iPhone: cuántas unidades se vendieron en 10 años

iPhone fue lanzado por la empresa Apple in anul 2007 si desi in primul an nu a uimit cu vanzarile, 10 ani mai tarziu este cel mai popular si mai bine vandut smartphone de pe planeta. Vorbim desigur despre seria de produse iPhone, care a generat pana in prezent vanzari de nu mai putin de 1.2 miliarde de unitati in 10 ani de zile, mai mult decat orice alta serie de produce iconice din istorie.

Puteti vedea in imaginea de mai jos ca iPhone are foarte aproape in urma, cu 1 miliard de produse vandute global, celebra serie de papuse Barbie, cunoscuta in intreaga lume. La distanta foarte mare in urma sunt binecunoscutele brichete Zippo, cu 600 de milioane de unitati vandute la nivel global, o adevarata realizare pentru un asemenea tip de produs.

In continuare avem mai multe produse precum seria Sony Playstation, cea Nintendo Gameboy si DS, cubul Rubik, sau Sony Walkman, acestea inregistrand intre 200 si 400 de milioane de vanzari. Ultima serie de produse cu vanzari ce merita avute in vedere este seria de masini Toyota Corolla, intre 20 si 40 de milioane de unitati fiind vandute in lumea intreaga.

Cele 1.2 miliarde de unitati ale iPhone vandute la nivel global de catre compania Apple au adus peste 700 de miliarde de dolari in conturile companiei, pretul mediu de vanzare fiind intre 610 si 700 de dolari per unitate. Dintre toate produsele din lista de mai jos, iPhone a generat si cei mai multi bani pentru compania producatoare, dar asta nu mai mira pe nimeni.

Historial de ventas exitosas de iPhone