge din cauză că nu mai are baterie, de fapt, mai are destulă baterie să țină Clipboard-ul câteva săptămâni. Dovada este faptul că și “mort” dacă dai să-l pornești, tot are resurse să-ți afișeze pe ecran că nu are baterie.

  18. Ieri la miezul nopții nu aveam acces la niciun device Android, hence the “momentan”. Ultima dată am “butonat un android” vineri seară, și anume un S6 Edge, telefonul care mi-a aparținut timp de câteva luni. Urmează să primesc un S7 Edge curând, nu că ar avea prea mare relevanță. Fac referiri legate de amintiri pentru că exact așa îmi amintesc. Am menționat foarte clar că nu sunt 100% sigur de corectitudinea a ceea ce am afirmat, de aceea sunt deschis la critici. Constructive, that is. Pentru cultura ta generală, S6 Edge a fost mai mult decât capabil să-mi permită să “fac o comparație între android (prezent) și iOS (prezent).” Deși sunt perfect conștient că S7 e mai avansat și deci mai capabil decât S6, nu are cum să fie la ani-lumină distanță de generația precedentă. Iar Androidul e tot Android. Așa că dacă ție ți s-a pus pata pe Apple, asta nu înseamnă că toată lumea trebuie să gândească la fel cu tine, cu toate că ai “tot ce a scos Apple” (să le stăpânești sănătos!). Vorba ta, all the best!

  19. Am cautat si eu pe net informatia despre functia asta, si se pare ca este o functie particularizata de operatorii de telefonie mobila. Nu este o functie bagata de Samsung si cu atat mai putin o functie bagata de Google in sistemul de operare.

    Orice programator care stie sa faca orice aplicatie poate face o aplicatie similara, chiar nu este nevoie sa aruncati cu noroi in Android :))

  20. Inca nu mi-am instalat Yosemite, insa cea mai mare problema ramane cea cu Wi-Fi. La fiecare iteratie de Mac OS – “cel mai avansat sistem de operare din lume”: iti intra Macul in Sleep mode, cand iese din starea asta, poc! Nu mai merge Wi-Fi; ce poti face este sa il restartezi. Ma rog… Macul nu este la fel de aiurea ca Android…

  21. Cine spune ca Samsung a pus functia asta? Apare pe un Samsung, dar nu inseamna ca Samsung a introdus-o. Este o functie bagata de furnizorul de telefonie (ex: T-Mobile), sau poate fi o functie a unei aplicatii.

  22. Încă nu am Yosemite, dar am avut problema asta pe Mac din prima săptămână de când l-am cumpărat.
    Nimic nu a mers. La un moment dat am citit niște sfaturi pe unele bloguri cum că problema vine de la Bluetooth, să îl dezactivez, după care să îl reactivez…
    Noo… Nu vreau așa ceva. Vreau să “It just works!”

    În plus managementul RAMului mi se pare a fi defectuos, pentru că mi se încarcă excesiv de mult după o utilizare mai îndelungată. Am cumpărat Macul cu 4 GB RAM, și pentru că mereu rămânea fără disponibil, i-am pus 16 GB, și un SSD Sams. Ce să spun… Nu mai simt lipsa RAMului, deși e în continuare super încărcat, dar SSD ul e foarte rapid, și preia din lipsa RAMului.

    Eu nu spun că Mac OS este un sistem skab, dimpotrivă… Dar nici așa cum îl prezintă Apple 🙂 E un sistem cu bubițele lui, dar care își face treaba decent.

  23. E cam nașpa daca orice operator poate sa instaleze ce vrea muschii lui intr-un android(cazul de fata). Sau sa-l brand-uieasca cu aplicațiile lui tâmpite preinstalate in telefon. Nici cu ștanțarea unui logo pe tel nu sunt de acord(de ex Galaxy S6 cu logo AT&T,atașez imagine). La iPhone de ce nu văd asa ceva? Asta e o alta caracteristica ce îmi place la ei,vine doar cu iOS-ul by default pe el si atât.

  24. Câtă vreme nucleul Androidului nu este modificat… Cred că sunt câteva minți luminate la Google care și-au pus problema asta, nu?
    Referitor la ștanțarea logo-ului AtT, cred că Samsung trebuie să își dea acordul. Cred că și acolo sunt ceva minți luminate care au convenit cu ATT. Dacă nu afectează imaginea produsului…